خانه | گوی‌سياست

نیروی نظامی آمریکا در خلیج فارس

جمعه, 1391-06-31 11:43
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
شبکه خبری الجزیره
برگردان: 
محمد لویمی

محمد لویمی – در خلیج فارس از روز یکشنبه گذشته رزمایشی آغاز شده که در آن نزدیک به ۳۰ کشور شرکت دارند. این رزمایش که نیروی اصلی در آن به آمریکا تعلق دارد، نوعی هشدار به جمهوری اسلامی است، پاسخی است به حکومت ایران که هرازگاهی تهدید می‌کند که تنگه هرمز را خواهد بست.

 

در آخرین اظهار نظر از طرف آمریکاییان درباره این رزمایش، معاون دریاسالار جان میلر، فرمانده ناوگان پنجم دریایی آمریکا گفته است که این مانور حاوی پیامی است برای جمهوری اسلامی تا این حکومت دریابد کشورهای جهان در مورد امنیت آبراه خلیج فارس احساس مسئولیت مشترک می‌کنند.

 

رزمایش گسترده کنونی گامی دیگر در تثبیت حضور آمریکا در آبهای منطقه است. شبکه خبری الجزیره گزارش فشرده‌ای در مورد میزان نیروهای آمریکا در خلیج فارس منتشر کرده که ترجمه آن را در زیر می‌خوانید.

 

استقرار مجدد در خاورمیانه

 

نیروهای نظامی آمریکا تحت فرماندهی مرکزی خاورمیانه و آسیای مرکزی که در پایان سال ۲۰۱۱ از عراق خارج شده بودند اکنون بعد از بالا رفتن تنش‌ها با ایران بر سر برنامه هسته‌ای بار دیگر در خاورمیانه مستقر می‌شوند.

 

ارتش آمریکا ۱۸۰ هزار سرباز در مناطق تحت فرماندهی مرکزی خاورمیانه و آسیای میانه در اختیار دارد. برپایه اظهارات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ۷۱ هزار نفر از این نیروها در افغانستان و بیست هزار نفر در ناوهای جنگی آمریکا موضع گرفته‌اند.

 

نیروی دریایی

 

هم اکنون ناو هواپیمابر «یواس اس آیزنهاور» در خاورمیانه لنگر انداخته است. این ناو در شمال دریای عرب جایگزین ناو هواپیمابر «یواس اس ابراهام لینکلن» شد که در ماه اوت به ایالات متحده امریکا بازگشت وبه زودی ناو هواپیمابر دیگری با نام «یو اس اس جان استینیس» به او ملحق خواهد شد.

 

یک رزمناو و یک ناوشکن حامل موشکهای دور برد، ناو هواپیمابر «یو اس اس آیزنهاور» را همراهی می‌کنند. هاورکرافت «یو اس اس بونس» - که به کشتی حامل بالگرد تغییر داده شد- نیز به همراه خدمه‌ای مجرب و چند مین روب مسئولیت باز نگاه داشتن تنگه هرمز را بر عهده دارد. شمار کشتی‌های مین روب امریکایی در تنگه هرمز از ماه جولای تاکنون به ۸ فروند افزایش یافته است.

 

نیروی هوائی

 

ارتش امریکا تعدادی از هواپیماهای جنگنده «اف-۲۲» را در پایگاهی در کشور امارات متحده عربی جهت مقابله با ایران مستقر کرده است. این جنگنده‌ها - که تاکنون به پایگاهی در خارج از ایالات متحده ارسال نشده‌اند- بعنوان هواپیماهای ضد رادار و دارای سرعت مافوق صوت از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های نیروی هوایی امریکا به شمار می‌روند.

 

همچنین − به نقل از روزنامه نیویورک تایمز − هواپیماهای جنگنده «اف-۱۵سی» قبل از آن نیز در پایگاه‌های هوایی منطقه مستقر شده بودند. هر ناو هواپیمابر ۶۰ جنگنده را با خود حمل می‌کند.

 

پایگاه‌های نظامی در منطقه

 

- کویت

حدود ۱۵ هزار سرباز آمریکایی در منطقه «غریفجان» کویت مستقر شده‌اند. در این کشورامریکا با متحدان خود در پایگاه هوایی «علی السالم» نیز فعالیت می‌کند.

به نقل از آژانس خبری فرانسه ارتش امریکا بعد از خروج از کشور عراق از کویت خواست تا سه هزار سرباز را در این کشور به نیروهای خود اضافه کند که تاکنون موافقت یا عدم موافقت کویت با این درخواست اعلام نشده است.

 

- بحرین

ناوگان پنجم دریایی امریکا در «منامه» پایتخت بحرین مستقر است. این ناوگان مناطق مختلف از جمله کانال سوئز ، دریای سرخ ، دریای عرب و خلیج فارس را زیر نظر دارد.

 

- امارات متحده عربی

جنگنده‌های «اف-۲۲» ارتش امریکا در پایگاه هوایی «الظفره» در شهر ابوظبی مستقراند. به گفته کارشناسان نظامی در این پایگاه ماموریتهای تدارکاتی ، کنترل و شناسائی نیز انجام می‌شود.

 

- قطر

پایگاه «العدید» در نزدیکی دوحه پایتخت قطر که به پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها مجهز است در اواخر دهه نود بطور تخصصی برای نیروی هوایی آمریکا در صورت جنگ احتمالی با ایران ساخته شد. در این پایگاه علاوه برعملیات هوایی و تدارکات ، ظرفیت نگهداری ۱۳۰ جنگنده و ده هزار سرباز نیز وجود دارد.

 

- عمان

در سال ۱۹۸۰ بعد از انقلاب خمینی در ایران ، پادشاهی عمان به کشور ایالات متحده امریکا اجازه داد تا از پایگاه‌های خود استفاده کند. در جنگ امریکا با طالبان جنگنده‌های «بی-۱» از این پایگاه‌ها به افغانستان هجوم بردند. ارتش امریکا از این پایگاه بعنوان ذخیره مهمات نظامی نیز استفاده می‌کند.

 

استراتژی ساخت پایگاه‌های جدید

 

لازم به ذکر است که استراتژی امریکا در ساخت پایگاه‌های نظامی بعد از ۱۱ سپتامبر تغییر کرد. در استراتژی جدید بجای ساخت پایگاه‌های بزرگ مشابه آنچه در آلمان بعد از جنگ جهانی دوم ساخته شد، به ساخت پایگاه‌های کوچک برای شرکت در عملیات واکنش سریع در مناطق نا آرام اکتفا شد. این پایگاه‌ها برای مقابله با نبردهای جدید که با نام «مبارزه با تروریسم» خوانده می‌شوند سازگاری بیشتری دارند.

 

تحلیل گران بر این باورند که این برنامه به استراتژی عملیات پیشگیرانه مربوط می‌شود. بطور خلاصه امریکا در مناطقی نیروهای خود را مستقر می‌کند که ممکن است در آینده در آنها دخالت نظامی کند. مخصوصا که کشورهای بی ثبات در آسیا، آفریقا و خاورمیانه که آمریکا آنها را به دیده مناطق خیزیش تروریست می‌نگرد دراین مناطق واقع شده‌اند.

 

بر پایه گزارشهای پنتاگون ، نقشه تمرکز واحدهای نظامی زیر نظر فرماندهی مرکزی بیش از ۶۳ پایگاه نظامی در ۱۱ کشور خاور نزدیک را در بر می‌گیرد. این پایگاه‌ها در خلیج فارس ، کشورهایی که در دایره ستیز اعراب و اسرائیل هستند و شاخ آفریقا واقع شده‌اند.

 

منبع : الجزیره

Share this
Share/Save/Bookmark

در نوشته نامی از عربستان بمیان نیامده است و این نشان میدهد که عربستان که از 2004 خواستار تعطیلی پایگاه نظامی امریکا در این کشور شد همچنان با انکه بزرگترین خریدار اسلحه از امریکا و حتی انگلیس است ولی حاظر به در اختیار گذاشتن پایگاه نظامی در عربستان نیست . وهمکاری باغرب بیشتر تسلیحاتی و اقتصادیست تا همکاری جنگی.
بنا برین باوجود اختلاف مشی سیاسی و حتی تعارض با جمهوری اسلامی امادگی جنگی با این کشور را ندارد و یا نمیخواهد در این راستا فعال باشد و از طرفی دیگر بزرگترین صادر کننده نفت دنیا صادرات منظم انرژی را با رویاروئی جنگی ترجیح میدهد زیرا اگر چاه نفتی در منطقه باتش کشیده شود بهای نفت بشکلی باور نکردنی بالا میرود وهیچ نوع قدرت باز دارندگی نمیتواند ارامش بازار انرژِی را با قدرت نظامی پشتیبان باشد .

در منطقه ای که ایران در ان واقع است همیشه عدم توازن قدرت وجود داشت و همیشه این عدم توازن بر خلاف میل ایران و حکومت بعد از انقلاب بوده.
با این نیروهایی که در منطقه وجود دارد و با در نظر گرفتن قدرت نظامی آمریکا ومتحدانش ، ایران باید منتظر یک شکست مفتضحانه باشد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما