خانه | خبر | اخبارایران

سعيد مرتضوی پس از جلسه دادگاه: رئيس دادگاه صلاحيت ندارد

یکشنبه, 1391-12-20 12:17
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران که در پرونده بازداشتگاه کهريزک به "معاونت در قتل" متهم شده، پس از پايان دومين جلسه دادگاه گفت رئيس دادگاه "صلاحيت رسيدگی به اين پرونده را ندارد."

 

به گزارش خبرگزاری مهر، دومين جلسه رسيدگی به پرونده کهريزک، امروز يکشنبه پشت درهای بسته در دادگاه کيفری تهران برگزار شد.

 

سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران؛ حسن زارع‌ دهنوی مشهور به قاضی حداد، معاون وقت امنيت دادستان تهران و علی‌اکبر حيدری‌فر، قاضی شعبه اول دادياری دادگاه انقلاب، سه مقام قضايی هستند که شهريور ۱۳۸۹ در رابطه با پرونده کهريزک از کارشان تعليق شدند.

 

سعيد مرتضوی: "من خودم را برای دفاع علنی آماده کرده بودم ودلم می‌خواست مردم بدانند قضات کوچکترين دخالتی در حادثه کهريزک نداشتند، اين اتهامات فقط برمبنای اغراض سياسی بوده است، من و همکارانم هيچ دخالتی در اين حادثه نداشته‌ايم "

دادسرای تهران در کيفرخواستی عليه متهمان بازداشتگاه کهريزک، آن‌ها را به "مشارکت در بازداشت غير قانونی" معترضان متهم کرد. سعيد مرتضوی به "معاونت در قتل" ميز متهم شده است.نخستين جلسه محاکمه متهمان پرونده قضات کهريزک، هشتم اسفند ماه جاری به صورت غير علنی برگزار شد.

 

سعيد مرتضوی پس از جلسه امروز دادگاه در جمع خبرنگاران گفت هنگام وقوع حادثه کهريزک در مرخصی بوده و "دستورات مبنی بر بازداشت موقت و تاييد بازداشت موقت را قضات ديگری داده‌اند."

 

وی افزود: "من در اين جلسه به کيفرخواست صادره اعتراض و حدود ۴۰ صفحه لايحه دفاعيه تنظيم کردم که فرصت قرائت ۲۵ صفحه آن را پيدا کردم و مابقی را فردا صبح (دوشنبه ۲۱ اسفند) در جلسه سوم دادگاه می‌خوانم."

 

سعيد مرتضوی گفت: "من خودم را برای دفاع علنی آماده کرده بودم ودلم می‌خواست مردم بدانند قضات کوچکترين دخالتی در حادثه کهريزک نداشتند، اين اتهامات فقط برمبنای اغراض سياسی بوده است، من و همکارانم هيچ دخالتی در اين حادثه نداشته‌ايم."

 

به گفته مرتضوی، "غيرعلنی شدن دادگاه به ضرر قضات بوده است."

 

وی افزود: "اميدواريم که رياست دادگاه اجازه دهد مردم از دفاعيات ما مطلع شوند زيرا  در اين چهار سال خانواده شکات مرتب در رسانه‌ها عليه ما اظهار نظر کرده‌اند ولی ما از دفاع محروم بوديم."

 

خانواده کشته‌شدگان کهريزک نيز خواهان جلسه برگزاری دادگاه به صورت علنی هستند اما رئيس دادگاه دو جلسه اين محاکمه را به طور غيرعلنی برگزار کرده است.

 

بازداشتگاه کهريزک پس از آن خبرساز شد که سه نفر از معترضان به نتيجه انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌ جمهوری سال ۱۳۸۸ ايران، در آن کشته شدند. امير جوادی‌فر، محسن روح‌الامينی و محمد کامرانی سه جوانی هستند که آن زمان در بازداشتگاه کهريزک کشته شدند.اين سه قاضی در ماجرای مرگ سه نفر در بازداشتگاه کهريزک از سوی دادستانی تهران مجرم شناخته و برای آن‌ها کيفرخواست صادر شده است.

 

مخالفان حکومت ايران از سعيد مرتضوی به‌عنوان "متهم اصلی" اين پرونده نام می‌برند. همچنين کميته ويژه مجلس برای بررسی پرونده بازداشتگاه کهريزک در دی‌ماه ۸۸ پس از چند ماه بررسی در گزارشی که توسط اکثريت اعضا تصويب و به رئيس مجلس داده شد، سعيد مرتضوی را مقصر اصلی حوادث اتفاق افتاده در پرونده کهريزک معرفی کرد.

 

Share this
Share/Save/Bookmark

کی صلاحیت دارد!,

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما