حکم ۲۰ سال زندان برای یک فعال مدنی
پنجشنبه, 1390-10-15 13:09
نسخه قابل چاپ
سهراب رزاقی، فعال مدنی و استادسابق دانشکده علامه طباطبایی از سوی دادگاه به ۲۰ سال زندان و ۵۵۰ هزار یورو جریمه نقدی محکوم شد.
به گزارش وبسایت "کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران" شعبه پانزده دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی، به صورت غیابی این حکم را برای وی صادر کرده است.
سهراب رزاقی که مدیریت موسسه غیردولتی کنشگران داوطلب را در ایران برعهده داشت، این حکم را "شدیدترین و غیرانسانیترین" حکم صادرشده برای فعالیت مدنی در ایران عنوان کرد و گفت که در دوران بازجویی و پس از آن "هرگز مدرک مستندی" علیه او ارائه نشده و وی نیز هیچکدام از اتهامات طرح شده را نپذیرفته است.
این فعال مدنی که هماکنون در کشور هلند اقامت دارد، میگوید از آنجا که برای اجرای حکم به زندان اوین تهران مراجعه نکرده، ۲۰۰ میلیون تومان وثیقه وی را به اجرا گذاشتهاند. به گفته وی، ۵۵۰ هزار یور جریمه نقدی که در حکم ذکر شده، تمام پولی بود که موسسه کنشگران برای فعالیت پنج سالهاش از منابعی همچون آژانسهای سازمان ملل در ایران و سازمانهای بینالمللی مانند هیفوس و اینترنیوز اروپا گرفته بود.
سهراب رزاقی میگوید که این حکم "شدیدترین و غیرانسانیترین" حکم صادرشده برای فعالیت مدنی در ایران است و در دوران بازجویی و پس از آن "هرگز مدرک مستندی " علیه او ارائه نشده است
سهراب رزاقی میگوید که تمامی اسناد مربوط به این منابع مالی و هزینههای موسسه موجود است و منابع مالی که این موسسه از مراکز غیرایرانی دریافت کرده بود پیشاپیش به مقامات مسوول اطلاع داده شده بود.موسسه کنشگران داوطلب از زمان تاسیس، هرسال از سوی یک موسسه حسابرسی معتبر ایرانی، حسابرسی می شد و گزارشهای مالی خود را به صورت مرتب منتشر میکرد.
این موسسه در اسفند ماه ۱۳۸۵ از سوی مقامات امنیتی تعطیل و "مهر و موم" شد و تمامی حسابهای بانکی آن در ایران مسدود شد. ماموران امنیتی همچنین با تفتیش منزل شخصی سهراب رزاقی و توقیف وسائل و اسناد شخصی وی، حسابهای بانکی شخصیاش را نیز مسدود کردند.
پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدینژاد، شمار زیادی از سازمانهای غیردولتی در ایران مسدود و با
محدودیت مواجه شدند. موسسه راهی و مرکز کاروزی سازمانهای غیردولتی از دیگر نهادهای مدنی هستند که همزمان با موسسه کنشگران از سوی نیروهای امنیتی تعطیل شدند.
موسسه کنشگران داوطلب، یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی بود که در سال ۱۳۸۰ تاسیس شده بود و به فعالیتهای آموزشی، پژوهشی در زمینه جامعه مدنی و ظرفیتسازی فعالان و سازمانهای جامعه مدنی می پرداخت.
دادگاه انقلاب طی کیفرخواستی موسسه کنشگران را به "تشکیل گروه به منظور براندازی رژیم و اقدام علیه امنیت ملی،نگهداری اطلاعات محرمانه برای دراختیار گذاشتن به بیگانگان، تبانی به منظور براندازی و اقدام علیه امنیت ملی و دریافت پول از سازمانهای بینالمللی" متهم کرده است.
سهراب رزاقی، دوم آبان ۱۳۸۶ از سوی نیروهای امنیتی دستگیر شد و پس از گذراندن یک ماه در سلول انفرادی زندان اوین، با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
ارسال کردن دیدگاه جدید