انتخابات ریاست جمهوری مصر
مصر پس از انتخابات ریاست جمهوری: این پایان ماجرا نیست
دوشنبه, 1391-04-05 10:18
نعیمه دوستدار
نعیمه دوستدار − سرانجام محمد مرسی، نامزد اخوانالمسلمین، به عنوان پنجمین رئیسجمهور مصر و نخستین رئیسجمهور بعد از حسنی مبارک معرفی شد. بر اساس نتایج نهایی انتخابات مصر که ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه روز یکشنبه به وقت قاهره، توسط فاروق سلطان، رئیس کمیسیون انتخابات، در یک کنفرانس خبری اعلام شد، محمد مرسی، ۵۲ درصد آرا را به دست آورد. آرای او ۱۳میلیون و ۲۸۰ هزار و ۱۳۱ رای، در مقابل ۱۲میلیون و ۳۴۷ هزار و ۳۸۰ رای رقیبش احمد شفیق بود که برای "سکولارها" مطلوبتر خوانده میشد. با اعلام این نتایج، هواداران مرسی در میدان التحریر جشن گرفتند و پایکوبی کردند. |
شورای نظامیان و محدودتر شدن قدرت رئیس جمهور در مصر
دوشنبه, 1391-03-29 20:34
نعیمه دوستدار
نعیمه دوستدار − در حالی که هنوز نتایج قطعی انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام نشده، خبرهایی از ادعای پیروزی هر دو نامزد انتخابات به گوش میرسد و از سوی دیگر، شورای نظامیان با کاهش اختیارات ریاست جمهوری، چالش تازهای را در عرصه سیاسی این کشور رقم زده است. |
انتخابات در مصر: دولت الاهی یا پلیسی؟
یکشنبه, 1391-03-28 10:15
اکبر فلاحزاده
اکبر فلاحزاده - فرق نمیکند کدامیک از دو نامزد ریاست جمهوری مصر برنده شود، چون به قول ناظران هرج و مرج پیشاپیش بر این کشور حاکم شده است: دادگاه قانون اساسی مصر انتخابات مجلس سفلی را مغایر با قانون اساسی دانست و کاندیاتوری احمد شفیق را که از همکاران مبارک و از نظامیان باسابقه است، بلامانع دانست. نه فقط اسلامگرایان، که ناظران بینالمللی نیز در این اقدام دست شواری نظامیان را در کار دیده و آن را نوعی کودتا دانستهاند. |
میدان التحریر، سمبل مخالفت با مبارک
سه شنبه, 1391-03-16 17:00
سراجالدین میردامادی - در پی صدور حکم حبس ابد برای حسنی مبارک، رییس جمهور سابق مصر و تبرئه سایر مقامات دولت سابق این کشور و فرزندان حسنی مبارک، تظاهرات و اعتراضهایی در میدان التحریر قاهره شکل گرفت. در گفتوگویی با ایلیا جزایری، روزنامهنگار و کارشناس مسائل دنیای عرب، پرسیدم، این احکام تا چه حد سیاسی است و چقدر مبنای حقوقی دارد؟
|
اخوان المسلمین و نجات انقلاب مصریها
شنبه, 1391-03-06 13:57
فرهمند علیپور - نتایج مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری مصر با پیشتازی اخوان المسلمین به پایان رسید. گرچه نتایج رسمی این دور از انتخابات سه روز دیگر، یعنی ۲۹ ماه میاعلام خواهد شد، اما انتظار نمیرود تغییری در جایگاه نامزدها پدید آید.
در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری مصر که طی دو روز متوالی در چهارم و پنجم خرداد برگزار شد، محمد مرسی نامزد حزب آزادی و عدالت (اخوان المسلمین) با کسب ۲۵ درصد از آرا نفر اول این رقابتها شد و همراه با احمد شفیق آخرین نخست وزیر حسنی مبارک که ۲۴ درصد از آرا را به خود اختصاص داد به دور دوم انتخابات راه یافتند، انتخاباتی که تا چند هفته آینده برگزار خواهد شد و اولین رئیس جمهور دوران پس از حسنی مبارک مشخص خواهد شد.
|
ایران و اسرائیل در انتخابات ریاست جمهوری مصر
سه شنبه, 1391-03-02 16:56
فرهمند علیپور
فرهمند علیپور- این روزها هزاران بیلبورد بزرگ تبلیغاتی چهره قاهره و دیگر شهرهای بزرگ مصر را تغییر دادهاند. بر روی این تابلوهای تبلیغاتی میتوان تصویر ۱۳ نامزد ریاست جمهوری مصر را دید که هر کدام برای جذب آرای ۵۰ میلیون واجد شرایط شرکت در انتخابات روزهای سوم و چهارم خرداد تلاش میکنند. به جز مردم مصر و جهان عرب که در انتظار این رویداد تاریخی و تحقق یکی از اصلیترین نشانههای به بار نشستن بهارعربی و دوران پسا حسنی مبارک هستند، کشورهای خارجی نیز با نگرانی و حساسیتی خاص این رویداد مهم را دنبال میکنند.
|
مناظره تاریخی مصر؛ رویارویی اسلامگرایی و سکولاریسم
یکشنبه, 1391-02-24 11:55
فرهمند علیپور
فرهمند علیپور– میلیونها مصری تا اولین ساعات بامداد روز جمعه چشم به تلویزیونهای خود دوختند تا برای اولین بار در جهان عرب، شاهد مناظره انتخاباتی بین دو نامزد ریاست جمهوری باشند.
مصریها اما در این رویداد تنها نبودند، از سواحل یمن تا کرانههای مراکش، عربها در خانههای خود و یا در کافهها و دیگر اماکن عمومی، شب زندهداری کردند و با اشتیاق به نظاره یکی از اولین ثمرههای بهار عربی نشستند.
|