گزارش زمانه از وضعیت روزنامه نگاران زندانی بیمار
چهارشنبه, 1390-10-21 04:29
نسخه قابل چاپ
مهدی تاجیک
سلامت روزنامه نگاران زندانی ایران در معرض تهدیدهای مستمر است. عدم رسیدگی پزشکی، عدم توزیع مواد غذای ضروری نظیر گوشت و سبزیجات و مجموعهای از مشقتهای همیشگی از جمله نبود وسایل گرمایشی در فصل سرما و فقدان وسایل خنک کننده در دوران گرم سال، غیراستاندارد بودن سلولها و عدم دسترسی روزانه به هواخوری باعث بروز عوارض مزمن بر سلامت بسیاری از زندانیان شده است.
روزنامه نگاران زندانی مانند بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی ایران به دلیل زندگی در چنین محیطی به بیماریهای متعدد مبتلا شدهاند.
بیتوجهی مقامهای زندان در مقابل بیماری زندانیان فرضیه یک تلاش سیستماتیک برای تحمیل بیماری به زندانیان عقیدتی را برجسته ساخته است و گزارشها درباره بدرفتاری، ضرب و شتم و اعمال شکنجه علیه زندانیان هم این فرضیه را تقویت میکند. "زمانه" در این گزارش به وضعیت روزنامه نگارانی پرداخته که به واسطه زندگی در شرایط سخت زندانهای ایران درگیر بیماریهای متعدد شدهاند.
مسعود باستانی؛مبتلا به سردرد و بیهوشی
"مسعود باستانی" روزنامه نگار منتقد حکومت، مدتهاست که از بیماریهای مختلف رنج میبرد اما مسوولان زندان رجایی شهر اجازه اعزام او به بیمارستان برای رسیدگی پزشکی را نمیدهند.
مسعود باستانی غیر از مشکلات گوارشی و لثه و دندان، از سردردهای شدید رنج میبرد و این وضعیت سبب شده که چندین بار وی دچار لمسی بدن شده است. این روزنامهنگار باید در اسرع وقت به بیمارستان برای درمان اعزام شود اما مقامهای زندان رجایی شهر اجازه چنین اقدامی را نمیدهند
منابع مطلع به "زمانه" گفتهاند که او غیر از مشکلات گوارشی و لثه و دندان، از سردردهای شدید رنج میبرد و این وضعیت سبب شده که چندین بار وی دچار لمسی بدن شده و به بهداری زندان منتقل شود.
بنابه گفته پزشکان پزشکی قانونی که به زندان آمده و وی را مورد معاینه قرار دادهاند، این روزنامهنگار باید در اسرع وقت به بیمارستان برای معاینه و سی. تی. اسکن و درمان اعزام شود اما مقامهای زندان رجایی شهر اجازه چنین اقدامی را نمیدهند. باستانی از تاریخ ۱۴ تیر ماه ۱۳۸۸ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای ایجاد اغتشاش به شش سال زندان محکوم شده است.
وی تا بهمن ماه ۱۳۸۸ در زندان اوین به سر میبرد، اما در تاریخ پنجم بهمن ماه ۱۳۸۸ بر خلاف اصل تفکیک و طبقهبندی زندانیان از زندان اوین به زندان رجاییشهر که محل نگهداری مجرمین خطرناک است، منتقل و در این زندان نگهداری شد. وی تاکنون از مرخصی نیز نتوانسته استفاده کند و از جمله زندانیانی است که به صورت مداوم در زندان نگهداری میشود.
عیسی سحرخیز؛ با دست بند بر تخت بیمارستان
روزههای اعتراضی و اعتصاب غذاهای طولانی مدت باعث ایجاد مشکلات مزمن در سلامت عیسی سحرخیز روزنامه نگار زندانی در رجایی شهر کرج شده است.
او ماه گذشته به دلیل حاد شدن وضع جسمانیاش از زندان به بیمارستان منتقل شده است اما تدابیر شدید امنیتی درباره وی اعمال میشود و گزارشها حاکی است که دست و پای او در اغلب ساعات شبانه روز به صورت ضربدری به تخت زنجیر شده است و چهار مامور امنیتی به صورت دائمی در اتاق کوچکی که تخت سحرخیز در آن قرار دارد، مراقب او و روابطاش هستند.
عیسی سحرخیز به دلیل حاد شدن وضع جسمانیاش از زندان به بیمارستان منتقل شده است در حالی که دست و پای او در اغلب ساعات شبانه روز به صورت ضربدری به تخت زنجیر شده است و چهار مامور امنیتی به صورت دائمی در اتاق کوچکی که تخت سحرخیز در آن قرار دارد، مراقب او و روابطاش هستند
بر اساس گزارشهای منتشر شده، سحرخیز نسبت به ماههای گذشته، دچار ضعف و لاغری شدید شده است و از تغییرات شدید فشار خون و کمر درد و گردن درد رنج میبرد به حدی که امکان خم کردن سر و گردن خود را ندارد. همچنین در کبد سحرخیز نیز غدهای مشاهده شده که پزشکان در حال بررسی آن هستند.
عیسی سحرخیز، عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات ایران، مدیر مسئول ماهنامه توقیف شده آفتاب، و مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی است. وی نیمه تیرماه ۸۸ و پس از نگارش چند یادداشت انتقادی، حمایت از جنبش سبز، و نقد صریح رهبر جمهوری اسلامی، بازداشت شد.
او در جریان بازداشت مورد ضرب و شتم ماموران امنیتی قرار گرفت، به شکلی که دندههای او شکست. سحرخیز ماهها در انفرادی و شرایط سخت بازداشتگاههای ۲۰۹ و ۲۴۰ محبوس بود و بعدتر به زندان رجایی شهر تبعید شد.
مهدی محمودیان؛ ضربان های نامرتب قلب
"مهدی محمودیان" که از او به عنوان یکی از افشاگران نقض حقوق بشر در بازداشتگاه کهریزک نام میبرند به دلیل شرایط سخت زندان دچار عارضههای جسمی متعدد شده است.
گزارشها حاکی است که این روزنامه نگار از عوارض گوناگون تنفسی و مغزی ناشی از عدم فعالیت یکی از ریههایش رنج میبرد. یک منبع مطلع نیز در این ارتباط به رادیو زمانه گفت که پزشکان مدتی پیش ناچار به بریدن قسمتی از روده مهدی محمودیان در زندان شدند. او همچنین از نوسان فشار زیاد رنج میبرد و مشکلات تنفسیاش به حدی است که دچار بیهوشیهای ناگهانی میشود.
پزشکان مدتی پیش ناچار به بریدن قسمتی از روده مهدی محمودیان در زندان شدند. او همچنین از نوسان فشار زیاد رنج میبرد و مشکلات تنفسیاش به حدی است که دچار بیهوشیهای ناگهانی میشود
مقامهای امنیتی نه تنها ترتیب اثری به وضعیت سلامت او ندادهاند بلکه گزارشها از ضرب و شتم شدید وی در هفته گذشته حکایت دارد. پایگاه اینترنتی کلمه وابسته به میرحسین موسوی چهره ارشد مخالف حکومت روز شنبه (۱۷ دی) ماه گزارش داد که مهدی محمودیان در حالی که مشغول گذراندن حکم شش سال زندانش بود، از زندان رجایی شهر به زندان اوین منتقل شده و در تمام راه، ماموران او را به شدت مورد ضرب شتم قرار دادهاند.
بر اساس این گزارش، ضرب و شتم محمودیان در بند دو الف هم ادامه یافته و او ضمن بازجویی مجدد مدام با کلمات رکیک بازجوها مواجه بوده است. بر اساس این گزارش، شدت ضرب و شتمها به حدی بوده که گفته میشود محمودیان بیهوش شده و بازجویان مجبور شدهاند او را به بهداری زندان منتقل کرده و دستگاه اکسیژن به او وصل کنند.
مهدی محمودیان در تاریخ ٢۶ شهریور ٨٨، در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این روزنامه نگار در دوران زندانش نامهای را خطاب به رهبری منتشر کرد که در آن پرده از وضعیت بسیار نامناسب زندان رجایی شهر بر میداشت.
مسعود لواسانی؛ جراحی دیر هنگام گردن
"مسعود لواسانی" روزنامه نگار منتقد حکومت در ۱۴ شهریور ماه امسال پس از گذراندن دوران دو ساله محکومیت خود از زندان اوین آزاد شد اما بیماریهای ناشی از زندگی در شرایط سخت زندان کماکان با اوست.
مسعود لواسانی در چهارم آبان ماه در حالی برای عمل جراحی گردن در بیمارستان بستری شد که پزشکان معالج وی اعلام کرده بودند این عمل باید خیلی زودتر از این انجام میگرفت و تاخیر در معالجه، خسارتهای زیادی در ناحیه گردن ایجاد کرده است
این روزنامه نگار در چهارم آبان ماه در حالی برای عمل جراحی گردن در بیمارستان بستری شد که پزشکان معالج وی اعلام کرده بودند این عمل باید خیلی زودتر از این انجام میگرفت و تاخیر در معالجه، خسارتهای زیادی در ناحیه گردن ایجاد کرده است.
مسعود لواسانی همچنین در مدت بازداشت خود علاوه بر درد گردن از درد در ناحیه ستون فقرات رنج میبرد. این روزنامه نگار منتقد حکومت در مدت زمان بازداشت خود بارها دچار تشنج و حملههای عصبی شده بود و در خرداد ماه ۱۳۸۹ نیز به بیماری زونا و آبله مبتلا شد. او همچنین در زمستان ۱۳۸۹ به دلیل شرایط بد بهداشتی در بند ۳۵۰ به بیماری پوستی حاد مبتلا شد.
حساسیت نهادهای امنیتی درباره این روزنامه نگار هنوز به قوت خود باقی است و روز یکشنبه (۱۸ دی) ماه نیز "فاطمه خردمند" همسر وی به بازداشت ماموران درآمده است. هنوز دلیل و انگیزههای بازداشت همسر آقای لواسانی مشخص نیست.
کیوان صمیمی؛ غده نگران کننده
"کیوان صمیمی" مدتهاست که از درد در ناحیه کبد رنج میبرد اما مقامهای زندان رجایی شهر تاکنون با اعزام او به بیمارستان برای معالجه موافقت نکردهاند. یک منبع آگاه در این ارتباط به رادیو زمانه گفت که غدهای در بدن آقای صمیمی وجود دارد که سلامتیاش را به شدت تهدید میکند و میتواند اثرات جبران ناپذیری بر جای بگذارد ولی به رغم تشخیصهای اولیه پزشکان زندان هنوز هیچ اقدامی برای معالجه وی صورت نگرفته است.
کیوان صمیمی مدتهاست که از درد در ناحیه کبد رنج میبرد اما مقامهای زندان رجایی شهر تاکنون با اعزام او به بیمارستان برای معالجه موافقت نکردهاند
کیوان صمیمی، مدیرمسئول روزنامه توقیف شدهٔ نامه و عضو شورای فعالان ملی - مذهبی، عضو انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، عضو شورای ملی صلح، عضو کمیته پیگیری بازداشتهای خودسرانه و عضو کمیته دفاع از حق تحصیل است. صمیمی که سابقهٔ زندان طولانی مدت در رژیم پهلوی دارد، در جریان تحولات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ بازداشت شد.
او درشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به استناد مواد ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی مجموعا به ۶ سال حبس، و به استناد ماده ۱۹ قانون یاد شده به محرومیت مادام العمر از فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی محکوم شد اما شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مدت زمان حبس این فعال سیاسی را تایید کرد اما محرومیت وی را به ۱۵ سال تقلیل داد.
سعید متین پور؛ درگیر با کمردرد مزمن
"سعید متینپور" اکنون بیش از دو سال و سه ماه است که در زندان اوین به سر میبرد و در دوران حبس خود با بیماریهای متعدد دست و پنجه نرم کرده است. گزارشها حاکی است که این روزنامه نگار و فعال حقوق بشر در ماههای اخیر از ناراحتیهای گوارشی بویژه خونریزی معده، کمر درد، بیماری قلبی و سرگیجههای شدید رنج برده است.
همسر سعید متین پور: پزشک تشخیص داده که یکی از مهرههای کمر سعید جابجا شده و ملتهب است و دارو دادند. بعد گفتند با یک پزشک در بیرون از زندان هماهنگ کنید، اما چون میخواستند به سعید پابند بزنند و او را به دکتر ببرند، او حاضر نشد با پابند به مطب پزشک برود
همسر وی به تازگی در گفتگو با پایگاه خبری "جرس" ضمن ابراز نگرانی برای وضعیت سلامت آقای متینپور گفته بود: "سعید کمر درد شدیدی دارد که به پزشک مراجعه کرده و یک عکس خاصی از کمرش گرفتهاند و تشخیص دادهاند که یکی از مهرههای کمرش جابجا شده و ملتهب است و دارو دادند.
بعد گفتند با یک پزشک در بیرون از زندان هماهنگ کنید، اما چون میخواستند به سعید پابند بزنند و او را به دکتر ببرند سعید حاضر نشد با پابند به مطب پزشک برود." سعید متینپور فارغ التحصیل فلسفه از دانشگاه تهران است که به دلیل فعالیتهای هویتطلبانه، نوشتن مقالات در وبلاگ شخصی و نشریات آذربایجانی برای نخستین بار در سال ۱۳۸۶ بازداشت شد و به مدت ۹ ماه تحت بازجویی قرار گرفت.
او چند ماهی را با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیونی در آزادی موقت گذراند اما همزمان با شروع اعتراضات پس از انتخابات دوباره به زندان اوین منتقل شد و از آن زمان تاکنون در حبس به سر میبرد.
در جواب خانواده ابراهیم لطف الهی دانشجوي زنداني کرد که هشت روز بعد از دستگيري اعلام کردند خودکشي کرده معاون دادگاه انقلاب: من کشتم هر کار می خواهید بکنید...!
ارسال کردن دیدگاه جدید