خانه | خبر | اخبارجهان

واکنش‌ اروپا و آمريکا به پيروزی فرانسوا اولاند

دوشنبه, 1391-02-18 13:48
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان يکشنبه آينده در برلين با فرانسوا اولاند، رئيس جمهور تازه فرانسه ديدار خواهد کرد و باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا نيز از اولاند دعوت کرده است که پيش از نشست گروه هشت به کاخ سفيد بيايد.

به گزارش رويترز، فرانسوا اولاند، کانديدای حزب سوسياليست فرانسه که روز گذشته توانست نزديک به ۵۲ درصد آرای مردم اين کشور را در دور دوم انتخابات رياست جمهوری به‌دست آورد، به‌زودی از آلمان و آمريکا ديدار خواهد کرد.

نخستين سفر اولاند به آلمان خواهد بود تا روز يکشنبه آينده با آنگلا مرکل، صدر اعظم اين کشور درباره خطوط کلی سياست‌های آينده دو کشور در اروپا و خروج از بحران يورو به گفت‌وگو بنشينند.

آنگلا مرکل همچون ديگر رهبران کشورهای اروپايی پيروزی فرانسوا اولاند را شب گذشته به وی تبريک گفت و اطمينان داد که به همکاری‌های تنگاتنگ دو کشور ادامه خواهد داد.

برلين، لندن، واشنگتن و کشورهايی که در انتخابات رياست جمهوری فرانسه از نيکلا سارکوزی حمايت می‌کردند پيش از انتخابات رياست جمهوری در فرانسه، ديدار با فرانسوا اولاند را رد کرده بودند.

باراک اوباما از فرانسوا اولاند دعوت کرد که تا پيش از برگزاری نشست ۱۸ و ۱۹ ماه مه گروه هشت در کمپ ديويد آمريکا و نشست ۲۰ و ۲۱ ماه مه ناتو در شيکاگو، به کاخ سفيد بيايد.

برلين، لندن، واشنگتن و کشورهايی که در انتخابات رياست جمهوری فرانسه از نيکلا سارکوزی حمايت می‌کردند پيش از انتخابات رياست جمهوری در فرانسه، ديدار با فرانسوا اولاند را رد کرده بودند

برپايه بيانيه کاخ سفيد، رئيس جمهوری آمريکا به فرانسوا اولاند گفته است "مشتاقانه در انتظار همکاری تنگاتنگ" با وی در رابطه با "مجموعه‌ای از چالش‌های مشترک اقتصادی و يا مربوط به امنيت" است.

اشاره اوباما به وعده اولاند در کارزار انتخاباتی است که گفته بود تا پايان سال جاری ميلادی سربازان فرانسوی را از افغانستان خارج خواهد کرد.

رئيس جمهور جديد فرانسه اعلام کرد که نخستين سفر طولانی خارج از کشورش به برلين خواهد بود؛ جايی که او اميدوار است از تمايل خود برای تأثيرگذاری بر سياست مالی و اقتصادی اروپا و افزودن بر بودجه اروپا برای حمايت از رشد، دفاع کند.

گيدو وستروله، وزير امور خارجه آلمان به سفارت فرانسه در برلين گفت: "ما از هم‌اکنون بر روی پيمان رشد اروپا که از طريق رقابت بيشتر توسعه بيشتری را به‌همراه خواهد آورد، کار خواهيم کرد."

در دوران رياست جمهوری نيکلا سارکوزی، روابط دو کشور آلمان و فرانسه در رابطه با مسائل اروپا بسيار نزديک بود و پيروزی فرانسوا اولاند و سياست‌های متفاوت وی در قبال اروپا دست‌کم وقفه‌ای در اين روابط ايجاد خواهد کرد.

کشورهای ديگر اروپا نيز نسبت به رياست جمهوری فرانسوا اولاند واکنش نشان دادند.

خوزه مانوئل باروسو، رئيس کميسيون اروپا گفت: "ما يک هدف مشترک روشن داريم: احيای اقتصاد اروپا برای دست‌يابی به يک رشد پايدار، استوار بر پايه‌های محکم و ايجاد منابع شغلی جديد."

وی افزود: "ما بر اين اعتقاد مشترک هستيم که با بسيج قوی سرمايه‌گذاری بانک اروپا و مبالغ موجود در بودجه اروپا بايد در بخش رشد و شبکه‌های بزرگ زيرساختی سرمايه‌گذاری کرد و همزمان در راه تثبيت مالی و کاهش بدهی تلاش نمود."

در ايتاليا، رئيس جمهور اين کشور ماريو مونتی که ماه گذشته از طرح پيمان رشد در اروپا پشتيبانی کرد نيز شب گذشته پيروزی اولاند را تبريک گفت و بر لزوم همکاری تنگاتنگ رم و پاريس در جهت رشد اقتصادی اروپا تأکيد نمود.

در بيانيه‌ای که نهاد رياست جمهوری ايتاليا به‌مناسبت پيروزی فرانسوا اولاند در انتخابات فرانسه منتشر کرد آمده است: "نتايج انتخابات در فرانسه و در يونان نياز به تفکر بيشتر در مورد سياست‌های اروپا را ايجاب می‌کند."

در انتخابات پارلمان يونان نيز که روز گذشته برگزار شد دولت ائتلافی يونان اکثريت پارلمانی خود را از دست داد.

در اين انتخابات حزب دموکراسی نوين با کسب ۲۲ درصد آرا در رتبه نخست، حزب چپ‌گرای سيريزا با کسب ۱۷ درصد آرا در جای دوم و سوسياليست‌های حزب پاسوک با ۱۴ درصد آرا در مکان سوم قرار گرفتند.

بيانيه‌ نهاد رياست جمهوری ايتاليا همچنين ضمن دفاع از "هدف کليدی رشد پايدار در اروپا با ايجاد شغل و برقراری عدالت اجتماعی"، افزوده است که رئيس دولت ايتاليا با آنگلا مرکل، هرمان وان رومپوی، رئيس شورای اروپا و ديويد کامرون، نخست‌وزير بريتانيا در اين‌باره گفت‌وگو کرده است.

ديويد کامرون که از سارکوزی حمايت می‌کرد در تماسی تلفنی پيروزی اولاند را تبريک گفت. يک سخنگوی نخست‌وزير بريتانيا گفت: "آن‌ها هر دو [کامرون و اولاند] در پی همکاری تنگاتنگ و تحکيم روابط بسيار نزديک دو کشور که از پيش نيز وجود داشت، هستند."

برای چپ اروپا پيروزی فرانسوا اولاند رضايت‌بخش بود. اد ميلبند، رهبر حزب کارگر بريتانيا گفت اولاند "نشان داد که چپ مرکزی می‌تواند اميدبخش باشد و با چشم‌انداز جهانی بهتر و عادلانه‌تر در انتخابات پيروز شود."

ميلبند که حزب‌اش هفته گذشته پيروز بزرگ انتخابات شهرداری‌ها بود، افزود: "اين رهبری جديد سياسی در زمانی که اروپا می‌خواهد از بحران خود را بيرون بکشد بسيار ضروری است. همين سرنوشت در انتظار بريتانيا نيز هست."

اليو دی‌روپو، نخست‌وزير سوسياليست بلژيک نيز در پيامی "به گرمی" از پيروزی فرانسوا اولاند استقبال کرد و از همکاری با وی و ديگران رهبران کشورهای اروپايی برای روشن ساختن طرح رشد و ايجاد شغل در اروپا ابراز شادمانی کرد.

 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما