تجمع خودجوش در تبريز در اعتراض به وضعيت درياچه اروميه
در تجمع خودجوشی که در پارک ائلگلی تبريز بهمناسبت روز جهانی محيط زيست برگزار شد شرکتکنندگان نسبت به وضعيت درياچه اروميه اعتراض کردند.
به گزارش هرانا، تارنمای مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران، روز گذشته دوشنبه ۱۵ خردادماه جمعی از شهروندان در تبريز بهمناسبت روز جهانی محيط زيست در پارک ائلگلی اين شهر گردآمدند.
در اين گردهمايی که به راهپيمايی از پارک ائلگلی بهسوی غرب شهر تبديل شد و ادامه يافت صدها تن از شهروندان آذربايجانی شرکت داشتند.
شرکتکنندگان با سردادن شعار، به خشک شدن درياچه اروميه اعتراض کرده و به سمت هتل ائلگلی حرکت کردند.
آنها شعار "اورمو گولو سوسوزدو - آذربايجان اويانماسا اتوزدی" (درياچه اروميه بیآب است - آذربايجان سوکت کند بازنده است) سر دادند.
تظاهرکنندگان همچنين تصاويری از بازداشتشدگان اعتراضات روز يکم خردادماه سال جاری را در دست داشتند.
اين تجمع پيش از رسيدن نيروهای امنيتی بدون خشونت در ساعت ۲۱ و ۱۰ دقيقه شب به پايان رسيد.
در سالهای گذشته گردهمايیهای اعتراضی به وضعيت درياچه اروميه در شهرهای اروميه و تبريز برگزار شده بود که همواره با برخورد پليس روبهرو بوده و شماری از فعالان مدنی و سياسی بازداشت شدند
روز دوشنبه يکم خردادماه سال جاری در پی فراخوان فعالان مدنی آذربايجانی، مردم آذربايجان در شهرهای اروميه و تبريز دست به تجمع مسالمتآميز زدند که با حمله نيروهای امنيتی به خشونت کشيده شد.
به گفته شاهدان عينی در اين گردهمايیها، نزديک به صد تن از معترضان به خشک شدن درياچه اروميه بازداشت شدند.
همچنين شاهدان عينی گفتند، پليس با گاز اشکآور، باتوم و گلولههای رنگی به معترضان حمله کرده است.
در روز يکم خرداد در شهر تبريز نيز درگيریهايی گزارش داده شد.
فردای اين اعتراضات، شيرين عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جايزه صلح نوبل ۲۰۰۳، در نامهای به احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل برای ايران، توجه وی را به مسئله خشک شدن درياچه اروميه و بازداشت برخی از فعالان محيط زيست جلب کرد.
در سالهای گذشته گردهمايیهای اعتراضی به وضعيت درياچه اروميه در شهرهای اروميه و تبريز برگزار شده بود که همواره با برخورد پليس روبهرو بوده و شماری از فعالان مدنی و سياسی بازداشت شدند.
سال گذشته، ۲۲ نماينده از استانهای آذربايجان غربی، آذربايجان شرقی و اردبيل خواستار پاسخگويی دولت در قبال "تبعات اجتماعی، سياسی و اقتصادی حاصل از روند خشک شدن درياچه اروميه" شدند و گفته بودند: "هرگونه گرفتاری در امور فوق متوجه دولت و دستاندرکاران مسئول است."
نمايندگان آذربايجان و اردبيل در مجلس از هيئت رئيسه مجلس خواستند که بهصورت "کارشناسانه و فوری" پيگير حل مشکل درياچه اروميه باشند.
درياچه اروميه که بزرگترين درياچه درون سرزمينی ايران است از مدتها پيش با بحران زيستمحيطی عميقی روبهرو شده است؛ بهطوری که بهشکل مداوم از ميزان آب آن کاسته شده و بخشهای وسيعی از آن از ميان رفته است.
بنا به گفته برخی از کارشناسان با ادامه روند فعلی، ظرف سه الی پنج سال آينده اين درياچه بهطور کامل خشک خواهد شد.
دکتر مدير جهانی نسخه اش را پيچيده... پانصد سال ديگر باران ميبارد و همه چي حل ميشود!!!....
بنده خودم آنجا بودم و این اعتراض بیشتر از 10 دقیقه نبود
دوست عزیز اینها فعالین حقوق بشر در ایران نیستند بلکه فعالین حقوق بشر آذربایجان هستند
با ادامه وخامت حال جسمانی چند زندانی سیاسی و عقیدتی که دو نفر آنها در اعتصاب غذا به سر میبرند، شیرین عبادی، فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر ایران و گزارشگران بدون مرز در بیانیهای ضمن محکوم کردن "رفتار غیر انسانی جمهوری اسلامی با زندانیان عقیدتی و از میان آنها با مدافعان حقوق بشر، روزنامهنگاران و شهروند وبنگاران" نسبت به وضعیت سلامتی محمد صدیق کبودوند، نرگس محمدی و حسین رونقی ملکی ابراز نگرانی کرده و جمهوری اسلامی را مسئول "هر گونه پیشامد بد" برای آنها دانستهاند.
همزمان ۱۱۷ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین، در نامهای خطاب به رئیس این بند، نسبت به بروز خطر جانی برای سعید رونقی ملکی وبلاگ نویس زندانی که بر اساس گزارشها یکی از کلیههای خود را به طور کلی و ۸۰ درصد کلیه دومش را از دست داده است هشدار دادند.آن هم در حالیکه شب گذشته سحام نیوز گزارش داد ماموران اطلاعات سپاه ضمن بیرون کردن ماموران وزارت اطلاعات، حسین رونقی را به اتاق دیگری در همان بیمارستان منتقل کرده اند.براساس اخبار رسیده حسین رونقی شکستن اعتصاب غذای خودرا منوط به مرخصی بدون قید و شرط کرده است
ارسال کردن دیدگاه جدید