خانه | خبر | اخبارایران

حمله به "سرای اهل قلم" از زبان قاسم شعله‌سعدی

پنجشنبه, 1391-08-11 15:13
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

قاسم شعله‌سعدی، پس از آزادی از زندان جريان حمله مأموران امنيتی به نشست "سراب اهل قلم" و بازداشت نزديک به ۶۰ نفر را تشريح کرد.

 

کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، شب گذشته ۱۰ آبان‌ماه با قاسم شعله‌سعدی، وکيل، استاد دانشگاه و زندانی سياسی سابق که روز سه‌شنبه ۹ آبان‌ در حمله سازمان‌يافته مأموران امنيتی به جلسه "سرای اهل قلم" بازداشت و سپس آزاد شد، گفت‌وگويی انجام داد.

 

نشست "سرای اهل قلم" برای بررسی تبعات حمله به سفارت آمريکا در سال ١٣۵٨ و گروگان‌گيری ديپلمات‌های آمريکايی برگزار شده بود.

 

شعله‌سعدی که چند ساعت از آزاديش می‌گذشت با بيان اين‌که اين جلسه سياسی نبود و سخنرانی وی نيز حقوقی بود، گفت: "جمعيت زيادی در سالن نشسته بودند، حدود ۵۰، ۶۰ نفر بودند و من تازه سخنرانی‌ام را در مورد «مصونيت ديپلماتيک» شروع کرده بودم، يعنی حدود دو، سه دقيقه از آن گذشته بود که ناگهان مأموران وارد شدند و همه را دستگير کردند."

 

گفته می‌شود که بازداشت‌های روز سه‌شنبه به دليل انتشار فراخوانی برای راه‌پيمايی صلح‌آميز در روز ۱۳ آبان بوده است

قاسم شعله‌سعدی، استاد حقوق بين‌الملل دانشکده‏ حقوق دانشگاه تهران، و نماينده شيراز در مجلس سوم و چهارم بود که در فروردين سال ۱۳۹۰ بازداشت شد و ۲۵ مردادماه سال جاری از زندان آزاد گرديد.

 

به‌گفته وی مأموران دليل حمله خود را عنوان نکردند و به‌هنگام بازجويی نيز از علت دستگيری‌ها چيزی نگفتند.

 

شعله‌سعدی گفت بازداشت‌شدگان را به مکانی بردند که معلوم نبود کجاست و هرکدام از آنها را در اتاق جداگانه‌ای بازداشت کرده بودند.

 

اين نماينده سابق مجلس در مورد رفتار مأموران با آنها گفت ضرب و شتمی صورت نگرفت.

 

قاسم شعله‌سعدی به‌همراه گروهی از بازداشت‌شدگان نيمه‌شب سه‌شنبه آزاد شده‌اند اما گروهی از آنان از جمله مهدی خزعلی همچنان در بازداشت هستند.

 

تارنمای کلمه نوشته بود که پژمان ظفرمند، محمد پارسی، امير برهانی، مهرداد محمدی، محمدباقر مرادی، محمد صالح خزعلی، زهرا خزعلی، آذر طاهرآبادی، فاطمه محمودی، محمدرضا احدی، احمد فرهادپور و افشين قربان‌نژاد از جمله بازداشت‌شدگان هستند.

 

پيش از اين گفته می‌شد قرار بود در این جلسه مراسم سالگرد فرحناز درگاهی، مادر آرش صادقی برگزار گردد.

 

مادر آرش صادقی بر اثر حمله شبانه نیروهای امنیتی که برای بازداشت آرش صادقی مراجعه کرده بودند دچار حمله قلبی شده و فوت کرده بود.

 

از سوی ديگر گفته می‌شود که بازداشت‌های روز سه‌شنبه به دليل انتشار فراخوانی برای راه‌پيمايی صلح‌آميز در روز ۱۳ آبان بوده است.

 

مهدی خزعلی، از بازداشت شدگان سه‌شنبه، در تاريخ ۳۰ مهرماه به همراه تعداد ديگری از فعالان سياسی با انتشار بيانيه‌ای ايرانيان را به برگزاری "راهپيمايی صلح" در سالگرد حمله به سفارت آمريکا فراخوانده بود. در اين بيانيه از مردم خواسته شده بود که از ميدان هفت تير تا محل سابق سفارت آمريکا در تهران بدون شعار و با نمادهای سبز حرکت کنند.

 

مهدی خزعلی سال گذشته به مدت ۷۰ روز در بازداشت شود. وی در اعتراض به "روند غيرقانونی بازداشت و نگهداری در زندان" نيز دست به اعتصاب زده بود.

 

خزعلی به ۱۴ سال حبس در شهرستان برازجان و بعد از اتمام دوره محکوميت، به ۱۰ سال اقامت اجباری در اين شهرستان و ۹۰ ضربه شلاق محکوم شده است.

 

آيت‌الله ابوالقاسم خزعلی پدر مهدی خزعلی که عضو مجلس خبرگان رهبری است، از ديدگاه‌های فرزندش "اعلام برائت" کرده است.

 

"سرای اهل قلم" زيرمجموعه‌ای از خبرگزاری کتاب ايران است که به‌طور معمول هر هفته برنامه‌هايی با موضوعات اجتماعی، فرهنگی و سياسی برگزار می‌کند.

 

 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما