خانه | خبر | اخبارایران

"شرکت‌های دارويی ايران را تحريم نکرده‌اند"

چهارشنبه, 1391-12-09 15:01
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

مهدی محمدزاده، رئيس انجمن اقتصاد داروی ايران گفت کمبود دارو در اين کشور، هر ماه باعث مرگ شماری از بيماران می‌شود. وی افزود شرکت‌های دارويی ايران را تحريم نکرده‌اند.

 

محمدزاده روز سه‌شنبه هشتم اسفند به خبرگزاری فارس گفت: "در شرايط بد اقتصادی هستيم اما از نظر دارو واقعاً تحريم نيستيم و شرکت‌های بزرگ دارويی دنيا تمايلی برای نفروختن دارو به ايران ندارند و حاضرند همکاری کنند به شرط اينکه پول داروهايشان را به موقع دريافت کنند."

 

با اين حال چند ماه پيش، شهاب‌الدين صدر، رئيس سازمان نظام پزشکی ايران در نامه‌ای به بان کی‌مون، دبير کل سازمان ملل متحد گفته بود ايران تحت تحريم دارويی قرار دارد.

 

پيشتر از اين نيز بان کی‌ مون در گزارشی اعلام کرده بود مردم ايران به خاطر تحريم‌های بين‌المللی با مشکلاتی از جمله تورم، افزايش بيکاری و تهيه دارو‌های حياتی روبه‌رو شده‌اند.

 

ظاهراً تحريم‌های مالی و از جمله تحريم بانک مرکزی، نقل و انتقال پول و پرداخت به شرکت‌های داروسازی را با مشکل مواجه کرده است. فاطمه هاشمی رفسنجانی، رئيس بنياد امور بيماری‌های خاص نیز اوايل اسفند جاری گفت: "ظاهرا درباره دارو تحريمی اعمال نکردند اما توجه کنيد که اخيرا با کمبود ارز و منابع مالی برای تهيه مواد مورد نياز از خارج از کشور مواجه شده‌ايم."

 

مهدی محمدزاده: يک بيمار مبتلا به ديابت به انسولين نياز دارد و اگر انسولين در بازار نباشد بيمار می‌ميرد، شوخی ندارد و اين وظيفه حاکميت است که در اين زمينه احساس مسئوليت کند و وظيفه خود را انجام دهد

به گفته رئيس انجمن اقتصاد داروی ايران "قيمت داروی ضدسرطان «هرستپين» که با ارز آزاد وارد می‌شود به هر آمپول چهار ميليون تومان رسيده و برای بيماری که بايد چهار بار در ماه تزريق کند، ماهانه ۱۶ ميليون تومان هزينه دارد. قيمت برخی داروهای ام‌اس هم به هر دارو ۱۱ميليون تومان رسيده است."

 

محمدزاده گفت: "پرداخت سالانه ۲.۷ ميليارد دلار ارز دارويی برای دولت رقمی نيست، دولت بايد اين اعتبار را برای بيماران کنار بگذارد و به موقع تخصيص دهند زيرا حتی اگر يک ماه دارو کمبود داشته باشد اگر ماه بعد ۱۰ برابر هم ارز دارو بدهند جبران نمی‌شود زيرا تعدادی از بيماران در همان يک ماه می‌ميرند."

 

وی افزود: "يک بيمار مبتلا به ديابت به انسولين نياز دارد و اگر انسولين در بازار نباشد بيمار می‌ميرد، شوخی ندارد و اين وظيفه حاکميت است که در اين زمينه احساس مسئوليت کند و وظيفه خود را انجام دهد."

 

رئيس انجمن اقتصاد داروی ايران گفت: "اگر پزشک تجويز کند که بيمار بايد فلان داروی خارجی را تجويز کند نمی‌توان گفت که چون ارز نداريم حتماً بايد داروی ايرانی مصرف شود، در مورد تلويزيون يا کالاهای ديگر می‌توانيم حتی مردم را مجبور کنيم جنس خارجی نخرند اما در مورد دارو نمی‌توان چنين بی‌عدالتی را در حق بيماران روا داشت."

 

مطابق آمار رسمی تعداد بيماران تالاسمی ۱۸ هزار ، ام‌اس بيش از ۴۰ هزار، دياليز ۱۹ هزار، ديابت چهار ميليون، سرطان۴۰۰ هزار، هموفيلی بيش از هشت هزار و مبتلايان به ويروس اچ‌آی‌وی بيش از ۲۳ هزار نفر هستند.

 

در سال‌های اخير، کشورهای غربی افزون بر تحريم‌های شورای امنيت سازمان ملل متحد، تحريم‌های يک‌جانبه‌ای را در بخش‌های مالی و بانکی و انرژی عليه ايران برقرار کرده‌اند. هدف اين تحريم‌ها وادار کردن ايران به متوقف ساختن برنامه اتمی‌اش است که  به گمان غرب ممکن است اهداف نظامی داشته باشد، هر چند ايران می‌گويد در برنامه اتمی، اهداف صلح‌آميز را دنبال می‌کند.

 

جمهوری اسلامی ايران کمبود دارو و بحران کالاهای دارويی را ناشی از تحريم‌های کشورهای غربی عليه برنامه هسته‌ای خود می‌داند در حالی که کشورهای غربی تحريم دارو عليه ايران را رد کرده‌اند.

 

 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما