اوباما بازهم در کاخ سفید؛ نیمه دوم بازی ایران – آمریکا
فرهمند علیپور- پایان رقابت چندماهه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، راهیابی مجدد باراک اوباما به کاخ سفید بود. رقابتی که در هفتههای منتهی به روز انتخابات در ۶ نوامبر، شانه به شانه بود و نظرسنجیها از نزدیکی آرای دو رقیب خبر میداد. اکنون اما با پایان یافتن فصل انتخابات آمریکا و شکست "میت رامنی" کاندیدای ثروتمند جمهوریخواه، نگاهها به افق دور دوم دولت اوباما دوخته شده است.
چهار سال پیش گرچه خبر پیروزی "باراک حسین اوباما" موجی از شور و شعف را در سرزمینهای خاورمیانه موجب شد. اما گذشت زمان و عملکرد دولت اوباما، باعث شد تا خبر پیروزی مجدد او، آن شور و شوق چهار سال پیش را در خاورمیانه ایجاد نکند. گرچه ترجیح و تمایل آشکار مردم این منطقه پیروزی دوباره اوباما بود.
برای بسیاری، سیاستهای خارجی دولت اوباما خصوصا در منطقه مهم خاورمیانه ادامه سیاستهای دولت جمهوریخواه جورج بوش بود و اگر تفاوتی میان این دو به چشم میخورد، تنها در کلام و پوسته سیاستها بود. در اساس نگاه واشنگتن به خاورمیانه تغییر معناداری رخ نداد.
تشدید جنگ در افغانستان، ادامه کار بازداشتگاه بدنام "گوانتانامو"، استفاده گسترده از هواپیماهای بدون سرنشین، حمایت از دیکتاتورهای ساقط شده عربی تا آخرین روزهای حکومت آنها، تبعیض در حمایت از قیامهای عربی و نادیده گرفتن تظاهراتو قیامهای مردمی علیه دولتهای متحد واشنگتن و حتی در برخی از کشورها همچون بحرین، حمایت از دولت برای سرکوب مخالفان، حمایت بی دریغ از اسرائیل به خصوص در دو سال اخیر، از مهمترین محورهای انتقاد از دولت اوباما و اشتراکات دولت دمکرات او با دولت جمهوریخواه جرج بوش است.
ایالات متحده که در زمان جرج بوش نتوانسته بود اروپائیها را علیه برنامه هستهای ایران بسیج کند، به کوشش دولت اوباما و به لطف برنامهها و سخنان رهبران جمهوری اسلامی توانست آنها را زیر چتر مخالفت جدی با برنامه هستهای ایران گرد آورد. ظاهرا موفقیتهای باراک اوباما در بسیج جهانی علیه برنامههای اتمی ایران بود که برخی از اصولگرایان را در داخل ایران به این نظریه رساند که "میت رامنی" تندرو میتواند بیشتر در جهت منافع ایران قدم بردارد.
اشتراکی که بیش از هر چیز در مناظره سوم اوباما – میت رامنی خود را نشان داد. نزدیکی دیدگاههای دو طرف بر سر مسائل خارجی ایالات متحده آنچنان بارز بود که " آرون دیوید میلر" از پژوهشگران سیاست خارجی آمریکا در روزنامه نیویورک تایمز اینگونه مینویسد :« از زمان پایان جنگ سرد تاکنون چنین میزانی از همسوئی بین این دو حزب وجود نداشتهاست و این نشان میدهد که آمریکاییها هر چقدر هم که بر سر مسایل داخلی اختلاف نظر داشته باشند در مورد آنچه که به سیاستهای کشور در جهان خارج مربوط میشود کاملا متحد هستند.»
وی همچنین در بخشی دیگری از مطلب خود به سیاستهای جمهوریخواهان و دمکراتها در قبال کشورهای خاورمیانه اشاره میکند و مینویسد :« دو نامزد ریاست جمهوری تقریبا در تمامی مسائل مهم سیاست خارجی، از رابطه با اسرائیل گرفته تا نحوه برخورد با ایران، از جنگ عراق گرفته تا موضوع کشتن بن لادن ممکن است تمایزهایی داشته باشند ولی اختلاف نظر محسوسی ندارند.»
گذشته از نگاه کلی به سیاستهای ایالات متحده در خاورمیانه، در مورد ایران میتوان مرزهای تفاوت بیشتر و روشنتری میان باراک اوباما و رقبای جمهوریخواه وی دید.
در سالهای اخیر فعالیتهای هستهای ایران به مهمترین دلمشغولی سیاست خارجی ایران و کشورهای غربی در تعامل با ایران تبدیل شده است. دولت باراک اوباما طی این سالها کوشش فراوان داشت تا بتواند اجماعی گسترده و جهانی علیه برنامههای هستهای ایران پیریزی کند. واشنگتن هم در این زمینه و هم در زمینه اعمال تحریمهای به گفته مقامات آمریکایی "فلج کننده" موفق بوده است. کارزاری که بهای پول ملی، صادرات نفت، سیستم بانکی، صادرات و واردات و حتی لوازم دارویی و پزشکی ایران را نشانه گرفت و در فرصت بسیار کوتاهی آشفتگی بازار ایران و اجتماع ایران را سبب شد.
اکنون و با مشخص شدن این نکته که سکان رهبری ایالات متحده برای چهار سال دیگر در دست اوباما باقی خواهد ماند و در صورت عدم چرخش و اخذ تصمیمی ناگهانی از سوی تهران (در قبال برنامههای اتمی)، ایالات متحده احتمالا کماکان در انتظار به ثمر رسیدن سیاستهای "چماقی" خود علیه ایران به خواهد نشست. این انتظار تا زمانی طول خواهد کشید که به گفته یک دیپلمات آمریکایی، ایران با زانوهایی خونین به میز مذاکره (مصالحه) برگردد.
ایالات متحده که در زمان جرج بوش نتوانسته بود اروپائیها را علیه برنامه هستهای ایران بسیج کند، به کوشش دولت اوباما و به لطف برنامهها و سخنان رهبران جمهوری اسلامی توانست آنها را زیر چتر مخالفت جدی با برنامه هستهای ایران گرد آورد. اتحادیه اروپا در این زمینه آنقدر با واشنگتن همراه شد که حتی مستقلانه تحریمهای سنگینی را در هفتهها و روزهای اخیر نسبت به ایران اعمال کرد.
ظاهرا همین موفقیتهای باراک اوباما در بسیج جهانی علیه برنامههای اتمی ایران بود که برخی از اصولگرایان را در داخل ایران به این نظریه رساند که "میت رامنی" تندرو میتواند بیشتر در جهت منافع ایران قدم بردارد.
آنگونه که پرویز سروری به سایت اصولگرای جهان نیوز می گوید: «این تحلیل متاسفانه در کشور وجود دارد که باید کاری کنیم که اوباما پیروز انتخابات شود. در شرایط موجود میت رامنی به نفع ماست و همیشه نشان دادند که جمهوریخواهان وقتی سر کار آمدند رفتار جنگطلبانه داشتند و با اروپا، چین و روسیه واگرا شدند. در این شرایط همیشه جمهوری اسلامی توانسته است امکان تعامل بیشتری با اروپا، چین، روسیه و کشورهای دیگر داشته باشد... اتفاقا بیشترین هجمهها و فشارها علیه ایران در زمان دمکراتها بوده است.»
اکنون و با مشخص شدن این نکته که سکان رهبری ایالات متحده برای چهار سال دیگر در دست اوباما باقی خواهد ماند و در صورت عدم چرخش و اخذ تصمیمی ناگهانی از سوی تهران (در قبال برنامههای اتمی)، ایالات متحده احتمالا کماکان در انتظار به ثمر رسیدن سیاستهای "چماقی" خود علیه ایران به خواهد نشست. این انتظار تا زمانی طول خواهد کشید که به گفته یک دیپلمات آمریکایی، ایران با زانوهایی خونین به میز مذاکره (مصالحه) برگردد.
پیروزی اوباما به معنای ادامه سیاستهای وی در قبال ایران و بقیه مناطق خاورمیانه در سالهای آتی خواهد بود و مهمترین محورها وضعیت سوریه، ثبات و آینده مصر، پاسداری از امنیت اسرائیل، نزدیکی بیشتر به کشورهای مستبد اما بسیار ثروتمند خلیج فارس، خروج از افغانستان در ۲۰۱۴، تلاش برای ایجاد ثبات بیشتر در عراق و احتمالا مسئله کردها خواهد بود. گروهی که در عراق قدرتمندتر و
ثروتمندتر ظاهر میشوند، در سوریه به حدی از خودگردانی رسیدهاند و در ترکیه بر فعالیتهای خود افزودهاند. در بسیاری از این مشغولیتهای ذهنی آمریکا، ایران نقش پررنگی ایفا میکند.
