"انتخابات ايران رقابت بر سر تسليم به رهبری است"
عبدالرضا تاجيک، روزنامهنگاری که بهتازگی از ايران خارج شده است در گفتوگويی انتخابات مجلس نهم را رقابت اصولگرايان برای تمکين به رهبر جمهوری اسلامی دانست.
عبدالرضا تاجيک، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر که با روزنامههای اصلاحطلبی چون فتح، بنیان، بهار، شرق و همچنين با کانون مدافعان حقوق بشر همکاری داشته است، در گفتوگويی با روزنامه لوموند، چاپ فرانسه، که امروز جمعه ۱۲ اسفند منتشر شده، شرکت کرد و در مورد انتخابات مجلس نهم سخن گفت.
وی که از ماه ژانويه سال جاری ميلادی از ايران خارج شده، مسئول بخش سياسی روزنامه شرق بود و در رويدادهای پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران سه بار بازداشت شد و بيش از شش ماه را در زندان اوين گذراند.
عبدالرضا تاجيک در مورد تمايل مردم برای شرکت در انتخابات نهم مجلس گفت: "برپايه اطلاعاتی که از ايران میرسد طبقه ميانی که از فرهنگ و آموزش بالايی برخوردار است تمايلی برای شرکت در انتخابات ندارد. بنا بر اين با مشارکت کمتری نسبت به گذشته روبهرو خواهيم شد."
اين فعال حقوق بشر انتخابات نهم مجلس را برای دولت کنونی محمود احمدینژاد از "اهميت ويژهای" برخوردار دانست و افزود: "مشارکت ضعيف مردم میتواند مشروعيت اين دولت را ضعيف کند."
به گفته عبدالرضا تاجيک، بحران اقتصادی که هماکنون بر ايران حاکم است و به تنشهای جمهوری اسلامی با غرب مربوط میشود، میتوانست با يک انتخابات واقعی دمکراتيک و شرکت مردم حل شود
وی همچنين تأکيد کرد اين امکان وجود دارد که دولت ميزان مشارکت واقعی مردم را منتشر نکند و به رأی مردم احترام نگذارد.
تاجيک در مورد اينکه آيا نتايج اين انتخابات میتواند تأثيری بر زندگی روزمره مردم يا تغيير تصوير ايران در خارج داشته باشد، گفت "ناتوانايی" تمام گروهها در ارائه برنامهای روشن در رقابتهای انتخاباتی مشکل بزرگی برای دولت ايجاد میکند.
به گفته وی بحران اقتصادی که هماکنون بر ايران حاکم است و به تنشهای جمهوری اسلامی با غرب مربوط میشود، میتوانست با يک انتخابات واقعی دمکراتيک و شرکت مردم حل شود.
اين روزنامهنگار افزود: "بهدليل وضعيت امنيتی در ايران سرمايهگذاری خارجی از سوی کشورهای غربی صورت نمیگيرد و در چنين شرايط اقتصادیای انتخابات مجلس تأثيری بر زندگی روزمره مردم نخواهد داشت؛ بهويژه از آن رو که نمايندگان انتخابشده همه ايرانيان را نمايندگی نمیکنند."
وی در مورد احتمال شرکت طبقات محروم در انتخابات نهم مجلس با تأکيد بر اينکه احمدینژاد و نزديکانش بر روی طبقات محروم متمرکز شدهاند، گفت: "نمايندگان محافظهکار مجلس از اين واهمه داشتند که نزديکان احمدینژاد با توزيع پول در ميان مردم فقير، نتايج انتخابات را بهنفع خود تغيير دهند."
عبدالرضا تاجيک احتمال داد که با انتخابات نهم مجلس، پارلمانی يکدستتر و مطيعتر از مجلسهای پيشين نسبت به آيتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، شکل بگيرد.
تاجيک با اشاره به اختلافات موجود در ميان اصولگرايان و دستهبندیهای آنان در اين انتخابات گفت: "محافظهکاران در اين انتخابات برای تمکين به رهبری رقابت میکنند."
اين روزنامهنگار در پايان گفتوگوی خود با اشاره به افزايش آگاهی سياسی مردم پس از رويدادهای دهمين دوره رياست جمهوری، آينده ايران را اميدوارکننده خواند و گفت: "من فکر میکنم که مردم ايران به حداقل دمکراسی دست يابند."
وی افزود از زمان انقلاب ايران تاکنون مردم همواره برای تقويت دمکراسی مبارزه کردهاند.
عبدالرضا تاجيک، آذرماه سال گذشته، در حالی که هنوز در بازداشت بهسر میبرد از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز به عنوان "برنده جایزه بهترین روزنامهنگار سال ۲۰۱۰" شناخته شد.
انتخابات مجلس نهم ايران امروز آغاز شد. در اين انتخابات ۴۸ ميليون و ۲۸۸ هزار و ۷۹۹ نفر واجد شرايط رأی دادن هستند و بيش از سه هزار نامزد برای کسب ۲۹۰ کرسی مجلس رقابت میکنند.
رهبری گفته دموکراسی همان قرمساقی ست. ایشان البته خودش را در آینه دیده. البته کمر «ر» را شکسته تا دال شود آری در آینه خودش را دیده و بخودش هم دیده باز از ترس رای ملت! برای همین هم ملت را به گروگان گرفته البته سزای این ملت همین است. زنده باد ملت متمدن مرگ بر ملت احمق!
خامنه ای این ناطق قرآن و قرآن ناطق توهینی ست به شرافت تمامی بشریت! روحانیت توهینی ست به تمامی انسانها ی آزاده! سپاه پاسداران اسلامی ضد ایرانی ترین نظامیانی هستند که تا کنون بر خاک خونین ایران قدم گذاشته اند. پدران و مادران این سربازان ننگین نام ننگین کار امام زمان و این آدمکشان ایرانی کش باید شرمسار باشند که چنین فرزندان ناپاکی را در دامان ناپاک خود پروریده اند.
حقیقتا عنوان مقاله بسیار گویا و پر معناست باید بگویم که ریشه اسلام در تسلیم شدن و مسلم شدن همان تسلیم شدن به خصم از شر خصم است.
ارسال کردن دیدگاه جدید