خانه | خبر | اخبارایران

پای هند به بازار داروی ايران باز شد

پنجشنبه, 1391-10-14 16:13
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

گفته می‌شود اخيرا طی سفر يک هيئت هندی به ايران با واردات ۲۸ قلم کالای دارويی به ايران موافقت شده است. اين کالاهای دارويی شامل انواع قرص، کپسول، محلول و مواد تزريقی است اما به‌گفته رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس ايران در پايين‌ترين سطح استانداردهای جهانی قرار دارند.

 

به گزارش تارنمای فرارو واردات کالای دارويی از هند در قبال دريافت ارز حاصل از فروش نفت ايران به هند صورت می‌گيرد.

 

بنا به اين گزارش، محصولات شرکت‌های هندی به پيشنهاد مقام‌های دارويی ايران از بازرسی معاف خواهند بود و تنها محصولات دارويی شرکت‌هايی که مجوز COPP (گواهی محصولات دارویی) دارند مورد بازرسی قرار خواهند گرفت.

 

جمهوری اسلامی ايران کمبود دارو و بحران کالاهای دارويی را ناشی از تحريم‌های کشورهای غربی عليه برنامه هسته‌ای خود می‌داند در حالی که کشورهای غربی تحريم دارو عليه ايران را رد کرده‌اند.

 

در ماه‌های اخير در شرايطی که بحران دارويی در ايران هر روز گسترش می‌يافت محصولات دارويی از کشور چين تأمين می‌شد اما به دليل کيفيت پايين اين مواد، واردات آن قطع شد.

 

حسين‌علی شهرياری، رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس ايران: دليل جابه‌جايی وزير بهداشت مربوط به درخواست رئيس‌جمهور مبنی بر کنار گذاشتن آقای لاريجانی از سمت رياست دانشگاه علوم پزشکی بود که با مخالفت ايشان مواجه شد چرا که وزير بهداشت دليلی منطقی برای اين کار نمی‌ديد

با اين حال حسين‌علی شهرياری، رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس ايران در اين‌باره گفت: "مواد اوليه‌ای که از هند وارد می‌شود در پايين‌ترين سطح استانداردهای جهانی است و اين در مقايسه با مواد اوليه‌ای که غرب از هندوستان وارد می‌کند، قابل مقايسه نيست چرا که آن‌ها پول بيشتری پرداخت می‌کنند."

 

اين گفته رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس نشان می‌دهد که ايران به دليل وضعيت دشوار اقتصادی خود در شرايط کنونی، توانايی مالی لازم برای تهيه مواد دارويی با کيفيت بالا را ندارد.

 

در همين حال حسين‌علی شهرياری افزود: "تا آن‌جا که رئيس سازمان داروی وزارت بهداشت می‌گويد ما واردات دارو از هند نداريم بلکه مواد اوليه از کشورهای چين و هندوستان وارد می‌کنيم."

 

موضوع واردات دارو از هند در حالی صورت می‌گيرد که ترخيص داروهای انبار شده در گمرک، سرانجام يک هفته پس از عزل مرضيه وحيددستجردی، وزير بهداشت سابق به نتيجه رسيد و قرار است دولت با تخصيص ارز مرجع، اين داروها را از گمرک ترخيص کند.

 

اين در حالی است که فرود عسگری، مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک، دوم دی‌ماه سال جاری با صدور بخشنامه‌ای خطاب به گمرکات ايران اعلام کرد که به دليل اهمیت موضوع و حیاتی بودن بسیاری از داروها و تجهیزات پزشکی انجام تشریفات گمرکی این قبیل کالاها در اولویت قرار گيرد و تمهیدات لازم در جهت پیشگیری از بروز هرگونه وقفه و تسریع در ترخیص آن‌ها اندیشیده شود.

 

حسين‌علی شهرياری موضوع به تعويق افتادن ترخيص داروها در گمرک به پس از برکناری وزير بهداشت را نشانه‌ای از "سياسی بودن" جابه‌جايی وزير بهداشت دانست.

 

محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران روز پنج‌شنبه هفتم دی‌ماه در حکمی مرضيه وحيددستجردی را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ايران برکنار کرد.

 

گفته می‌شد روند برکناری وحيددستجردی در پی انتقاد چندی پيش وزير بهداشت از تعلق نگرفتن ارز به دارو و تجهيزات پزشکی و پس از آن افشاگری احمد شيبانی، رئيس سازمان غذا و داروی اين وزارتخانه که ارز مرجع را به جای دارو به لوازم آرايشی، غذای سگ، زين اسب، دسته بيل و... داده‌اند آغاز شد.

 

با اين حال رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اين‌که جابه‌جايی وزير بهداشت "هيچ ربطی به مسائل دارو و ارز نداشت" اعلام کرد: "دليل جابه‌جايی خانم وزير مربوط به درخواست رئيس‌جمهور مبنی بر کنار گذاشتن آقای لاريجانی از سمت رياست دانشگاه علوم پزشکی بود که با مخالفت ايشان مواجه شد چرا که وزير بهداشت دليلی منطقی برای اين کار نمی‌ديد."

 

شهرياری افزود: "آقای رئيس جمهور به وزير بهداشت گفته بودند که شما رياست دانشگاه علوم پزشکی را تغيير دهيد تا مسئله ارز دارو رفع شود."

 

باقر لاریجانی، يکی از برادران علی و صادق لاريجانی، رؤسای مجلس و قوه قضائيه ايران است که افزون بر چندين سمت دولتی، رياست دانشگاه علوم پزشکی تهران را نيز بر عهده داشت اما پس از برکناری وزير بهداشت هفتم دی‌ماه جاری از اين سمت کناره‌گيری کرد.

 

 

Share this
Share/Save/Bookmark

اقای خامنه ای تحریم تاثیری نداره؟
دور میزنی؟
چی رو دور میزنی؟

مردم ایران باید سختیهای تصمیمات احمقانه شما را پس بدن.

اخه نامرد اول کشوری را که رهبریت انرا داری درست کن که بتونی الگوش کنی نه اینکه الگوی تروریست و ترویج خرافات دینی بشی.

اخه لعنت به خودت و اون خدات حداقل یک جو مردانگی و انسانیت داشته باش و به یکی از این شکایت نامه ها جواب بده.

بی خیال!

دنیا هم مثل مردم ایران فهمیده که با تو دیکتاتور بیشتر از این نمیشه با زبون خوش صحبت کرد.

تا کی میخواهی با زور حکومت کنی؟

تا مهدیت بیاد؟

بجنگ تا بجنگیم.

پس از ورود گندم آلوده هندي و گوشت جنون گاوی برزيلی و انواع کالای بی کيفيت چينی ، حالا نوبت داروی هندی شد که در هيچ جای دنيا غيراز هند اعتبار ندارد.

من یک سوال اساسی دارم. وقتی مسئولان و مقامات دانشگاهی ایران می فرمایند ایران از نظر رشد علمی در جهان اول شده ترجمه ی آن در عمل و تبلور آن چیست؟ چرا بعد از سی سال شعار دروغین تولید علم و صرفه جویی ارزی و خود کفایی و تقبل طرح مزخرف ژنریک ایرانی ها باید دچار قحطی داروهای پیش پا افتاده ای مثل شیاف ملیّن باشند؟
حالا سیاستمداران دروغ می گویند ولی دانشگاهیان چه منفعت درخوری از این همه دروغ بافی دارند؟ حبّ میهن و وجدان جایی در وجود این موجودات دوپا دارد؟ نمی دانند که خود و بستگانشان هم باید در این لجنزار زندگی کنند و از فردا به دنبال سوزن و نخ و پیچ و میخ و ... به کشورهایی مثل چین و هند آویزان شوند؟
من یکی واقعا دیگر هیچ امیدی به کشور و مردمم ندارم که جز گنده گویی و هرزه درایی اثر مثبتی برای خود و دیگر مردمان ندارند.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما