خانه | خبر | اخبارایران

روز سوم مذاکرات ايران و آژانس اول خرداد برگزار می‌شود

چهارشنبه, 1391-02-27 07:24
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

سومين روز از مذاکرات تازه هسته‌ای ايران و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی دوشنبه اول خرداد ۱۳۹۱ در وين برگزار می‌شود.

 

روز سوم مذاکرات در حالی برگزار خواهد شد که دو روز پس از آن (سوم خرداد) ايران و گروه ۱+۵ (آمريکا، روسيه، چين، فرانسه، بريتانيا و آلمان) مذاکرات تازه هسته‌ای را در بغداد برگزار می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، علی‌اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس و رئيس گروه مذاکره‌کننده با هرمان ناکارتس، معاون دبيرکل آژانس گفت: "در اين گفت‌وگوها به پيشرفت‌هايی دست يافته‌ايم و قرار است که دور بعدی آن دوشنبه هفته آينده (اول خرداد/ ۲۱ می) برگزار شود."

به گفته سلطانيه "اين دور از مذاکرات، فشرده و برای تهيه مداليته و چارچوبی برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده درباره مساله هسته‌‌ای ايران بود."

رابرت کلی، بازرس ارشد پيشين آژانس بين‌المللی انرژی اتمی: خيلی‌ها می گويند گزارش ماه نوامبر سال ۲۰۱۱ آژانس ثابت کرد که ايران به دنبال سلاح اتمی است. من می‌گويم آن گزارش اصلاً چنين امری را ثابت نکرد، چون بيشتر اطلاعاتش قديمی بود و قضيه خيلی بزرگ‌نمايی شد. چند جا هم گفته ام که چند نکته در گزارش آژانس به نظر من جعلی به نظر می‌رسند، مانند اسناد جعلی که آژانس در قضيه عراق در سالهای ۱۹۹۵ و ۲۰۰۲ کشف کرد

دور تازه مذاکرات ايران با آژانس بين‌المللی انرژی اتمی از روز دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ آغاز شد و يک روز بعد نيز به‌طور موقت به پايان رسيد.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی می‌خواهد امکان بازديد از سايت‌های هسته‌ای ايران را داشته باشد که در رأس آن‌ها سايت نظامی پارچين قرار دارد.

ايران می‌گويد، بازرسان آژانس دو بار در سال ۲۰۰۵ از سايت پارچين بازديد کرده‌اند و هيچ چيزی نيافته‌اند. با اين حال آژانس اعلام می‌کند از آن زمان به اطلاعاتی دست يافته ‌است که ايجاب می‌کند بار ديگر از سايت پارچين بازديد داشته باشند.

در گزارش ماه نوامبر ۲۰۱۱ آژانس بين‌المللی انرژی اتمی آمده بود ايران سال ۲۰۰۰ در سايت پارچين محفظه‌ای ساخته ‌است که در آن امکان انجام آزمايش‌هايی در رابطه با توليد سلاح هسته‌ای وجود دارد.

با اين حال رابرت کلی، بازرس ارشد پيشين آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به بی‌بی‌سی گفته است: " ادعاهای مطرح شده (از سوی آژانس) درباره سايت پارچين درست نيست."

کلی همچنين آژانس را به انتشار گزارش‌های "جانبدارانه" عليه برنامه ايران متهم کرده است.

وی گفته است: "من در ابتدای خدمتم برای آژانس در عراق با هانس بليکس کار کردم. بعد دوباره به آژانس برگشتم و با محمد البرادعی کار کردم. هر دوی آن‌ها حقوق‌بين الملل خوانده و بسيار دقيق بودند. آن‌ها فقط به اطلاعاتی استناد می‌کردند که به اصطلاح مو لای درزش نرود و قابل اثبات باشد. (اما) در حال حاضر چنين به نظر می‌رسد که آژانس آماده است هر شايعه‌ای را که می‌شنود، مطرح کند و با ايران بر سر آن مشکل پيدا کند."

اين مقام پيشين آژانس گزارش ماه نوامبر ۲۰۱۱ آژانس را نيز که ايران را به تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای متهم کرده، رد کرده و گفته است: "خيلی‌ها می گويند گزارش ماه نوامبر سال ۲۰۱۱ آژانس ثابت کرد که ايران به دنبال سلاح اتمی است. من می‌گويم آن گزارش اصلاً چنين امری را ثابت نکرد، چون بيشتر اطلاعاتش قديمی بود و قضيه خيلی بزرگ‌نمايی شد. چند جا هم گفته ام که چند نکته در گزارش آژانس به نظر من جعلی به نظر می‌رسند، مانند اسناد جعلی که آژانس در قضيه عراق در سالهای ۱۹۹۵ و ۲۰۰۲ کشف کرد."

قدرت‌های غربی ايران را متهم می‌کنند که در برنامه‌اتمی‌اش اهداف نظامی را دنبال می‌کند اما تهران می‌گويد برنامه اتمی اين کشور صرفاً مقاصد صلح‌آميز دارد.

 

Share this
Share/Save/Bookmark

رابرت کلی همکار البرادعي ، بازرس ارشد پيشين آژانس بين‌المللی انرژی اتمی مدرک و اثبات ميخواهد؟
يعني عکس بمب اتم را ميخواهد؟!..
برادر کلی ، غکسهای آسوشيندپرس را از از اتاق انفجارر اديده اي؟

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما