دولت نفتی
نفت و دولت در عربستان سعودی
سه شنبه, 1391-07-11 18:36
گفتوگوی سایت "جدلیه" با استفن هرتاگ نویسنده کتاب «شاهزادهها، دلالها و بوروکراتها: نفت و دولت در عربستان سعودی»
برگردان:
مهسا پاکزاد
مهسا پاکزاد − دانشگاه کورنل به تازگی کتابی منتشر کرده است با نام «شاهزادهها، دلالها، بوروکراتها: نفت و دولت در عربستان سعودی».[1] این نخستین کتابی است که به شکلی جامع به مطالعه اقتصاد سیاسی عربستان سعودی، یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت در جهان میپردازد. |
نفت با ما چه نمیکند؟
سه شنبه, 1391-02-19 16:43
حمید مافی
حمید مافی - یکم؛ آخرین کوشش جمعی ایرانیان برای گذار به دموکراسی، پس از انتخابات سال ۸۸ به سرنوشت دیگر جنبشهای آزادیخواهانه ایران دچار شده است. "بیعملی و انفعال" بارزترین ویژگی معترضان پس از گذشت نزدیک به سه سال از آخرین انتخابات ریاست جمهوری در ایران است. درباره علل و چرایی این وضعیت میتوان "سرکوب گسترده حاکمیت" و "ناتوانی معترضان" در مقابله با این مساله را اصلیترین عوامل برشمرد. اما سوال این است که چرا معترضان علیرغم گستردهگیشان توان مقابله با سرکوبهای حکومتی را نداشته و ندارند؟ چه عاملی سبب زمینگیر شدن جنبش در پشت سد سرکوب حکومت شده است؟
دوم؛ هر جنبش اجتماعی و سیاسی نیاز به "حامل" و "عامل" دارد که بتوانند آن را راهبری کرده و به پیش ببرند. اگر فرض اصلی را بر این بگذاریم که جنبش سبز ایران متکی به "طبقه متوسط" و "جامعه مدنی" ایران بوده است، باید به سراغ این دو عامل و حامل در جامعه رفت و "اندازه" و "عمق" آنها را سنجید.
|
دموکراسی ملی؛ چرا و چگونه
جمعه, 1391-02-15 11:39
حمید مافی
حمید مافی - تقی رحمانی از اعضای جریان ملی – مذهبی ایران، پس از خروج از ایران، در برخی از گفتهها و نوشتههایش، از عنوان «دموکراسی ملی» به عنوان پروژهای برای آینده ایران یاد کرده است. او معتقد است که نیروهای خواستار تغییر در ایران، باید «کلیگویی» را کنار گذاشته و با توافق بر سر مفاهیم جزئی و مصداقها، به سمت «اتحاد در عمل» برای استقرار یک نظام دموکراتیک در ایران بروند. گروه سیاسی زمانه با تقی رحمانی برای تشریح این دیدگاهش گفتوگو کرده است.
|