پاسخ دادن به دیدگاه
جايزه صلح نوبل ۲۰۱۲ به اتحاديه اروپا رسيد
کميته نروژی نوبل، اتحاديه اروپا را بهعنوان برنده جايزه نوبل صلح در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد.
به گزارش نيويورک تايمز، اين کميته در بيانيهای که امروز جمعه، ۱۲ اکتبر (۲۱ مهر) منتشر شد اعلام کرد، اتحاديه اروپا که متشکل از ۲۷ کشور است بهخاطر تلاش برای پيشبرد صلح و آشتی در سراسر اين قاره برنده امسال جايزه صلح نوبل شده است.
اما از آنجا که اتحاديه اروپا اکنون با بزرگترين بحران مالی در طول تاريخ خود مواجه است، اعلام خبر جايزه امسال صلح نوبل تعجب بسياری از مردم که اختلافات ميان آلمان و ديگر کشورهای اروپايی در رابطه با اين بحران را مدام در نظر دارند، برانگيخته است.
برلين از اقدامات رياضتی حمايت میکند که درد و رنج بسياری را برای بسياری از مردم اروپا بهويژه يونانیها به همراه داشته است. اوايل اين هفته هزاران تن از مردم يونان در جريان سفر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به يونان راهپيمايی کردند و صدای اعتراض خود را به گوش او رساندند.
خوزه مانوئل باروسو، رئيس کميسيون اروپا: اين افتخار بزرگی برای همه ۵۰۰ ميليون شهروند اتحاديه اروپاست.
با اين حال توربیون یاگلاند، رئيس کميته نروژی نوبل گفت، اهدای جايزه به اتحاديه اروپا گويای دغدغههای اين کميته نسبت به صلح و آشتی در اروپا و پيامی به اين قاره برای ادامه دادن مسير خود است.
نروژ عضو اتحاديه اروپا نيست و از اين رو یاگلاند میگويد برخی مردم کشور او از نقشی که اتحاديه اروپا ايفا کرده است، آگاه نيستند.
او گفت: "اين اتحاديه و طلايهداران آن بالغ بر شش دهه است که برای پيشبرد صلح، آشتی و حقوق بشر در اروپا همکاری میکنند."
یاگلاند افزود: "کميته نوبل در سالهای جنگ چندين جايزه به کسانی داد که در پی برقراری آشتی ميان آلمان و فرانسه بودند. از سال ۱۹۴۵ مصالح به يک واقعيت تبديل شد. رنج دردناک جنگ جهانی دوم ضرورت يک اروپای جديد را نشان داد. آلمان و فرانسه در طول ۷۰ سال سه بار جنگيده بودند. امروز جنگ ميان فرانسه و آلمان غيرقابل تصور است. اين امر نشان میدهد که چگونه با تلاش و برقراری اعتماد دوجانبه، دو دشمن تاريخی میتوانند همراه نزديک يکديگر شوند."
خوزه مانوئل باروسو، رئيس کميسيون اروپا، امروز پس از اعلام برنده جايزه صلح نوبل در سايت توئيتر خود اين جايزه را "افتخار بزرگی برای تمام اعضای اتحاديه اروپا" دانست و گفت: "اين افتخار بزرگی برای همه ۵۰۰ ميليون شهروند اتحاديه اروپاست."
همچنين مارتين شولتز، رئيس پارلمان اتحاديه اروپا نيز پس از اعلام برنده جايزه صلح نوبل ۲۰۱۲ در توييتر نوشت: "عميقا خرسند و مفتخرم که اتحاديه اروپا برنده جايزه صلح نوبل شده است. مصالحه و آشتی همان چيزی است که اتحاديه اروپا به خاطر آن تشکيل شده است. اتحاديه اروپا پروژه منحصر بهفردی است که صلح را جايگزين جنگ و همبستگی را جايگزين نفرت کرده است."
جوايز نوبل هر ساله در طول يک هفته اعلام میشود و شامل عرصههای علم و ادبيات میشود تا در نهايت برنده جايزه صلح مشخص شود.