مقام نظامی ايران: سفارت انگليس مرکز جاسوسی است
يک مقام نظامی ايران، سفارت بريتانيا در تهران را يک مرکز "توطئه و جاسوسی" ناميد و خواهان برخورد با آن شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سرتيپ مسعود جزايری، معاون فرهنگی ستاد کل نيروهای مسلح ايران روز يکشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۰ گفت: "هرگونه انفعال در برابر تحرکات ضدايرانی دولت ورشکسته انگليس، اجحاف (ظلم) در حق مردم ايران محسوب میشود."
سرتيپ جزايری اين سخنان را در واکنش به اقدام اخير اتحاديه اروپا در تحريم ۲۹ مقام ايرانی بيان کرده است.
وی که خود جزو مقامهايی است که از سوی اتحاديه اروپا به اتهام "نقض حقوق بشر" متهم شده، اين اقدام اتحاديه اروپا را "بچهگانه و مضحک" ناميد.
سرتيپ مسعود جزايری: هرگونه انفعال در برابر تحرکات ضدايرانی دولت ورشکسته انگليس، اجحاف (ظلم) در حق مردم ايران محسوب میشود
اتحاديه اروپا اين ۲۹ مقام ايرانی را به اروپا "ممنوعالورود" کرده است. کشورهای اروپايی همچنين دارايیهای اين افراد را در اروپا مسدود میکنند.
اتحاديه اروپا در آوريل ۲۰۱۱ نيز ۳۲ مقام ايرانی را به دليل "نقض حقوق بشر" تحريم کرده بود.
ايران از سوی سازمانهای بينالمللی به "نقض حقوق بشر" متهم میشود اما مقامات اين کشور با رد اين اتهام، نوع مجازاتهای قضايی عليه مجرمان و برخوردهای امنيتی با مخالفان را مسأله داخلی خود میدانند.
اين مقام نظامی همچنين از وزارت خارجه ايران خواست تا "به سرعت در برابر اينگونه اقدامات که با لابی صهيونيستی- انگليسی-آمريکايی" شکل میگيرد، موضعگيری مناسبی داشته باشد."
به گفته وی "درحال حاضر در بسياری از شهرهای اروپايی و آمريکايی مردم به حکومتهایشان «نه» میگويند، بنابراين بايد ببپذيرند دوره قلدرگری آنها سپری شده و ملتها عليه آنها هستند."
اظهارت اين مقام نظامی درباره سفارت بريتانيا و توصيف کردن آن به عنوان "مرکز جاسوسی" از اين نظر دارای اهميت است که دانشجويان در سال ۱۳۵۸ سفارت آمريکا در تهران را نيز به همين اتهام تصرف کردند.
در چند سال گذشته دانشجويان اصولگرا بارها در اعتراض به سياستهای بريتانيا در مقابل سفارت اين کشور در تهران تجمع اعتراضی برپا کردهاند.
مجلس ایران نیز پیشتر اعلام کرده بود طرح قطع رابطه با بریتانیا را در دست بررسی دارد.