اومانیسم
پارادیم دارالفنون
شنبه, 1391-10-30 14:17
امید مهرداد
امید مهرداد ـ اگر بپذیریم که دولتهای ایران، دست کم از زمان پهلوی اول تاکنون درگیر پروژهای به نام توسعه بودهاند، میتوانیم بگوییم آموزش همواره یکی از ستونهای اصلی این پروژه بوده است. نظام آموزشی قرار بوده است نهادی باشد در خدمت برپایی جامعهای جدید. |
رهایی از الهیات
دوشنبه, 1391-09-20 00:50
امین قضایی
امین قضایی - در بخش نخست به این نتیجه دست یافتیم که روششناسی بر شناخت مقدم است. فلسفهی مدرن بر این حکم استوار گشت که بدون روش صحیح برای شناخت، پیشرفتی در شناخت صورت نخواهد گرفت. همچنین علم در صورتی گامی به پیش خواهد گذارد که در خدمت هدفی به جز یافتن حقیقت (یعنی یافتن روابط ضروری میان چیزها) یا سعادت نباشد. اما در قرن هفدهم، زمانی که عصر خرد آغاز شد، فلسفه چیزی جز خادم الهیات نبود. اگر هدف شناخت نه حقیقت بلکه توجیه باورهای مذهبی باشد، دیگر نمیتوان از روشنگری سخن گفت. همچنین علم اخلاق نمیبایست در خدمت توجیه اهداف قوانین شریعت باشد و یا هنر برای نمایش عظمت و شکوه خدا و کلیسا یا نمایش رنج مسیح و دیگر موضوعات مذهبی به کار رود.
|
گمانهزنیهای تازه درباره طرح معروف داوینچی
چهارشنبه, 1390-11-12 19:35
ناتالی والشوور (Natalie Wolchover)
برگردان:
احسان سنایی
ناتالی والشوور - "مرد ویتروویَن" (Vitruvian Man)، نام طرحی از یک مرد قالبشده در یک دایره و یک مربع است که لئوناردو داوینچی آن را به پیروی از اعتقاد اومانیستیاش مبنی بر وجود نوعی رابطه الهی مابین فرم بدن انسان و جهان هستی، ترسیم کرده است. این طرح به لطف زیبایی چشمگیر و قدرت نمادینش، از معروفترین طراحیهای جهان است، اما طبق یک پژوهش تازه، مرد ویترووین که قدمت ترسیماش به سال ۱۴۹۰ میلادی بازمیگردد، احتمالاً نسخهای کپیشده از نقاشی قدیمیتر توسط دوست لئوناردو است.
|