اشکان پارسا
چشم انداز رابطهی تهران و لندن: سفارتخانهها بسته میمانند
دوشنبه, 1391-04-26 13:21
اشکان پارسا
اشکان پارسا − ایران و انگلیس ۷ ماه پس از قطع رابطه دیپلماتیک سرانجام درباره حفظ منافعشان در خاک یکدیگر به توافق رسیدند. سفارت سوئد در تهران به عنوان حافظ منافع انگلیس انتخاب شده و ایران نیز سفارت عمان در لندن را به عنوان حافظ منافع خود برگزیده است. |
نشانههایی برای شکست مذاکرات مسکو
چهارشنبه, 1391-03-10 01:19
اشکان پارسا
اشکان پارسا - اسامی شهرهایی که میزبان مذاکرات اتمی با ایران هستند یکی پس از دیگری عوض میشود اما هنوز خبری از توافق نیست. بعد از توقف قطار دیپلماسی در استانبول و بغداد اکنون نوبت مسکو است، شهری که دیپلماتهای آن، خود یکی از طرفین گفتگو با ایران هستند.
انتخاب مسکو به عنوان میزبان دور آینده مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ (اعضای دائم شورای امنیت به همراه آلمان) تنها توافق ملموسی است که از گفتوگوهای روز سوم خرداد در بغداد بهدست آمد.
|
مذاکرات بغداد؛ کلیدی بر درهای بسته دیپلماسی
چهارشنبه, 1391-03-03 17:19
اشکان پارسا
اشکان پارسا - باند فرودگاه بغداد را لایهای از غبار فراگرفته و برج دیدبانی نیز به دشواری میتواند پرواز هواپیماها را هدایت کند. هواپیمای نمایندگان اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل به همراه آلمان در این اوضاع جوی نامساعد باید پا به بغداد بگذارند که آفتاب خرداد ماهاش همیشه سوزاننده و داغ است. اوضاع جوی بغداد در این روزها بسیار شبیه جو سیاسی حاکم بر مذاکرات ایران و طرفین هسته ایاش است، جوی پر غبار و پر ابهام که در عین حال داغ و سوزان است. مذاکرات بغداد برای همه طرفها تعیین کننده است. موفقیت آن به معنای کنار رفتن لایههای غبار و شکست آن به معنای رسیدن طوفانی کورکننده است. |
جنگ واقعی در مرز، جنگ مجازی در وزارت نفت
سه شنبه, 1391-02-12 13:10
اشکان پارسا
اشکان پارسا - در هفتههای اخیر سرنخ خبرهای ایران بیشتر به خارج از مرزهای جغرافیایی ایران میرسید و وزن تحولات سیاست خارجی بیش از خبرهای داخلی بود.
هفته گذشته نیز اوضاع بر همین منوال بود و خبر توافق ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای انجام گفتوگوهای تازه، ادعای ایران برای شبیهسازی یک پهپاد آمریکایی، حمله سایبری به سیستمهای رایانهای وزارت نفت و درگیری مرزی میان سپاه پاسداران و نیروهای گروه نظامی پژاک از جمله مهمترین تحولاتی بود که در نهایت به سیاست خارجی ارتباط مییافت. |
پلهای لرزان دیپلماسی ایران
یکشنبه, 1391-02-03 13:28
اشکان پارسا
اشکان پارسا -سکه خبرها در هفته گذشته گویا به نام "دیپلماسی" ضرب شده بود. ابتدای هفته با خبرهای مربوط به مذاکرات دیپلماتیک درباره برنامه هستهای آغاز شد و انتهای هفته هم خبر تعرض جنسی یک دیپلمات ارشد ایرانی در برزیل به چند دختر نوجوان روی خروجی رسانهها قرار گرفت.
تنشهای مرزی میان ایران و امارات بر سر حاکمیت جزیره ابوموسی نیز پای مقامهای دیپلماتیک را به میان کشید و در همین اثنا، ایران خبر از بازداشت 15 نفر به جرم جاسوسی برای اسراییل داد. امری که تنشآلود بودن وضعیت ایران در منطقه و ویرانی پلهای دیپلماتیک را تایید میکند.
|
دامنه خبرها از ابوموسی تا استانبول
شنبه, 1391-01-26 20:19
اشکان پارسا
اشکان پارسا - در هفتهای که گذشت، نگاهها به استانبول ختم شد؛ شهری شرقی- غربی که آسیا و اروپا را به هم پیوند داده و قرار است که روز شنبه (26 فروردین) میزبان مذاکرات اتمی میان ایران و اعضای دایم شورای امنیت به همراه آلمان باشد.
|
همراهی ناگزیر ایران با طرح عنان درباره سوریه
پنجشنبه, 1391-01-24 19:43
اشکان پارسا
اشکان پارسا- آتشبسی شکننده میان نیروهای دولتی سوریه و مخالفان مسلح از صبح پنجشنبه (۲۴ فروردین) برقرار شده است. این یعنی که تلاشهای "کوفی عنان" نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه ناکام نبوده است. عنان طی روزهای اخیر با همه طرفهای دخیل در بحران سوریه به گفتوگو نشست.
|
از استیضاح وزیر کار تا پیام روشده اوباما
یکشنبه, 1391-01-20 20:20
اشکان پارسا
اشکان پارسا- اعضای مجلس شورای اسلامی در نخستین جلسه رسمی سال ۱۳۹۱ کلید اختلافی تازه با دولت "محمود احمدینژاد" را روشن کردند و این بار انتصاب سعید مرتضوی دادستان سابق تهران به سمت مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی بود که داد مجلسیها را درآورد. |
سالی که با تحریم شروع شد
چهارشنبه, 1391-01-16 02:02
اشکان پارسا
میگویند سالی که خوش است از بهارش پیداست. با این حساب امسال سال خوشی نخواهد بود. در میانه تعطیلات نوروز طناب تحریمها بر گردن ایران سفتتر شد و "باراک اوباما" رییس جمهوری ایالات متحده از آمادگی جهانی برای قطع کامل مراوده نفتی با جمهوری اسلامی خبر داد. |
ریزش و رویشهای سیاسی در سال ۱۳۹۰
دوشنبه, 1390-12-29 04:26
اشکان پارسا
آرایش نیروهای سیاسی ایران ثبات چندانی ندارد و ریزشها و رویشها در میان حامیان و مخالفان حکومت تبدیل به یک روند مستمر شده است. ریزش و شکاف هم در میان حامیان و هم در میان مخالفان مشخص است. بسیاری از وفاداران به "محمود احمدینژاد" در طول سال گذشته از او فاصله گرفتند و به کمپ هواداران "آیت الله خامنهای" رهبر جمهوری اسلامی پیوستند.
پیدایی دو قطبی خامنه ای-احمدینژاد پیامد معارضه و ستیز دو طیف حامیان حکومت برای تقسیم منابع محدود قدرت است که گرچه کمی دیرهنگام، اما سرانجام علنی شد.
|