در تهران اما عمیق شدن اختلافات میان دولت محمود احمدینژاد و نهادهای وابسته به رهبری از یکسو و پایان کار دولت احمدینژاد در ظرف چند ماه آینده ، احتمالا موجب میشود که ایران در این مقطع زمانی، تلاشی چشمگیر برای بهبود رابطه با غرب به خصوص آمریکا از خود نشان ندهد. چنانچه آمریکا نیز تمایلی برای آغاز گفتگو با دولت مستعجل محموداحمدی نژاد ندارد.
در سوریه، لبنان، عراق، افغانستان، یمن و بحرین، رقابتهای سرسختانه ایران و عربستان – بزرگترین تولید کننده نفت و از مهمترین نزدیکان آمریکا در منطقه - موضوع کردها و از همه مهمتر احتمال وقوع درگیری نظامی میان اسرائیل و ایران موجب شده تا ایران نقشی محوری و کلیدی در سیاست خارجی دولت اوباما در قبال خاورمیانه داشته باشد.
در تهران اما عمیق شدن اختلافات میان دولت محمود احمدینژاد و نهادهای وابسته به رهبری از یکسو و پایان کار دولت احمدینژاد در ظرف چند ماه آینده ، احتمالا موجب میشود که ایران در این مقطع زمانی، تلاشی چشمگیر برای بهبود رابطه با غرب به خصوص آمریکا از خود نشان ندهد. چنانچه آمریکا نیز تمایلی برای آغاز گفتگو با دولت مستعجل محموداحمدی نژاد ندارد.
اگر اتفاق خاصی در میانه مثلث ایران، اسرئیل و آمریکا نیفند، باید در خصوص تعامل ایران - آمریکا تا زمان انتخابات ایران صبر کرد تا با مشخص شدن رئیس جمهور آتی، بتوان به درک بهتری از نحوه تعامل ایران و دولت دوم اوباما دست یافت. گرچه از هم اکنون و با پدیدار شدن آثار تحریمها، زمزمههایی برای گشایش باب مذاکره میان ایران با دولت اوباما شنیده میشود.
جواد لاریجانی در روز ۱۷ آبان گفته بود که اگر منافع ما ایجاد کند با دشمنانمان در قعر جهنم هم مذاکره میکنیم. و برادر او صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه نیز در سخنانی قابل تامل که حاکی از نوعی آمادگی برای باز شدن درهای گفتگو میان آمریکا و ایران است گفت: «ما فکر میکنیم که آمریکا هر زمان جلوی ضرر را بگیرد به نفع خود عمل کرده است و اگر در مقابل عظمت ملت ایران سر تعظیم فرود آورد و بتواند اعتماد مردم را کسب کند آنوقت تازه به سر عقل آمده است.»
این در حالی است که محمدرضا نقدی، فرمانده بسیج روز ۱۵ آبان از مداحان خواست تا به مردم بگویند که جمهوری اسلامی تحت فشار تحریمها «سازش نخواهد کرد» و علی سعیدی نماینده آیتالله خامنهای در سپاه نیز در همان روز گفت که جمهوری اسلامی " در آستانه فتح خیمه معاویه" است و در صورت عقبنشینی زحمات نظام به "هدر" خواهد رفت.
براي كشور ما ايران ، كه در دام حكومتي لجباز و مستبد گير افتاده، واقعا هم تفاوتي ميان اوباما و رامني نبود. در براي ما فعلا قراره روي پاشنه بدبختي و تباهي بچرخه
انتظار اینکه ایران در مذاکره با آمریکا وارد جامعه ی جهانی شود تفکری توهم آمیز است ایران با درک سنتی از دنیا نمی تواند در کنار درک مدرن دنیای کنونی کنار بیاید . اما ممکن است ایران با قطع غنی سازی اورانیوم تنها قادر به تشنج زدائی شود اما با وجود خامنه ای حتی این امر هم بعید به نظر می رسد .
