مجلس نهم
ابهام در استیضاح وزیر کار دولت دهم
شنبه, 1391-11-14 19:39
با پایان یافتن مهلت ارائه شده از سوی مجلس به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت دهم برای عزل سعید مرتضوی از ریاست سازمان تأمین اجتماعی، سخنگوی هیات رییسه مجلس ایران و شماری دیگر از نمایندگان از اجرای طرح استیضاح عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر کار در جلسه روز یکشنبه (فردا) مجلس خبر دادهاند. |
دفاع رهبر جمهوری اسلامی از دولت در برابر نمايندگان مجلس
چهارشنبه, 1391-03-24 14:38
آيتالله خامنهای در ديدار با نمايندگان مجلس گفت نبايد به نام استقلال مجلس درباره هر مسئلهای به دولت اعتراض کرد. |
سمت و سوی مجلسی که لاریجانی را به حداد ترجیح داد
چهارشنبه, 1391-03-10 10:33
بهروز صمدبیگی
بهروز صمدبیگی - به نظر میرسید همانطور که در دوره هشتم مجلس بسیاری از دستورات از "بالا" دیکته شد و نمایندگان رای و حرفشان متناقض از کار درآمد، این بار هم انتخاب رئیس مجلس دستوری باشد. در نزدیکی و همراهی بیشتر "غلامعلی" نسبت به "علی" هم تردیدی وجود نداشت اما در روز رایگیری گمانهزنیها نقش برآب شد تا علی لاریجانی برای دومین دوره متوالی ریاست مجلس را به دست بگیرد و با رایی معنادار نسبت به حداد عادل پیروز شود. |
در باب رویارویی لاریجانی و حدادعادل
سه شنبه, 1391-03-09 01:22
علی افشاری
علی افشاری - رقابت جدی و تنشآلود بین غلامعلی حدادعادل و علی لاریجانی بر سر ریاست مجلس نهم این سئوال را بهوجود میآورد که منشاء این جدال چیست و تبعات آن چه خواهد بود؟
در وهله نخست باید گفت جنگ قدرت و کسب عطایا و مزایای تکیه زدن بر کرسی یکی از قوای سهگانه بستر اصلی نزاع را تشکیل میدهد. به عبارت دیگر، معادلات قدرت و بهخصوص ساخت قدرت انحصارطلبانه جمهوری اسلامی توضیحدهنده ماجراست. اما این توضیح به تنهایی کافی نیست.
|
|
آغاز به کار مجلس نهم با دستور ویژه رهبر
دوشنبه, 1391-03-08 10:41
حمید مافی - عمر چهار ساله مجلس هشتم هم به پایان رسید، مجلسی که در چهار سال گذشته روزهای پرتنشی را در برخورد با دولت سپری کرد. استیضاحهایی که با پادرمیانی هیات رئیسه ناتمام ماند و به اجرا نرسید، مصوباتی که دولت اجرای آنها را الزامآور نمیدانست، تحقیق و تفحصهایی که در کمیتههای مربوطه بایگانی شد و هیچگاه به صحن علنی مجلس نرسید تنها بخش کوچکی از پرونده مجلس هشتم و دولت احمدینژاد است. |
|
انتخابات تهران، سرآغاز فروپاشی ائتلاف اصولگرایان
شنبه, 1391-02-23 17:36
علی افشاری
علی افشاری - مرحله دوم انتخابات مجلس نهم در تهران با تغییراتی اندک روند دور اول را پیمود. رقابت پایاپای و نزدیکی بین جبهه متحد اصولگرایان و جبهه متحد در گرفت. برخورد و مواجهه هر دو گروه در مرحله دوم نسبت به مرحله اول شدیدتر شد. حتی کار به برخورد های تخریبی نیز کشیده شد.
جبهه پایداری لبه حملات خود را متوجه جمعیت موتلفه و محمدرضا باهنر تحت عنوان جریان مماشاتگر با جنبش سبز و ساکتین فتنه کرد و مدعی شد آنها در مسیر ولایت استوار نیستند.
|
انتخابات مجلس نهم در آخرین ایستگاه
چهارشنبه, 1391-02-20 10:35
علی افشاری
علی افشاری - با پایان دور دوم انتخابات، سیمای مجلس نهم کامل شد. تنها وضعیت دو حوزه دماوند و تنکابن با ابطال شورای نگهبان به انتخابات میاندورهای کشیده شد. البته ممکن است در مرحله دوم نیز انتخاباتهایی باطل شود. اگر شورای نگهبان همه نتایج مرحله دوم انتخابات را تایید کند آنگاه مجلس نهم با ۲۸۸ نفر افتتاح میشود. تنها ۹۸ نفر از نمایندگان مجلس هشتم (در حدود ۳۴ درصد) در مجلس باقی ماندند. ۱۶۹ نماینده برای نخستین بار بر کرسیهای سبز مجلس تکیه میزنند.
|
|