بازرسان سازمان انرژی اتمی فردا وارد تهران میشوند
بازرسان سازمان بينالمللی انرژی اتمی، فردا يکشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰ وارد تهران میشوند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، بازرسان به سرپرستی هرمان ناکارتس، معاون مديرکل آژانس به تهران سفر میکنند.
اين گروه از بازرسان آژانس در خصوص برنامه اتمی ايران با مقامهای اين کشور گفتوگو و مذاکره خواهند کرد.
پيشتر اعلام شده بود بازرسان آژانس روز شنبه به ايران سفر میکنند.
علیاصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس به ايرنا گفت سفر هيأت "عالیرتبه" آژانس به تهران، "صلحآميز بودن" فعاليت های ايران را "ثابت میکند."
سلطانيه افزود: "در اين سفر موضوعات مورد نظر آژانس در چارچوب توافق صورت گرفته و تعهدات دو طرف در راستای رفع ابهامات مطرح خواهد شد."
علیاصغر سلطانيه هدف از اين سفر را "خنثیسازی توطئههای دشمنان در فرافکنی و ايجاد جو سياسی و اتهامات بیاساس و اثبات سياست شفاف و صلحآميز بودن فعاليتهای هستهای ايران" اعلام کرده است
نماينده ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی ابراز اميدواری کرد با دعوت ايران از بازرسان آژانس "هرگونه ابهامی را برطرف کند و شفافيت و همکاری ما را با آژانس نشان دهد."
سلطانيه هدف از اين سفر را "خنثیسازی توطئههای دشمنان در فرافکنی و ايجاد جو سياسی و اتهامات بیاساس و اثبات سياست شفاف و صلحآميز بودن فعاليتهای هستهای ايران" اعلام کرد.
يوکيا آمانو، مديرکل آژانس نيز ابراز اميدواری کرده است تهران در يک همکاری "سازنده" به پيشرفت مذاکرات اتمی کمک کند.
هفته گذشته نيز بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل از طرفهای درگير در پرونده اتمی ايران خواست تا به تنشها و اظهارات غيرسازنده پايان دهند.
به گفته وی در مناقشه اتمی ايران "هيچ جايگزينی برای روشهای صلحآميز وجود ندارد."
دبيرکل سازمان ملل، ايران را نيز به همکاری بيشتر با آژانس بينالمللی انرژی اتمی فراخواند.
مناقشه بر سر برنامه اتمی ايران پس از انتشار گزارش آژانس بينالمللی انرژی اتمی در آبانماه سال جاری خورشيدی که اين کشور را متهم کرد در برنامه هستهای خود، ابعاد نظامی را دنبال میکند، بيش از پيش بالا گرفت.
آمريکا و اتحاديه اروپا در واکنش به اين گزارش تحريمهای تازه و شديدی عليه ايران برقرار کردهاند.
تحريم صادرات نفت ايران به اروپا از تيرماه ۱۳۹۱، تحريم بانک مرکزی و بانک تجارت و تحريم چند شرکت و مقام ايرانی از جمله اقدامات تازه غرب در برابر ايران است.
ايران چندی پيش در واکنش به اين تحريمها، غنیسازی اورانيوم را در تأسيسات اتمی فردو آغاز کرد تا اين پيام را به غرب بدهد که با وجود گسترش تحريمها، برنامه اتمیاش را متوقف نمیکند.
در همين حال روسيه نيز با ابراز ترديد در اينکه برنامه اتمی ايران ابعاد نظامی داشته باشد، میگويد مناقشه اتمی ايران فقط بايد از راه مذاکره حل شود.
ايران بهتازگی اعلام کرده آماده از سرگيری مذاکرات اتمی با مذاکرات گروه ۱+۵ است.
اما کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا گفته است اين مذاکرات در صورتی برگزار خواهد شد که يا ايران پاسخ پرسشهای گروه ۱+۵ را که در گفتوگوهای دو روزه هستهای در سال ۱۳۸۹ در ترکيه مطرح شد، بدهد يا ابتکار و راههای تازهای را در حل مناقشه اتمی در نظر داشته باشد.
ارسال کردن دیدگاه جدید