نژاد پرستی
کُرد بودن در جامعه ایران
جمعه, 1391-01-04 16:39
بابک مینا
بابک مینا ـ کرد بودن در جامعه ایران به چه معناست؟ کسانی که در فرهنگی غیر از فرهنگ مرکز به دنیا میآیند چه تجربهای از این تفاوت فرهنگی، زبانی و جغرافیایی دارند؟ جامعه ما آکنده از انواع ستمهاست: ستمهای جنسیتی، مذهبی، طبقاتی، قومی و غیره. برای برپایی جامعهای عادلانه و رهایی از این ستمها نخست لازم است تجربهای درونی از این ستمها داشته باشیم و بتوانیم آنها را بیان کنیم. به همین منظور با بهنام امینی گفتوگویی کردم و کوشیدهام تجربهشخصی او را از "کرد بودن" دریابم. این گفتوگو یکطرفه نیست. بهنام هم از تجربه من از زندگی در تهران و فضای فرهنگی متفاوت آن پرسیده است. ما با اینکه از دو خاستگاه اجتماعی متفاوت و به نسبت دور از هم برخاستهایم، در این گفتوگو کوشیدهایم به یکدیگر گوش دهیم و تجربههایمان را با یکدیگر در میان بگذاریم. بهنام امینی فارغالتحصیل جامعهشناسی و مطالعات فرهنگی است و اکنون چندسالی است که در ترکیه زندگی میکند.
|
داوود و آمنه باید بمانند
چهارشنبه, 1390-05-12 19:51
شهزاده سمرقندی
شهزاده سمرقندی ـ با این که تقریباً هر روز در رسانهها میخوانیم و میشنویم و میبینیم که در اروپا جریان نژادپرستی روبه افزایش است و گروهی از مردم این قاره از همزیستی با مردم فرهنگهای مختلف و ادیان و مذاهب دیگر خسته شدهاند، اما گزارشهای زیادی هم در اروپا منتشر میشود که نشان میدهد شهروندان اروپایی در حال تلاش و کمک به آن دسته از دوستان و همسایگان خارجی و پناهجوی خود هستند که در آستانه تبعید یا اخراج قرار دارند.
|
ماندلا، شخصیتی الهامبخش
دوشنبه, 1390-02-26 17:50
سارا روشن
سارا روشن− زمانی که خیلی کوچک بودم، همیشه اسم نلسون ماندلا، چهگوارا و گاندی را کنار هم میشنیدم. بعدها با هرسه شخصیت بیشتر آشنا شدم، بیشتر در مورد آنها خواندم، شنیدم و دیدم. بین این رهبران جهانی، فقط ماندلا است که هنوز زنده است و ما هرازگاهی چیزی از او میشنویم. این احساس بسیار خوبی است که یکی از قهرمانان جهان که الهامبخش بسیاری از آزادیخواهان دنیا بوده، در دورهی ما زندگی میکند. شخصیت او هنوز امیدبخش است و شاید مهمتر اینکه، این تصور که قهرمانان افسانه هستند را کمرنگتر میکند.
|