ثبت ازدواج ۴۲ هزار کودک زير ۱۴ سال در ايران
فرشيد يزدانی، عضو انجمن حمايت از حقوق کودکان میگويد در سال ۱۳۸۹ خورشيدی ۴۲ هزار ازدواج کودک ۱۰ تا ۱۴ سال در ايران ثبت شده است.
يزدانی، امروز دوشنبه به خبرگزاری مهر گفت در چند سال اخير آمار ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۵ سال در ايران افزايش يافته است. به گفته وی با افزايش ازدواج کودکان، آمار طلاق نيز بين آنها رشد داشته است.
وی گفت: "آخرين سرشماری انجام شده در سال ۸۹، نشان می دهد که ۳۴۲ هزار کودک زير ۱۸ سال در کشور ازدواج کردهاند."
بر پايه اين گزارش از سال ۸۴ تا ۸۹ ازدواج و طلاق درميان کودکان حدود ۴۵ درصد افزايش يافته است.
، تعداد ازدواجهای کودکان به دليل رسم و رسومات سنتی در مناطق روستايی بيشتر از نقاط شهری است اما بر اساس آمارها با توجه به مهاجرت روستاييان به شهرها آمار ازدواج کودکان در نقاط شهری ۵۵ درصد و در روستاها ۴۵ درصد است
سازمان ثبت احوال اعلام کرده است در سال ۸۵ بيش از ۳۳ هزار و ۴۰۰ دختر زير ۱۵ سال ازدواج کردند که اين ميزان در سال ۱۳۸۹ به ۴۳ هزار و ۴۵۰ مورد رسيده است.
به گفته کارشناسان، تعداد ازدواجهای کودکان به دليل رسم و رسومات سنتی در مناطق روستايی بيشتر از نقاط شهری است اما بر اساس آمارها با توجه به مهاجرت روستاييان به شهرها آمار ازدواج کودکان در نقاط شهری ۵۵ درصد و در روستاها ۴۵ درصد است.
شهريور امسال نيز احمد تويسرکانی، رئيس سازمان ثبت اسناد و املاک ايران گفت در سال گذشته ۷۵ مورد ازدواج دختر و پسر با سن کمتر از ۱۰ سال در تهران ثبت شده است.
اما احمد قشمی، مديرکل ثبت احوال استان تهران، امروز در گفتوگو با خبرگزاری کار ايران (ايلنا) آمار تويسرکانی را رد کرده و گفته است: "قطعاً آمار منتشر شده متعلق به استان تهران نبوده و در کشور به ثبت رسيده است."
سازمان ثبت احوال ايران میگويد علت افزايش آمار ازدواجهای زودهنگام در استانهای جنوبی و مرزی در چند سال اخير، "ثبت ازدواجهای شرعی در فاصله سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ بوده است که برای برخورداری از امکانات و تسهيلات اجتماعی نظير دريافت يارانه، سهام عدالت، دريافت گذرنامه برای سفرهای زيارتی بوده است." فرشيد يزدانی نيز مهمترين دليل ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۵ سال را "فقر اقتصادی" میداند.
بر اساس قوانين ايران ثبت ازدواج دختران زير سن ۱۳ سالگی و پسران زير سن ۱۵ سالگی ممنوع است اما اگر سرپرست دختر يا پسر و دادگاه اجازه دهند، دختران و پسران در سنين پايين میتوانند ازدواج کنند.
شماری از مقامات ايران ازدواج زودهنگام دختران را راهی برای جلوگيری از "فساد" میدانند. اين در حالی است که بنا به آمار ارائه شده از سوی صندوق حمايت از کودکان سازمان ملل متحد (يونيسف)، عوارض ناشی از بارداری و زايمان يکی از مهمترين علل مرگ دختران در سنين ۱۵ تا ۱۹ سال در سطح جهان است و سالانه منجر به ۷۰ هزار مرگ میشود.
بنا به اين گزارش، نوزادان مادران کمتر از ۱۸ سال نيز ۶۰ درصد بيشتر از ساير نوزدان با خطر مرگ و بيماری روبهرو هستند. بالا بردن سن ازدواج زنان در قوانين ايران يکی از خواستههای فعالان حقوق زنان در ايران است.
ارسال کردن دیدگاه جدید