آقای فیروز آبادی ،آقای مهدی رستمی و حسین شریعتمداری حتما تیمارستان بروید؟
سرلشکر فیروزآبادی: تا زمانی که مردم آمریکا از حقوق دمکراتیک خود محرومند با آمریکا مذاکره نمی کنیم . رییس ستادکل نیروهای مسلح درباره تبعات رابطه با آمریکا گفت: همانطور که رهبر کبیر انقلاب اسلامی (ره) فرمودند، رابطه آمریکا با ایران، رابطه گرگ و میش است و تا آمریکا آدم نشود، رابطه با دولت آمریکا به صلاح نخواهد بود.
سعید قاسمی مدعی است که جمهوی اسلامی برای ۱۴۰ کشور پرچمداری می کند و این مساله تاوان دارد. وی می گوید: اگر بخواهیم با دنیا مُچ بندازیم، دلار همان قیمت نمی ماند و این کمترین درگیری است که ممکن است اتفاق بیفتد. سعید قاسمی که از وی بعنوان یکی از هماهنگ کنندگان لباس شخصی ها نیز یاد می شود ادامه داد: مبادا دوباره اشتباه کنیم، ما در شرایط بدر و خیبریم، مبادا فشار بیاوریم که به عقب برگرد. به کدام عقب برگردیم؟ درادامه اظهار داشتند: متاسفیم که تا ۹ ماه آینده باید درد زایمانی را تحمل کرد که یا فرزند خلف یا ناخلفی روی کار می آید.« در حالی که اساس این کشور روی خون» بنا شده است البته ما جان می دهیم و ننگ ملامت نمی خریم
نماینده رهبری در موسسه کیهان که پیش از این حامیان احمدی نژاد بود، با انتقاد شدید از تیم رییس هیات دولت حمایت رهبری از احمدی نژاد را به حمایت حضرت علی از طلحه و زبیر تشبیه کرد. حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز کیهان با توجیه حمایت اصولگرایان و اقتدارگرایان از احمدی نژاد طی سالهای اخیر نوشته است: نه فقط خطا نبوده و نیست، بلکه یکی از افتخارآمیزترین ویژگی حزب الله است و به وضوح نشان می دهد، حزب الله فقط در بستر اسلام و انقلاب و خط امام و رهبری حرکت می کند.
سردار فیروز آبادی که هیکل شما نه تنها به سردار نمی خورد بلکه همچون انسانهای عقب مانده ذهنی می مانی که آنقدر برسر جای خود نشسته اند و تکان نخوردند که ورم کرده اند. اما صد شرف به آن انسانهای عقب مانده شما نه تنها عقلی در سر ندارید بلکه ورم شما بخاطر چپاول و خوردن مال حرام است و دروغگویی که در شما جمع شده! شما نگران دموکراسی در آمریکا هستید؟ در آمریکا تمام شبکه های رادیو تلوزیونی خصوصی مشغول به کار هستند! در ایران شما چند شبکه رادیو تلوزیونی خصوصی مشغول فعالیت است؟ در آمریکا کسی را برای اظهار عقیده ونظرش در زندان نمی کنند، در آمریکا در ملاء عام کسی را برسر دار نمی برند وطناب داری وجود ندارد! حتی در بسیاری از ایالتهای آمریکا مجازات اعدام لغو شده است! درحکومت شما بخاطر فکر کردن مخالف فکر شما زندانها انباشته از زندانیان است. به راستی چگونه می توانید با چنین وقاحتی دروغ بگویید و نقض حقوق بشر را در ایران را نبینید،اما با کمال پرویی نقض حقوق بشر را درآمریکا کشف می کنید. رهبر شما که فرموده رابطه آمریکا ونظام جمهوری اسلامی رابطه گرگ ومیش است وآن را خلاف دانسته شما میشها چندین باراز جریان مک فارلین تا مذاکره بخاطر افغانستان وعراق بارها به صورت آشکارا ونهان پای میز مذاکره با این گرگ نشستید و آخرین باراین مذاکرات چند روز قبل افشا شد که آقای ولایتی وطائب در پی مذاکرات مخفیانه با دولت آمریکا بودند. آمریکا آدم هست شما گرگهایی هستید که بویی از آدمیت نبردید.
