روسيه مخالفان بشار اسد را به ايجاد "جنگ داخلی" متهم کرد
سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه مواضع شورای ملی اپوزيسيون سوريه را تحريککننده آغاز جنگ داخلی در اين کشور ناميد.
به گزارش ريا نووستی، لاوروف روز سه شنبه نهم خرداد ۱۳۹۱ گفت: "ما از اظهارات برهان غليون، رئيس شورای ملی اپوزيسيون سوريه درباره ادامه مبارزه آزادیبخش تا زمانی که شورای امنيت برای دخالت مسلحانه خارجی در اين کشور اجازه ندهد، به شدت تعجب کردهايم."
به گفته وزير خارجه روسيه "اين سخنان چيز ديگری به جز تحريک آغاز جنگ داخلی نيست و عجيب اين است که اين دعوت توسط سازمانی انجام شده که بعضی از کشورها مايل هستند تمام اپوزيسيون سوريه را تحت سرپرستی آن متحد کنند."
سرگی لاوروف: ما از اظهارات برهان غليون، رئيس شورای ملی اپوزيسيون سوريه درباره ادامه مبارزه آزادیبخش تا زمانی که شورای امنيت برای دخالت مسلحانه خارجی در اين کشور اجازه ندهد، به شدت تعجب کردهايم
برهان غليون در نشستی خبری در ترکيه گفته است در صورتی که جامعه جهانی نتواند عليه سوريه تصميمی درباره بند هفت منشور سازمان ملل بگيرد بگيرد، مردم وارد "جنگ آزادیبخش" میشوند.
بند هفتم منشور سازمان ملل مجوز استفاده از نيروی نظامی را عليه يک کشور صادر میکند.
لاوروف همچنين گفته است: "چنين دعوتهايی مغاير طرح صلح کوفی عنان نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاد عرب برای حل بحران سوريه است."
طرح کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه، شامل اجرای تعهداتی از سوی دولت و اپوزيسيون سوريه از جمله قطع خشونت، کمکرسانی بشر دوستانه به آسيبديدگان و آغاز گفتوگوهای سياسی ميان دولت و مخالفان است.
در همين حال کوفی عنان روز سهشنبه در ديدار با بشار اسد، رئيس جمهور سوريه از "نگرانی عميق جامعه جهانی" نسبت به رخدادهای اين کشور سخن گفت.
همزمان دولتهای غربی سفرای سوريه را در اعتراض به کشتار غيرنظاميان در شهرک حوله از کشور خود اخراج کردند. دولتهای فرانسه، بريتانيا، کانادا، آلمان، ايتاليا، اسپانيا و استراليا اعلام کردند در اقدامی هماهنگ با ايالات متحده سفرای سوريه را از پايتختهای خود اخراج کردهاند. آنها همچنين بر انزوای ديپلماتيک بشار اسد تأکيد کردند.
کشتار غيرنظاميان در شهرک حوله سوريه يکی از فاجعهآميزترين رويدادها در سوريه از آغاز قيام مردم اين کشور عليه حکومت بشار اسد است.
در اين حادثه ۱۰۸ تن کشته شدند که بسياری از آنان کودک بودند.
اين حادثه با واکنش شديد جامعه جهانی روبهرو شد و بسياری از دولتها حکومت بشار اسد را عامل آن دانستند.
اما دولت بشار اسد نقش خود را در اين کشتار رد کرده و گفته است اين منطقه را به هيچوجه زير آتش سنگين نگرفته است. حکومت سوريه اين رويداد را به تروريستها و مخالفان خود نسبت میدهد.
به گفته سازمان ملل از ۱۴ ماه پيش تاکنون حدد ۱۳ هزار نفر در خشونتهای سوريه کشته شده اند.
دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت ۲۵۰۰ مأمور امنيتی و نظامی در اين کشور کشته شده اند.
ارسال کردن دیدگاه جدید