شورای انقلاب
راز ماندگاری پدر مهربان ملت
شنبه, 1390-06-19 22:33
علی افشاری
سالی دیگر از رحلت نابههنگام و تاثر برانگیز آیتالله سیدمحمود طالقانی گذشت، اما علیرغم سپری شدن ۳۲ سال از غروب خورشید حیات او، نام و یادش همچنان در حافظه جامعه و عرصه عمومی زنده است. با عبور ارابه زمان نه تنها گرد و غبار فراموشی بر سیمای آموزگار مدارا و دعوتکننده به حق ننشسته است بلکه روزبهروز بر تلالو و روشنایی فضایل وی افزوده میشود. راز این ماندگاری و عاقبت بهخیری چیست؟
|
ملاقاتی که در پاریس صورت نگرفت
جمعه, 1390-05-21 18:02
سحاب سپهری
این هفته مصادف است با بیستمین سالگرد ترور شاپور بختیار، آخرین نخستوزیر نظام سلطنتی در ایران. سرنوشت بختیار اینک آشکار است. او نتوانست موج انقلاب سال ۱۳۵۷ را تغییر جهت دهد.
نخستوزیری ۳۷ روزه بختیار با موج سهمگین قیام خونین ۲۲ بهمن خاتمه یافت و بختیار مجبور به فرار از ایران شد. بختیار در تبعید سعی کرد تا بخشی از مخالفان نظام تازه را علیه آن متحد کند، ولی ده سال بعد در پاریس ترور شد.
|
شورای انقلاب- بهمن ۵۷ تا تیر ۵۹
جمعه, 1390-05-14 21:04
سحاب سپهری
عملکرد شورای انقلاب، همچون رشتهای، تمامی رخدادهای تاریخ اخیر ایران از پاییز ۵۷ تا تابستان ۵۹ را به هم وصل کرد. بررسی عملکرد درون شورای انقلاب به صورت مستقل روندهای تازهای را در ارتباط با بخشهای قبل روشن میکند. درگیریهای جناحی از پاییز ۵۷ تا تابستان ۵۹ در داخل حلقه قدرت شورای انقلاب صورت گرفته است. دوئل در رده دوم ساختار قدرت بین بهشتی و بنیصدر نیز در داخل حلقه قدرت شورای انقلاب صورت گرفت. بخش شورای انقلاب به دلیل طولانی بودن آن در دو قسمت عرضه میشود. قسمت اول (نوشته قبلی) شامل دوره آبان ۵۷ تا نیمه بهمن ۵۷ شد و قسمت دوم (نوشته حاضر) شامل دوره نیمه بهمن ۵۷ تا آخر تیر ۵۹ است. |
شورای انقلاب- آبان ۵۷ تا بهمن ۵۷
یکشنبه, 1390-05-02 19:32
سحاب سپهری
«او {آقای خمینی} عدهای را تعیین کرده بود و عمدتاً از کسانی که اهل چون و چرا نباشند. در بسیاری از موارد مینشستیم و تصمیات میگرفتیم و بعد آقای خمینی میزد توی دهن شورا. میرفتیم آنجا که بایستیم جلوش، در آنجا همشون تسلیم میشدند و اصلاً جرئت نمیکردند بگویند کاری که ما کردیم صحیح است.» ... «بله در واقع شورای انقلاب این طوری بود.» (درس تجربه- مصاحبه با ابوالحسن بنیصدر- صفحه ۷۶ نسخه دیجیتال، مطابق با صفحه ۱۸۴ چاپ کاغدی) |