آقای سعید قاسمی فرمانده لباس شخصیهای خودسر،ای انسان بی چاک ودهن که حتی سُخن گفتن شما از بی ادبی آغاز می گردد. شما ادعای پرچمداری 140کشور دنیا دارید 190کشور در سازمان ملل عضو هستند اگر شما پرچمدار 140کشور دنیا هستید پس چطور با دنیا مچ می اندازید مگر مانند لاتهای قدیم بساط قماربازی ومُچ اندازی دارید؟ هرچند طریقه لباس پوشیدن وحرف زدن شما به نوچه های دستمال کش لاتهای قدیم می ماند! اگر پرچمدار 140کشور هستید چگونه در برابر50کشوردیگر درمانده شدید؟ اولا در موقع جنگ بدر وخیبر پیروزی بودولی در حال حاضر برای شما شرایط نابودی است! شما در شرایط بدروخیبر نیستید، بلکه در باتلاق فلاکت هستید! بله درست می فرمایید خود اظهار داشته اید پایه و اساس این حکومت برخون بنا شده اظهار داشته اید تن به مرگ می دهید اما تن به ننگ نمی دهید، اگر چشم باز کنید می بینید غرق در ننگ شده اید وجرات جان دادن ندارید، فقط با غصب زمام کشور و بذل وبخشش به تروریستها ودیکتاتورها به زندگی ننگین خود ادامه می دهید.
قسمت آخر مطلبم جواب آقای حسین شریعتمداری معروف به حسین بازجو است. آقای شریعتمداری باز به انتخابات نزدیک شدیم و رنگ شما تغییر پیدا کرد! برای نجات دادن رهبری از منجلاب ساخته شده از دفاع بی چون وچرا ایشان از احمدی نژاد دست به هذیان گویی زدید! جریان دفاع رهبری از احمدی نژاد را به مثال طلحه وزبیر بیان کردید! اول آنکه طلحه وزبیر دونفر بودند و قصد خروج از علی را داشتند، اما احمدی نژاد یک نفر بود و قصد دست بوسی رهبر را داشت! دوم آیا علی بخاطر طلحه وزُبیر حمام خون به راه انداخت؟ آیا علی شکنجه گاه را به راه انداخت و دستور شکنجه وقتل عام وتجاوز داد؟ برعکس شما که کار دفاع به اسم حزب الله و درعمل ارازل واوباش را دفاع از ولایت وکاری صحیح می دانید بنده این کار را کاری بسیار خطا و ناپسند می دانم! و پیروی کردن افراد را ازیک شخص همانند گوسفندانی می دانم که سرگله آنها را بُزی می گذارند وهرکار جا که بز حرکت می کند آن گله دنباله رو اوست! این کار عناصر شما نه تنها کار ملی ومیهنی نیست بلکه نوعی فرد پرستی و تلقین کردن بزرگی به شخصی است که لایق آن پست ومقام نیز شاید نباشد! کسانی که به دنبال آبادی کشور خود هستند به دنبال یک شخص نمی دوند بلکه به دنبال اندیشه های صحیح می روند. و خدمت سران نظام اعلام میدارم جای تبریک دارد شما که خود را مدافع حقوق بشر میدانید در دادگاه لاهه به جنایت علیه بشریت محکوم شدید، حال جای سوال دارد! ادعای حقوق بشربرای ملت آمریکا دارید، خود را پرچمدار 140کشور می دانید اما متهم به جنایت علیه بشریت می شوید. واقعا فکر سالمی در سر شما است؟ آقای فیروز آبادی ،آقای مهدی رستمی و حسین شریعتمداری حتما تیمارستان بروید.
درآخر بخاطر اراجیفی که از طرف سه تن از مقامات نظام گفته شده بود نتوانستم هر مطلب را کامل بشکافم، فقط در حد توان خود جواب گوتاهی به گفته های حقارت آمیز سران نظام دادم. اما تمام این گفته ها را اگر بنگرید درهمه چیزی که مشخص است ترس در گفتار سران نظام است که همه آنها به نوعی سعی بر آن دارند فضای جامعه را عادی و قدرت را به طور کامل در دست خود بدانند و به مردم ایران این دروغ را تلقین کنند! اما باز اگر بنگرید در همین سُخنان ترس و دلهره و سُخن از ویران شدن این بنای پوشالی خود دارند. به امید رهایی ایران و ایرانی از چنگال استبداد
زنده وپاینده ایرانی و ایران جانم فدای ایران
نویسنده ستار
http://magalh91.blogspot.com
بله هاف تایم دوم شروع شد!
ارسال کردن دیدگاه جدید