هشدار در مورد احتمال ورود "گندم آلوده" به ايران
يک نماينده مجلس ايران به دولت در مورد "آلودگی" گندم هند که قرار است وارد ايران شود، هشدار داد.
غلامرضا اسداللهی، دبير کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ايران روز يکشنبه پنجم شهريور ۱۳۹۱ به خبرگزاری خانه ملت گفت: "بهتازگی اخباری منتشر شده مبنی بر اينکه کشور هندوستان قصد دارد تا ۲۰۰ هزار تن گندم را در ازای خريد محصولات غيرنفتی کشور به ايران وارد کند که دولت بايد نسبت به واردات و توليد محصول استراتژيکی مانند گندم حساس بوده و جوانب را مورد بررسی قرار دهد."
به گفته وی "با توجه به اينکه در گذشته برنج آلوده وارد کشور شد و مراجع ذيصلاح نيز اين آلودگی را تأييد کردند، دولت و وزارت جهاد کشاورزی بايد در مرحله اول از واردات جلوگيری کنند و در نهايت نيز نسبت به واردات گندم محتاط بوده و سلامت آن را مورد بررسی قرار دهد."
چندی پيش گزارش شد گندمهای پاکستان و هند به عوامل بيماریزا آلوده هستند. سازمان جهاد کشاورزی گفته است هنور از اين دو کشور گندم وارد نکرده اما خبرهايی درباره احتمال ورود يک محموله ۲۰۰ هزار تنی گندم از هند به ايران مطرح شده است.
در سالهای اخير، خشکسالی و "مديريت تأخيری در مهار آبها"، ايران را دوباره نيازمند واردات گندم کرده است
بنا به گزارشها، شرکت مواد غذايی هند در مرحله نخست، ۱۹۸ هزار و ۳۶۸ تن گندم ذخيره شده در هشت منطقه اين ايالت را به ايران صادر خواهد کرد.
به گفته اسداللهی، بر اساس آمار و شواهد و موجود تاکنون ۱۳ ميليون تن گندم در کشور توليد شده که "با اين وضع نيازی به واردات اين محصول از ديگر کشورها احساس نمیشود."
با اين حال مشخص نيست آيا اين گندم که ممکن است وارد ايران شود برای مصرف نانوايیهاست يا برای مصرف دام. دو روز پيش صادق خليليان، وزير جهاد کشاورزی ايران گفته بود به دليل بالا بودن قيمت علوفه، بخشی از گندم توليدی به مصرف دامها اختصاص داده شده است.
ايران در سال ۱۳۸۳ اعلام کرد برای نخستين بار از نظر توليد گندم داخلی به خودکفايی رسيده است. آخرين سال رياست جمهوری محمد خاتمی و نخستين سال رياست جمهوری محمود احمدینژاد شامل "دو سال خودکفايی گندم" ايران میشد.
با اين حال به گفته کارشناسان در سالهای اخير، خشکسالی و "مديريت تأخيری در مهار آبها"، ايران را دوباره نيازمند واردات گندم کرده است.
ايران در ماههای اخير گندم مورد نياز خود را از آمريکا، روسيه و و قزاقستان خريداری کرده است.
در تابستان ۱۳۸۷ خورشيدی خريد گندم از ايالات متحده پس از ۲۷ سال وقفه از سر گرفته شد. تهران همچنين در سال ۱۳۸۸ بيش از ۹۰۰ هزار تن گندم به ارزش بيش از ۳۵۶ ميليون دلار از آمريکا وارد کرد.
قوانين تحريمی دولت آمريکا، شرکتهای کشاورزی اين کشور را از انجام تجارت با ايران منع نمیکند.
گاهي به ورود گندم از 13 کشور به ايران
واردات، مسلخ گاه خودکفايي
نويسنده : محمد اميرحسيني
در 26 آبان 1383 سالن اجلاس سران شاهد جشن «شكرگزاري گندم» در پي دستيابي كشورمان به خودكفايي در توليد گندم بود كه همزمان با برپايي اين مراسم ايران به عنوان واردکننده عمده گندم جهان از فهرست فائو خارج شد و از آن موقع تا سال 1386 مسئولان براي صادرات گندم برنامهريزي كردند، به طوري که در پايان شهريور همان سال قراردادي براي صادرات 500 هزار تن گندم مازاد بر نياز کشور منعقد و ايران رسما به صادرکننده يکي از مهمترين محصولات کشاورزي جهان تبديل شد. اما در سال 1387 واردات گندم از سر گرفته شد و دليل اصلي واردات خشكسالي اعلام شد و طي آن صادرات گندم از دستور كار دولت خارج شد. نكته قابل تامل آنست كه از آن سال تا به الان واردات گندم ادامه دارد و برنامهريزي مبنايي خاصي براي برطرف كردن موانع توليد داخلي گندم صورت نگرفته و در عين حال هيچ فكري نيز براي از سر گرفتن صادرات نشده است. اما نكته اصلي و تاسفبار در خصوص وضعيت توليد گندم در كشور اينكه مدتي است واردات گندم به طور فزآيندهاي افزايش يافته و واردات گندم از ابتداي سال جاري شدت بيشتري گرفته كه اين مسئله مشكلات عديدهاي را براي كشاورزان داخلي ايجاد كرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران ، در همين راستا چندي قبل جمعي از گندمکاران استان خوزستان با ارسال نامهاي به وزارت جهاد کشاورزي خواستار تجديدنظر اين وزارتخانه در قيمت خريد اعلامي خود يعني 395 تومان شدند که در نهايت به کيلويي 420 تومان (يعني 25 تومان بيشتر) رسيد اما اين در حالي است که قيمت هر کيلو گندم وارداتي بين 550 تا 600 تومان است.
اما چرا بايد اتفاقات ناخوشايند در توليد گندم به عنوان يك کالاي راهبردي ايجاد شود در حاليکه با تدبير و نگاه بلندمدت مسوولان به منافع ملي ميتوانستيم از صادرکنندگان گندم باشيم و با خودکفايي در توليد اين کالا از خارج شدن ارز از كشور، بيكاري كشاورزان و مهاجرت روستاييان به شهرها جلوگيري كنيم.
واردات از 13 کشور
براساس آمار 13 كشور از جمله سوئيس، آلمان، روسيه، هلند، آمريكا، برزيل، اتريش، قزاقستان، ازبكستان، تركمنستان، جمهوريآذربايجان، سنگاپور و امارات به ايران گندم صادر كردهاند كه در اين ميان نام برخي از كشورها در ميان اين لسيت بسيار جالب و البته براي مسئولان قابل تامل است. كشورهايي مانند جمهوري آذربايجان، سنگاپور، امارات و برخي كشورهاي اروپايي در اين بين خودنمايي بسياري ميكنند، كشورهايي كه از نظر وسعت حتي قابل مقايسه با ايران نيستند اما صادرات فراواني به ايران دارند به طور نمونه ميتوان به كشور سنگاپور اشاره كرد كه كمي بيش از 700 كيلومتر وسعت دارد (يعني 300 كيلومتر كمتر از فاصله تهران تا مشهد) اما شگفتي بيشتر در برخورد با نام امارات عربيمتحده است؛ شايد هم واردات گندم از امارات را بتوانيم به اين شكل توجيه كنيم كه اين كشور فقط نقش دلال گندم را بازي ميكند و گندم كشورهاي ديگر را به ايران روانه ميكند.
اما به هر حال بايد از نام امارات عبور كنيم و به كشور ديگري بپردازيم، كشوري كه شنيدن ميزان واردات كشورمان از آن بسيار تعجبآور است؛ ايالت متحده آمريكا كشوري كه قريب به 34 سال است ايران را در شكلهاي متنوعي از تحريم قرار داده و روز به روز هم بر دشمنيهايش عليه ايران افزوده ميشود در چهار ماهه نخست امسال صادراتي نزديك به 126 هزارتن گندم به ايران داشته كه اين رقم نسبت به آمار واردات سه ماهه گندم از آمريكا رشد دو برابري را نشان ميدهد.
تمام مردم ايران مواضع خصومتگرانه آمريکا نسبت به ايران را ميدانند حال با اين اوصاف جاي اين سوال وجود دارد كه چرا گندم از آمريكا وارد ايران ميشود؟ آيا به اين خاطر كه آمريكا جز كشورهايي است كه در كمربند گندم قرار گرفته و از بزرگترين توليدكنندگان اين محصول است؟ و آيا دليل ديگري دارد؟
بايد از مسئولان امر پرسيد که براي رونق بخشيدن به توليد گندم، اين کالاي استراتژيک چه برنامهاي دارند آيا بايد همچنان دلمان را به درآمدهاي نفتي خوش کنيم و اقدام به واردات گسترده محصولي کنيم که با کمي تدبير ميتوانستيم در زمره صادرکنندگان آن برآييم.
rooznameh mardomssalari
اینها خجالت نمیکشند به خورد مردم خودشان برنج مسموم هندی ها را می چپانند؟ هندی ها هم که از زمان نادرشاه کینۀ ایرانی ها را دارند که چرا رفته اند الماسهای آنها را برداشته، آورده اند ایران حالا میخواهند انتقام بگیرند. نمیدانند آن الماسها به دربار انگلیس رفت و نصیب ایرانی ها نشد
ارسال کردن دیدگاه جدید