خانه | خبر | اخبارایران

پايان سومين دوره جايزه شعر نيما با تقدير از محمد مختاری و سيمين بهبهانی

جمعه, 1391-07-21 12:24
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

مراسم پايانی سومين دوره جايزه شعر نيما با حضور جمعی از اهالی ادبيات، با ياد محمد مختاری شاعر و نويسنده ايرانی که در قتل‌های زنجيره‌ای جان خود را از دست داد و تقدير از سيمين بهبهانی، شاعر غزل‌پرداز در تهران برگزار شد.

 

در اين مراسم که روز پنج‌شنبه ۲۰ مهرماه برگزار گرديد، رضا حيرانی، عضو هيئت اجرايی جايزه نيما با خواندن بخش‌هايی از نامه‌های نيما درباره خصلت‌های شاعر و نويسنده اين مراسم را افتتاح کرد.

 

سپس اردشير رستمی، طراح تنديس جايزه شعر نيما بخش‌هايی از شعرهای بياتی ترک و بخش‌هايی از شعرهای غلام‌رضا بروسان، برگزيده دومين دوره شعر نيما را خواند و پس از او، سيمين بهبهانی شعری درباره محمد مختاری و محمدجعفر پوينده را برای حاضران خواند و در مورد ايشان و اوضاع امروز جامعه فرهنگی ايران سخنانی گفت.

 

محمد مختاری و محمدجعفر پوينده دو شاعر، نويسنده و مترجم عضو کانون نويسندگان ايران بودند که در جريان ترورهای موسوم به قتل‌های زنجيره‌ای که توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی صورت گرفت، در آذرماه ۱۳۷۷ خورشيدی کشته شدند.

 

محمد مختاری به‌عنوان "نماينده نويسندگان و شاعران شريف و آگاهی‌دهنده دهه گذشته که فقدانشان احساس شده و تن به هيچ تدبير حقارت‌آميزی نداده‌اند و همواره شرافت نويسندگی و کلمه را بر زرق و برق‌ها ترجيح داده‌اند"، برگزيده شد

در اين مراسم، هوشنگ چالنگی نيز شعرهايی را خواند و در مورد مسائل امروز شعر ايران مواردی را مطرح کرد و در نهايت، به تقدير از سيمين بهبهانی پرداخت.

 

همچنين حافظ موسوی به‌عنوان نماينده برگزيدگان مرحله نخست جايزه نيما، شعری را درباره محمد مختاری و محمدجعفر پوينده خواند و رؤيا تفتی نيز به‌عنوان نماينده ديگری از برگزيدگان مرحله نخست شعری را قرائت کرد.

 

در ادامه بخشی از شعر "اسماعيل" رضا براهنی توسط مجری برنامه خوانده شد و آنگاه از عليشاه مولوی به‌عنوان نماينده صداهای غايب دهه ۸۰ خورشيدی که تمايلی به اخذ مجوز از اداره ارشاد نداشته دعوت به عمل آمد تا شعری بخواند. مولوی نيز شعری درباره محمد مختاری و شعری برای سيمين بهبهانی را قرائت کرد.

 

پس از خواندن بخشی از متن بيانيه سومين دوره جايزه شعر نيما، از فرخنده حاجی‌زاده و هوشنگ چالنگی دعوت شد تا هدايای سيمين بهبهانی را به عنوان شاعر تقدير شده اين دوره اعطا کنند.

 

همه شاعران مستقل ايرانی که طی دهه گذشته تن به "ميان‌مايگی و سفارشی‌نويسی"، همچنين "ادبيات جشنواره‌ای فرمايشی"نداده‌اند به عنوان برگزيدگان جايزه شعر نيما اعلام شدند

سپس داريوش معمار، دبير جايزه شعر نيما با سپاس از همه حاضران و اعضاء هيئت اجرايی جايزه نيما متشکل از رضا حيرانی، حسين فاضلی، مازيار نيستانی و ثريا کهريزی، متن بيانيه سومين دوره جايزه را که به صورت کتابچه‌ای با عنوان "آفتاب کبود، پاسداشت شرافت و شعر محمد مختاری" به انضمام گزيده‌ای از اشعار وی آماده شده بود، قرائت کرد.

 

در اين بيانيه ضمن اشاره به اوضاع بغرنج سانسور در ايران، شرايط سخت شاعران و نويسندگان مستقل و تأثير مهاجرت‌ها و حذف فيزيکی بعضی نويسندگان در دهه‌های اخير، به موضوع اهميت درک شرايط فعلی و تن ندادن به "ميان‌مايگی و سفارشی‌نويسی"، همچنين "ادبيات جشنواره‌ای فرمايشی" اشاره شد و همه شاعران مستقل ايرانی که در اين شرايط، طی دهه گذشته تن به چنين وضعی نداده‌اند به عنوان برگزيدگان جايزه شعر نيما اعلام شدند.

 

در اين بيانيه همچنين محمد مختاری به‌عنوان "نماينده نويسندگان و شاعران شريف و آگاهی‌دهنده دهه گذشته که فقدانشان احساس شده و تن به هيچ تدبير حقارت‌آميزی نداده‌اند و همواره شرافت نويسندگی و کلمه را بر زرق و برق‌ها ترجيح داده‌اند"، برگزيده شد.

 

در پايان سيمين بهبهانی هدايای محمد مختاری، برگزيده دوره سوم جايزه شعر نيما را که تعلق به شعر دهه هشتاد داشت به مريم حسين‌زاده، همسر مختاری تقديم کرد.

 

مريم حسين‌زاده با خواندن سوگواره‌ای درباره محمد مختاری، در مورد "شرافت و شعور" وی و نگاه مختاری به آينده‌ای که در آن "ارزش آگاهی‌دهنده کسانی مانند او" برای نسل جوان روشن خواهد شد، سخن گفت.

 

مراسم با خواندن غزلی از حافظ که در مناسبت با روز حافظ، زمان برگزاری مراسم اختتاميه اين جايزه قرار داشت، پايان يافت.

 

 

Share this
Share/Save/Bookmark

کمی عجیب به نظر نمی رسد که در این بگیر و ببند چنین جایزه ای بدون مشکل بر گزار می شود!!!!!حقا آینده چه رسوای هایی در خودش دارد! حیفا نام مختاری که در این قحطی باید چنین جایزه ای بگیرد! عجب لابی های معجزه آسایی دارند برگزار کنندگان!!!

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما