دبيرکل سازمان ملل آزمايش هستهای کره شمالی را محکوم کرد
بان کیمون، دبيرکل سازمان ملل متحد، آزمايش هستهای کره شمالی را محکوم کرد و آن را "نقض روشن" قطعنامههای شورای امنيت سازمان ملل دانست.
به گزارش رويترز، سومين آزمايش هستهای کره شمالی روز سهشنبه ۲۴ بهمن (۱۲ فوريه) در اين کشور انجام شد.
اين آزمايش به احتمال زياد باعث افزايش اقدامات بينالمللی عليه پيونگ يانگ و کيم جونگ، رهبر اين کشور خواهد شد.
همزمان با این آزمایش هستهای، سازمان زمينشناسی آمريکا اعلام کرده است زمين لرزهای به شدت ۵.۱ ريشتر را در خاک کره شمالی به ثبت رسانده است. اين زمينلرزه در نزديکی شهر کيلچو واقع در ۳۸۷ کيلومتری شمال شرقی پيونگ يانگ و در عمق يک کيلومتری زمين رخ داده است.
باراک اوباما، رئيسجمهور آمريکا آزمايش هستهای کره شمالی را "تحريکآميز و خطری برای ثبات منطقه" اعلام کرده است.
در همين حال شورای امنيت سازمان ملل قرار است در اينباره نشستی اضطراری برگزار کند.
اين آزمايش به احتمال زياد باعث افزايش اقدامات بينالمللی عليه پيونگ يانگ و کيم جونگ، رهبر اين کشور خواهد شد
هفته گذشته خبرگزاریها گزارش داده بودند برنامههای کره شمالی برای انجام آزمايشات هستهای رو به پايان است.
پاک گئون هی، رئيسجمهور کره جنوبی پيشتر گفته بود: "اگر کره شمالی آزمايشات تحريکآميز هستهای را انجام دهد، با واکنش شديد تمام جامعه جهانی مواجه خواهد شد."
کره شمالی در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ ميلادی آزمايشات هستهای انجام داد. شورای امنيت سازمان ملل پس از انجام آزمايش موشکی و هستهای از سوی کره شمالی در سال ۲۰۰۹ تحريمهايی را عليه اين کشور اعمال کرد.
بحران هستهای کره شمالی از سال ۱۹۹۴ زمانی که آمريکا و غرب خواستار خروج ميلههای سوخت هستهای مصرف شده برای توليد چند سلاح اتمی کوچک از مجتمع هستهای يونگ بيون در ۹۶ کيلومتری شمال پيونگ يانگ شدند، آغاز شد.
در آن سال، ايالات متحده و کره شمالی با انعقاد قراردادی موافقت کردند که کنسرسيومی بينالمللی بر روی دو رآکتور آب سبک اين مجمتع شروع به کار کند.
اين توافقنامه سال ۲۰۰۲ پس از آنکه واشنگتن، کره شمالی را به پيگيری محرمانه برنامه توليد اورانيوم بسيار غنیشده متهم کرد، فرو پاشيد.
پيونگ يانگ هم اين اتهامات آمريکا را رد کرد و با اخراج بازرسان هستهای سازمان ملل، فعاليتهای هستهایاش را از سر گرفت.
کره شمالی در اکتبر سال ۲۰۰۶ اولين آزمايش هستهای خود را با موفقيت انجام داد، اما چهار ماه بعد با شش کشور مذاکرهکننده هستهای به توافق رسيد که در ازای دريافت انرژی و نيز امتيازات ديپلماتيک و امنيتی، فعاليتهای هستهایاش را متوقف کند.
پس از اين توافق بود که تأسيسات يونگ بيون در ژوئيه سال ۲۰۰۷ تعطيل شد، اما در دسامبر ۲۰۰۹، اختلاف بر سر شيوههای راستیآزمايی فعاليتهای هستهای بالا گرفت و اين مذاکرات متوقف شد.
ارسال کردن دیدگاه جدید