خانه | خبر | اخبارایران

۱۵ سال حبس برای سه شهروند بهائی

دوشنبه, 1390-07-11 09:35
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

سه شهروند بهائی ساکن مشهد در مجموع به ۱۵ سال حبس محکوم شدند. دادگاه هفت شهروند بهائی ديگر نيز طی دو هفته برگزار شد.

به گزارش خانه حقوق بشر ايران (رهانا)، رزيتا واثقی، ناهيد قديری و نورا نبيل‌زاده، سه شهروند بهائی ساکن مشهد هر کدام به پنج سال حبس تعزيری محکوم شدند. اين حکم در دادگاه انقلاب مشهد صادر شد.

بنا به اين گزارش هم‌اکنون چندين تن از شهروندان بهائی مشهد به دليل اعتقاد به ديانت بهائی در حال گذران دوران حبس خود هستند.

از سوی ديگر کميته گزارشگران حقوق بشر از دادگاه هفت نفر از مسئولان و مرتبطان دانشگاه آنلاين بهائی (بی‌آی‌اچ‌ای) خبر داد.

وحيد محمودی، رامين زيبايی، کامران مرتضايی، فرهاد صدقی، نوشين خادم، محمود بادوام و رياض سبحانی، هفت نفری هستند که طی دو هفته در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به رياست قاضی مقيسه محاکمه شده‌اند.

اتهام تمامی افرادی که با دانشگاه آنلاين بهائی ارتباط داشتند "عضويت در گروهگ ضد امنيتی بهائی" عنوان شده است

اتهام تمامی اين افراد "عضويت در گروهگ ضد امنيتی بهائی" عنوان شده است. گزارش فوق می‌افزايد دادگاه بعضی از آن‌ها تنها چند دقيقه به طول انجاميده است.

يورش مأموران امنيتی به خانه‌های مسئولان و مرتبطان با دانشگاه آنلاين بهائی در خردادماه امسال صورت گرفت که شش نفر از آن‌ها در روز يکشنبه يکم خرداد (۲۲ ماه مه) دستگير شدند و رياض سبحانی نيز چهارشنبه ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن) بازداشت شد.

اين افراد در بند ۲۰۹ زندان اوين و در سلول‌های چند نفره نگهداری می‌شوند.

اين يورش گسترده به‌ويژه در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز و مازندران، صورت گرفت و از آن زمان ۲۰ نفر از کسانی که با دانشگاه آنلاين بهائی ارتباط داشتند دستگير و بيش از ۵۰ نفر از مسئولين، استادان و دانشجويان اين دانشگاه در شهرهای مختلف به ستاد خبری وزارت اطلاعات احضار شدند و تحت فشار برای امضای تعهد بر عدم همکاری با اين دانشگاه قرار گرفته‌اند.

همچنين چندين مکان مربوط به اين دانشگاه پلمپ و سايت درسی آن نيز چندين بار فيلتر شده است.

دانشگاه آنلاين بهائی مؤسسه‌ای علمی است که در پی محرومیت جوانان بهائی از تحصیلات دانشگاهی در ايران، توسط بهائیان بنياد گذاشته شد.

این مؤسسه در سال ۱۳۶۶ با دو رشته علوم پایه و مهندسی عمران کار خود را آغاز کرد اما در ادامه توانست رشته‌های بیشتری را برای تحصيل جوانان بهائی راه‌اندازی کند.

دانشگاه آنلاين بهائی پیشتر نیز در هفتم مهرماه ۱۳۷۷ توسط نیروهای امنیتی مورد یورش قرار گرفت و ۵۰۰ منزل بهائیان در سراسر ایران بازرسی شد.

در قانون اساسی ايران بهائيان به عنوان اقليت مذهبی به رسميت شناخته نشده‌اند و در طول ۳۰ سال اخير مورد تبعيض‌های سياسی، ‌اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گوناگون بوده‌اند.

بنا بر آمار کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، ۲۰۰ نفر از بهائيان از انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون اعدام شده‌اند. بهائيان پس از انقلاب ايران از حق تحصيل در دانشگاه‌ها و مشاغل دولتی محروم بوده‌، مجامع آن‌ها غيرقانونی اعلام شده و قبرستان‌های آنان در مناطق مختلف تخريب شده است.

فريبا کمال‌آبادی، جمال‌الدين خانجانی، عفيف نعيمی، سعيد رضايی، بهروز توکلی، وحيد تيزفهم و مهوش ثابت، شش تن از هفت مدير سابق جامعه بهائيان ايران که بيش از سه سال است در بازداشت به‌سر می‌برند؛ در مردادماه گذشته هر يک به ۲۰ سال زندان محکوم شدند.

اتهام‌های اين افراد از جمله "افساد فی‌الارض"، "جاسوسی"، "اقدام عليه امنيت ملی" و "تبليغ عليه نظام" عنوان شده است.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما