خانه | خبر | اخبارایران

سخنگوی شورای نگهبان: با مصوبه مجلس نمی‌توان نخست وزیری را جایگزین رئیس‌جمهوری کرد

شنبه, 1390-07-16 13:50
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در نشست خبری امروز شنبه، ۱۶ شهریور ماه گفت که احیای نخست‌وزیری و جایگزینی نخست وزیر به جای رئیس‌جمهور نیاز به تغییر قانون اساسی دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، وی در پاسخ به پرسشی درباره تصویب یک طرح در مجلس شورای اسلامی برای احیای پست نخست‌وزیری به جای ریاست‌جمهوری گفت: "ما اطلاع نداریم که آیا این موضوع در قالب طرح توسط نمایندگان مجلس تهیه شده یا نشده است."

سخنگوی شورای نگهبان در عین حال اضافه کرد: "البته صحبت‌هايي در مجامع علمي مطرح مي‌شود اما  اين‌گونه موارد از جمله مواردي است كه نيازمند تغيير قانون اساسي است و فكر نمي‌كنم كه با مصوبه عادي مجلس بتوانيم اصلاحي در اين جهت انجام دهيم."

حمیدرضا کاتوزیان، رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ۳۰ شهریور ماه جاری در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، از طرح "نظریه‌ای" خبر داده بود که بر مبنای آن منصب ریاست جمهوری حذف شده و مقام نخست وزیری جایگزین آن شود.

وی گفته بود: "اخیرا نظریه‌ای بین صاحب نظران سیاسی مطرح شده است، مبنی بر اینکه کشور ما با توجه به اینکه از نعمت ولایت فقیه و رهبر معظم انقلاب برخوردار است نیازی به وجود رییس جمهور در کشور نیست."

به گفته این نماینده مجلس در صورت تصویب این طرح، عالیترین مقام اجرایی کشور نخست وزیر خواهد بود که از سوی مجلس انتخاب می‌شود.

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی: "اخیرا نظریه‌ای بین صاحب نظران سیاسی مطرح شده است، مبنی بر اینکه کشور ما با توجه به اینکه از نعمت ولایت فقیه و رهبر معظم انقلاب برخوردار است نیازی به وجود رییس جمهور در کشور نیست"

دهمین انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ در پی اعتراض مخالفان به نتایج انتخابات، منجر به یک سلسله ناآرامی و درگیری در ایران شد. در پی این ناآرامی‌ها هزاران نفر از معترضان بازداشت شدند و ده‌ها نفر جان خود را از دست دادند.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران ۹ شهریور ماه جاری در خطبه‌های نماز عید فطر "ذات انتخابات را توأم با نوعی چالش" دانسته و هشدار داده بود که انتخابات نباید تبدیل به "چالشی برای امنیت کشور" شود.

حمیدرضا کاتوزیان همچنین از طرح و بررسی این موضوع در "بسیاری از محافل" خبر داد و گفت: "نظریه جایگزینی نخست وزیر به جای رییس جمهور اکنون بین بعضی از نمایندگان مجلس که وجهه سیاسی بیشتری دارند مطرح و مورد بررسی و صحبت است."

این نماینده مجلس یکی از موارد "قابل توجه" در این نظریه را "افزایش پاسخگویی" قوه مجریه در برابر نمایندگان مجلس دانست.

روابط مجلس و دولت ایران در دو سال اخیر به شدت دچار تنش شده است. نمایندگان مجلس، دولت را به "قانون‌گریزی" متهم می‌کنند در مقابل نیز دولت، نمایندگان مجلس را به "کارشکنی" متهم می‌کند.

مقام نخست وزیری، در سال ۱۳۶۸ در پی بازنگری قانون اساسی در ایران، حذف شد. پیش از آن علاوه بر ریاست جمهوری که با رای مردم انتخاب می‌شد، نخست وزیر نیز که با پیشنهاد ریاست جمهوری و رای مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شد، امور اجرایی کشور را بر عهده داشت.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

فرقي هم ميکند؟ !
چه علی خواجه چه خواجه علی !
هردو بايد نوکر خليفه باشند....

اختلاس چي شد؟....کشش در رفت ؟ .... پرونده رفت پيش بقيه جنايات و دزديها و درياچه اروميه ؟.....

خدا بیامرزد جمهوریت و دموکراسی را که هر بار به نامی سر بریده شد. این داغ لعنتی است که این بار مهرش دارد به پیشانی ج.ا.ا. میخورد. شاید هم ما لیاقت همین حاکمان را داریم. تا وقتی که همین پسر ها و دختر ها که امروز هر یک به نامی دستگیر میشوند و نیا برایشان گلو پاره میکند در محرم به سینه زنی و چه و چه ها میروند و برای پوشش اسمش را حسین پارتی میگذارند ولی میروند ،کسی نباید امید به تغییری داشته باشد چرا که مخ ها همگی دراعتصاب به سر میبرند.
ما همه از چیز کاریکاتورش بهمان میرسد. چه بهتر که این کاربکاتور انتخابات نیز تعطیل شود. نگران نباشید آب از آب تکان نمیخورد. خوبی اش این است که دست ها رو میشود.

این اقدام یعنی تیر خلاص به امید تحولات تدریجی و بقولی انقلابات از نوع مخملی است . جالب اینجاست که همه کسانی که در شورای بازنگری قانون اساسی در سال 68 نقش آفرین و میدان دار بودن امروز خود در چاله همان قانون گرفتار شده اند .
حذف رئیس جمهور از صفحه شطرنج سیاسی بدین معناست که دیگر نیازی به مشروعیت سازی وجود نداشته و راه
سو استفاده " افراد ناباب " از فضا های ساخته و پرداخته شده انتخاباتی کاملا مسدود خواهد شد . بهر حال این مردم
هم در عزا و هم در جشن عقد به ملا و آخوند نیاز شدید دارند حال چه در خارج باشند چه در داخل ، و همین خود بهترین مشروعیتی است که حکومت به آن دل بسته و از ان تغذیه می کند .پس پیش بسوی انتخابات زود رس ،

این همان مدینه فاضله وعده داده شده است که در آن مردم رمه هستند و ملا ها شبان. زن ها هم که از قبل ضعیفه و ناقص العقل بودند. اگر رمه را هوا بردارد بر چوپان است که به هر قیمتی تکرار میکنم به هر قیمتی بر رمه مهار بزند.قدم بعدی آزادی برده داری است چرا که در اسلام هم برده داریم هم کنیز که میشود ار هر دو تمتع جنسی نیز برد.
ملائی همین اواخر بالای منبر گفت " اگر ادیسون به جای این اختراعات دو رکعت نماز به کمرش میزد ثوابش بیشتر بود"!!!!

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما