مذاکرات ايران و ۱+۵ در ترکيه و عراق برگزار میشود
پس از اختلافهای پيش آمده بر سر محل برگزاری مذاکرات هستهای ايران و گروه ۱+۵، سرانجام توافق شد که اين مذاکرات در دو کشور ترکيه و عراق پيش برده شود.
منابع خبری ايران، امروز دوشنبه، ۲۱ فروردينماه (نهم آوريل) به نقل از دبيرخانه شورای عالی امنيت ملی ايران گزارش دادند که دور نخست مذاکرات هستهای ايران و گروه ۱+۵ در استانبول و دور بعدی آن در بغداد برگزار شود.
دور نخست گفتوگوهای ايران و گروه ۱+۵، شامل ايالات متحده، روسيه، چين، فرانسه، بريتانيا و آلمان؛ در روز شنبه ۲۶ فروردينماه آغاز خواهد شد و زمان برگزاری گفتوگوهای بعدی در پايان مذاکرات دور نخست اعلام خواهد شد.
محل برگزاری مذاکرات هستهای ايران موضوعی بود که در هفته اخير بارها مورد بحث قرار گرفته بود.
سخنگوی کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا روز گذشته گفت: "قدرتهای جهانی توافق کردند که دور بعدی مذاکرات هستهای با ايران در تاريخ ۱۴ آوريل (۲۶ فروردين) در استانبول برگزار شود."
مذاکرات هستهای در حالی در استانبول و بغداد برگزار شود که در چند روز گذشته مقامهای ايرانی گفته بودند ترکيه از ميزبانی اين مذاکرات کنار گذاشته شده است
سخنگوی اشتون افزود: "ما اميدواريم که اين دور از گفتوگوها، محيطی سازنده برای پيشرفت واقعی فراهم کند، البته هدف ما يک فرايند پايدار است."
مذاکرات هستهای در حالی در استانبول و بغداد برگزار شود که در چند روز گذشته مقامهای ايرانی گفته بودند ترکيه از ميزبانی اين مذاکرات کنار گذاشته شده است.
در يک هفته گذشته روابط تهران و آنکارا بر سر سوريه دچار تنش شد و بر پايه همين اختلافات، ايران گفته بود مايل است مذاکرات اتمی در کشوری غير از ترکيه برگزار شود. عراق، چين، سوريه و قزاقستان به عنوان کشورهای ميزبان اين مذاکرات مطرح شده بودند.
در همين حال و در آستانه برگزاری مذاکرات هستهای با ايران، ديپلماتهای آمريکايی میگويند ايالات متحده آمريکا و متحدان غربی آن در جريان مذاکرات پيش روی با ايران بر سر برنامههای هستهای اين کشور از تهران خواهند خواست بلافاصله تأسيسات هستهای فردو را که در ميان کوهها و زيرزمين ساخته شدهاست، تعطيل کند.
نشريه نيويورک تايمز به نقل از اين ديپلماتها نوشته است، دولت اوباما و متحدان اروپايی او همچنين خواستار توقف غنی سازی سوخت اورانيوم و انتقال ذخيرههای موجود سوخت هستهای به خارج از مرزهای ايران خواهند بود.
به گفته ديپلماتها بحث هر گونه توافق با ايران بر سر نگهداری سوخت هستهای ۲۰ درصد غنی شده منتفی است چرا که اين سوخت میتواند در توليد بمبهای اتمی به کار گرفته شود.
اما فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران درخواست گروه ۱+۵ از تهران برای تعليق فعاليت سايت فردو و توقف غنی سازی ۲۰ درصدی را "غيرمنطقی" خوانده و گفته است ايران فردو را تعطيل نمیکند.
وی گفته است: "ما اعلام کرديم به سوخت ۲۰ درصد نياز داريم و براساس مقررات آژانس بين المللی انرژی اتمی اين سازمان میبايست وساطت میکرد تا اين سوخت را در اختيار ما بگذارند ولی آژانس قدرت لازم را نداشت که کشورهای دارنده سوخت را مجاب کند آن را با قيمت مناسب در اختيار ما قرار دهند. ما نياز داشتيم و در حال حاضر خودمان اقدام به توليد اين سوخت کرديم و توليد ما در حد نياز ماست."
آخرين دور مذاکرات ميان ايران و گروه ۱+۵ ژانويه ۲۰۱۱ در استانبول برگزار شد که نتيجه خاصی به دنبال نداشت. دور پيشتر مذاکرات نيز اواخر سال ۲۰۱۰ در ژنو برگزار شده بود.
اسرائيل و برخی از مقامات غربی نگرانند ايران در حال توسعه سلاح هستهای است، اما تهران میگويد برنامه اتمیاش دارای مقاصد صلح آميز است.
اين انقلاب براي ما تيره روزي آورد ولي براي تركيه و چين و روس و عربها خيلي چيزها داشت و دارد. بي جهت براي خودمان دشمن ميتراشيم و بحران درست ميكنيم و براي حل آن زمينه ساز اعتبار براي ديگران ميشويم، اين هم روي 5/18 ميليارد دلار ارز و طلا كه گير دولت تركيه افتاد و .... ! تهران ـ شهروند درجه سه
وقت تلف کردن است ......اينها مثل اسد کوتاه نميايند..چون ميدانند درآنصورت سريعتر سرنگون ميشوند.......
ارسال کردن دیدگاه جدید