شکست حداد عادل؛ لاريجانی رئيس مجلس نهم شد
علی لاريجانی با شکست دادن غلامعلی حداد عادل رياست موقت مجلس نهم را در دست گرفت.
به گزارش منابع خبری ايران، پس از رقابتهای روزهای اخير ميان علی لاريجانی و غلامعلی حداد عادل، دو نماينده اصولگرای مجلس، سرانجام علی لاريجانی با کسب ۱۷۳ رأی موافق از تعداد ۲۷۵ رأی داده شده نمايندگان به رياست موقت مجلس نهم انتخاب شد.
حداد عادل که نامزد فراکسيون اصولگرايان مجلس ایران و از نزديکان آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران بود با کسب ۱۰۰ رأی موافق در اين رقابت شکست خورد.
فراکسيون اصولگرايان مجلس نهم روز گذشته با ۱۳۲ رأی از مجموع ۱۴۴ رأی حداد عادل را بهعنوان رئيس پيشنهادی مجلس انتخاب کرده بود در حالی که علی لاريجانی هفت رأی کسب کرد.
علی لاريجانی رئيس مجلس هشتم و حداد عادل نيز رئيس مجلس هفتم بوده است.
پيش از اين جبهه متحد اصولگرايان از رياست علی لاريجانی پشتيبانی میکرد و جبهه پايداری انقلاب اسلامی که به دولت نزديک است غلامعلی حدادعادل را نامزد خود برای رياست مجلس معرفی کرده بودند.
پس از برگزاری انتخابات مجلس نهم بحث بر سر رياست مجلس نهم توسط علی لاريجانی و حداد عادل در ميان اصولگرايان حکومتی اختلافاتی را برانگيخته بود.
علی لاريجانی: ممکن است چه در زمان انتخابات و چه در حال حاضر برای انتخابات رياست مجلس بحثها و تخريبهايی صورت گرفته باشد که اينها چيز خوبی نيست
هيئت رئيسه دائم مجلس ايران پس از تصويب اعتبارنامه دستکم دو سوم نمايندگان انتخاب خواهد شد.
علی لاريجانی پس از انتخابش بهعنوان رئيس موقت مجلس نهم، رقابت با حداد عادل را نشانه "مرام دمکراتيک" مجلس دانست که "همه میتوانند خود را در آن عرضه کنند."
وی گفت: "ممکن است چه در زمان انتخابات و چه در حال حاضر برای انتخابات رياست مجلس بحثها و تخريبهايی صورت گرفته باشد که اينها چيز خوبی نيست."
لاريجانی با بيان اينکه مجلس قصد ستيز با هيچ قوهای را ندارد، گفت: "مجلس خود را يک نهاد مستقل و برادر با قوای ديگر میداند. اما برادری که قدرتمند است نه ذليل."
وی مجلس نهم را از "حواشی" پرهيز داد و گفت مجلس بر روی "مسائل اصلی و متن مشکلات" متمرکز شود و نهادهای حکومتی وظيفه اصلی خود را به درستی بشناسند و همان را محقق کنند.
رئيس موقت مجلس نهم با تأکيد بر اينکه "بايد گزينش اولويتها با دقت صورت گيرد"، فشار "دشمنان" بر بنيههای اقتصادی، تحريمها و مذاکرات هستهای را مهم دانست و تحولات در کشورهای عربی منطقه را "سرمايه مسلمانان" ناميد که بايد به آن نيز توجه کرد.
مجلس نهم روز گذشته بهطور رسمی آغاز بهکار کرد.
در مراسم روز گذشته رؤسای دورههای پيشين مجلس، به استثناء مهدی کروبی رئيس مجالس سوم و ششم که به دليل وقايع انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸، اکنون در حصرخانگی قرار دارد، از جمله حاضران بودند.
همچنين آيتالله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضائيه، محمود احمدینژاد، رئيس قوه مجريه، احمد جنتی، دبير شورای نگهبان، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و محمدرضا مهدوی کنی رئيس مجلس خبرگان رهبری و برخی ديگر از چهرههای سياسی و نظامی جمهوری اسلامی در اين مراسم حضور داشتند.
با اعلام نتايج انتخابات اين دوره مجلس که در دو مرحله برگزار شد، از ۲۹۰ نماينده مجلس هشتم، رقم قابل توجه ۱۹۶ نماينده از حضور در مجلس آينده بازماندند و تنها ۱۰۱ نماينده مجلس هشتم موفق شدند تا بار ديگر وارد مجلس شوند.
چه علي خواجه چه خواجه علي؟!
ارسال کردن دیدگاه جدید