خانه | خبر | اخبارایران

کلينتون: اختلافات ما با ايران به‌قوت خود باقی ماند

جمعه, 1391-03-05 14:35
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا معتقد است علی‌رغم دو روز مذاکره با ايران در بغداد، هنوز اختلاف‌هايی اساسی بر سر مسئله هسته‌ای ايران بين قدرت‌های جهان و اين کشور وجود دارد.

به گزارش بخش انگليسی‌زبان صدای آمريکا، کلينتون که پس از گفت‌وگو با وزير امور خارجه نيوزلند روز گذشته، چهارم خرداد (۲۴ ماه مه) در جمع خبرنگاران حاضر شده بود با اشاره به مذاکرات بغداد اظهار داشت، گروه ۱+۵ شامل کشورهای ايالات متحده، روسيه، چين، بريتانيا، فرانسه و آلمان، پيشنهادهای خود را درباره مسئله غنی‌سازی اورانيوم در ايران با جزئيات تمام شرح دادند. ايران نيز همچنان عقايد خود را مطرح کرد و به اين ترتيب، اختلاف‌های اساسی بين آن‌ها به‌قوت خود باقی ماند.

به گفته کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، طرفين مذاکره به اين نتيجه رسيدند که "زمينه‌های مشترکی" بين آن‌ها وجود دارد و توافق کردند که مذاکرات بيشتری در روزهای ۲۹ و ۳۰ خردادماه جاری (۱۸ و ۱۹ ژوئن) در مسکو داشته باشند.

کلينتون با اشاره به اين‌که مذاکرات مسکو بيشتر حول اختلافات باقی مانده خواهد بود، اظهار داشت: "همچنان که مقدمات اين مذاکرات را فراهم می‌آوريم، از آن طرف نيز به اعمال فشار بر ايران ادامه می‌دهيم. اين رويکرد دوسويه ماست."

به گفته کاترين اشتون، طرفين مذاکره توافق کردند که مذاکرات بيشتری در روزهای ۲۹ و ۳۰ خردادماه جاری (۱۸ و ۱۹ ژوئن) در مسکو داشته باشند

وی افزود: "در طول اين مدت، تمام تحريم‌های ما به‌قوت خود باقی خواهد ماند و به وضع کردن آن‌ها ادامه خواهيم داد. هم‌اکنون ايران بايد انتخاب کند که آيا می‌خواهد به وظايف بين‌المللی‌ خود عمل کند و به جهان اطمينان ببخشد که چنين تصميمی گرفته است يا خير."

در دو روز گذشته بغداد محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای ايران با قدرت‌های جهانی بود. پس از پايان اين مذاکرات سعيد جليلی، رئيس هيئت مذاکره‌کننده ايرانی و کاترين اشتون، رئيس هيئت مذاکره‌کننده ۱+۵ در کنفرانس خبری مشترکی شرکت کردند و به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند.

ديپلمات‌های غربی پيش از اين کنفرانس گفته بودند که برخی از موضوعات مورد علاقه ايران در اين مذاکرات بی‌ارتباط با مسائل هسته‌ای اين کشور بوده ‌است و شامل مناقشات بين‌المللی ديگری می‌شود.

جليلی در اين نشست خبری بر سخنان اين ديپلمات‌ها صحه گذاشت و گفت که يکی از موضوعات مورد بحث بحرين و وضعيت دموکراسی در اين کشور بوده ‌است.

بحرين در يک سال اخير شاهد اعتراض جامعه شيعيان اين کشور عليه حکومت سلطنتی سنی مذهب آن بوده ‌است. ايران در اين بين جانب معترضان را گرفته‌ و همين نيز مناسبات ايران با بحرين و عربستان سعودی، متحد اصلی اين کشور را با بحران روبه‌رو کرده ‌است.

خبرگزاری مهر به نقل از سعيد جليلی نوشته ‌است گروه ۱+۵ نيز در برابر خواستار همکاری ايران در زمينه مقابله با دزدی دريايی و مبارزه با مواد مخدر شده ‌است.

اما در زمينه مسائل هسته‌ای هنوز اختلافات بسياری وجود دارد که رسيدن به توافق را دشوار می‌کند. تهران بر ادامه "غنی‌سازی اورانيوم طبق مقررات ان‌پی‌تی" پافشاری می‌کند و آن را "حق غيرقابل انکار خود" می‌داند. در عين حال جليلی اعلام کرده ‌است که تهران موضوع غنی‌سازی اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد را "قابل گفت‌وگو" می‌داند.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما