خانه | جامعه | حقوق انساني ما

موقعیت بحرانی مهاجران افغان در ایران

پنجشنبه, 1391-02-07 18:07
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
فرشاد آریا
فرشاد آریا - ایران و افغانستان، به عنوان دو کشور همسایه، همزبان و با دین رسمی مشترک، از دیرباز و از جمله از راه تبادل‌های فرهنگی و اقتصادی به هم پیوند خورده‌اند.
 
مهاجران افغان در ایران با روی کار آمدن طالبان چندین برابر شدند و اکنون بیشتر مهاجران افغان را پناهندگان سیاسی تشکیل می‌دهند، اما در سال‌های اخیر حکومت اسلامی ایران درصدد آن برآمده است تا بسیاری از مهاجران افغان را از کشور اخراج کند.
 
در تازه‌ترین خبر در این زمینه که روز پنجم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۱ از سوی اداره كل امور اتباع و مهاجرین خارجی و به نقل ازخبرگزاری فارس اعلام شده، بر اساس مصوبه شورای تأمين مازندران و تأييد آن از سوی كارگروه كشوری، مازندران به‌عنوان استان ممنوعه برای حضور اتباع مجاز و غير مجاز افغان شناخته شده است. براساس این خبر، به تمام شهروندان افغان تا تاريخ سی‌ام خردادماه فرصت داده شده است  استان مازندران را ترک کنند.
 
در گزارش "موقعیت مهاجران افغان در ایران" علاوه بر پوشش خبر یادشده به بازتاب آن در فضای مجازی نیز پرداخته‌ایم.
 
فایل صوتی و گزارش کامل را از اینجا بشنوید:
 
 

 

 

در همین زمینه: محله افغانی‌ها در مشهد

 
Share this
Share/Save/Bookmark

آنچه‌ در ایران شاهدیم آپارتاید است... وحشتناک است که‌ صدای کسی هم درنمیآید و انگار همه‌ از این تصمیمات راضی اند
در چند روز اخیر وبلاگهای زیادی را دنبال میکردم و بسیار برای خود بعنوان یک ایرانی متسف شدم و شرمنده‌... نامی غیر از نژادپرستی ندارد و باید بپذیریم ملتی سخت نژادپرستیم... متاسفم

اينها بدتر از قوم مغول بسرکوب و شکنجه و تحقيرو و کشتار مردم ايران پرداختند، افغانها که پناهنده هستند حسابشان معلوم است ....

Nicobin Del Yaar
در این اواخر بنا بر اقدامهای غیر انسانی حکومت ایران بر مهاجرین افغانی مقیم این کشور بگو مگوهای زیادی بویژه در فضای مجازی بین شهروندان افغانستان و ایران ایجاد شده، اکثر از کسانیکه بر این مهم پرداخته اند و بخود زحمت داده اند و قلم کشیدند تحت تأثیر غرایض احساسی خود رفته و با واژه های زننده ی چون فاشیزم، دزد، ترار و خلافکار طرف مقابل (یک ملّت) را محکوم کرده اند؛ اولا هیچ جامعه ی یافت نمیشود که تمام شهروندانش از وِیژگیهای مشابه برخوردار باشد! یک جامعه، از وجود افراد مختلف با ویژگیهای مختلف تشکیل میگردد. محکوم کردن شخصِ به جرم شخص دیگر کار عاقلانه ی نیست. اقدامات دولت ایران بیشتر جنبه های سیاسی دارد، اکنون که حکومت افغانستان در جریان امضای روابط استراتیژیک با آمریکا قرار دارد، دولت ایران سعی دارد با چنین اقدامات اختلالات روانی برای مقامات افغان بیافریند و بنحوی از دولت بی ثبات افغانستان باج بگیرد، از جانب دیگر توجه سازمان ملل متحد جلب کند تا پولی بخاطر نگهداری از مهاجرین افغان به حساب حکومت ایران واریز کند. حیف است مردمانی که نقاط مشترک بسیار دارند، اینگونه بجان هم بیافتند و به تحریک یک سری عناصر بیگانه فاصله ی بین ملتها را طولانی تر کنند

جناب آقای فرشاد آریا با استناد به کدام منبع نتیجه گرفته اند " مهاجران افغان در ایران با روی کار آمدن طالبان چندین برابر شدند"؟ آمار کمیساریای پناهندگان سازمان ملل، درست عکس آن را ثابت می کند:

، بین خروج نیروهای شوروی سابق و حمله آمریکا، یعنی دوره ای که طالبان قدرت را در دست داشتند، تعداد پناهنگان افغان از 7 میلیون به 2.5 می رسد. می توانیم هر چه می خواهیم بد و بیراه به طالبان بگوییم ولی آنها تنها گروهی بودند که توانستند یک امنیت نسبی را در افغانستان حکمفرما کنند!
نکته جالب این نمودار این است که بعد از یک کاهش نسبی تعداد مهاجران که حکایت از امیدواری اولیه افغان ها هنگام حمله آمریکا و فروپاشی رژیم طالبان می کند، از سال 2003 دوباره آمار مهاجرت سیر سعودی به خود می گیرد تا جایی که امروز از دوران طالبان به مراتب بیشتر است. باید به آقای فرشاد آریا گفت که علت بیشتر شدن مهاجران افغانی در سال های اخیر، حمله آمریکا و اشغال این کشور توسط ناتو است. البته اساس رادیو زمانه، بر این نحوه اطلاع رسانی استوار نشده است.
دو مقصد اصلی پناهندگان افغان، پاکستان و ایران بوده اند.افغانستان در صدر تعداد پناهندگان در دنیاست و ایران بعد از پاکستان، دومین کشوری است که پذیرای پناهندگان بوده است:

نقل قول:
اکنون بیشتر مهاجران افغان را پناهندگان سیاسی تشکیل می‌دهند
پناهنده سیاسی تعریف دارد و خود دوستان افغان ما هم قایل به این تعریف در مورد اکثریت مهاجر هموطنانشان نیستند.
نقل قول:
اما در سال‌های اخیر ایران درصدد آن برآمده است تا بسیاری از مهاجران افغان را از کشور اخراج کند.
مشکل مهاجرت افغان ها به ایران از بدو تاسیس جمهوری اسلامی(همزمان با حمله شوروی) همواره یکی از معضلات ایران بوده است و چیز جدیدی نیست. دعوای ایران با کمیساریای پناهندگان سازمان ملل این است که بار اقتصادی-اجتماعی این مسئله نباید تنها بر دوش ایران باشد و یک مسئله بین المللی است و کمک های سازمان ملل به ایران باید درهمان سطح گستردگی این پدیده باشد که هیچگاه نبوده است.

مهاجر غیر قانونی‌ باید به سرزمینش برگرده..در تمام دنیا این قانونه و در مورد ایران هم همین‌طوره.جناب آقای فرشاد خان شما کل خبر رو به صورت آنچه مورد نظرتان بوده اینجا عنوان کردین.استاندار مازندران در مورد اتبأع غیر قانونی‌ این حرف رو زده و مابقی رو شامل نمیشه.لطفا خبر رو دوباره بخونید و از دست‌کاری بپرهیزید.بگذارید ما با اعتماد بیشتری به این رادیو گوش بدیم.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما