استقبال از آزادی زندانيان سياسی در ایران
شماری از فعالان سياسی در ايران، آزادی ۷۰ زندانی سياسی را باعث شکلگيری «آرامش» در اين کشور توصيف کردهاند.
روز يکشنبه ششم شهريور ۱۳۹۰ شماری از زندانيان سياسی در ايران آزاد شدند.
به گفته عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران اين زندانيان به دليل «ابراز پشيمانی» و «تقاضای عفو» از زندان آزاد شدهاند.
اما با اين حال تارنمای کلمه خبر داده برخی از آزادشدگان بيشتر دوره محکوميت خود را گذرانده بودند و فقط چند هفته به پايان دوران محکوميتشان باقی مانده بود.
علی مطهری، نماينده مجلس ايران به روزنامه شرق گفته آزادی زندانيان سياسی، ايران را به شرايط پيش از انتخابات سال ۱۳۸۸ برمیگرداند.
پس از انتخابات بحثبرانگيز رياستجمهوری ايران در سال ۸۸ مخالفان در اعتراض به نتيجه آرا به خيابانها ريختند. نيروهای پليس نيز شمار زيادی از معترضان را بازداشت کردند. مخالفان میگويند در دو سال گذشته فضای امنيتی در ايران حاکم شده است.
به گفته مطهری، آزادی زندانيان سياسی باعث میشود «برخی از مخالفان که به دليل تندرویها در موضع لجاجت افتاده بودند، احساس عدالت و انصاف کنند و موضع خودشان را تغيير دهند.»
عبدالواحد موسوی لاری، وزير کشور دولت محمد خاتمی نيز گفته «آزادی زندانيان در تغيير فضا به شدت موثر است.»
علی مطهری: آزادی زندانيان سياسی باعث میشود برخی از مخالفان که به دليل تندرویها در موضع لجاجت افتاده بودند، احساس عدالت و انصاف کنند و موضع خودشان را تغيير دهند
وی آزادی چهرههای اصلاحطلب را باعث «تلطيف» بيشتر فضای ايران دانسته است.
همچنين مجيد انصاری، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با ابراز خرسندی از آزادشدن شماری از زندانيان گفته: «ما اميدواريم که فضا برای آزادی سايرين نيز فراهم شود.»
احمد شيرزاد از فعالان سياسی اصلاحطلب نيز گفته «تبعات حوادث دو سال گذشته احتياج به دلجويی، گذشت و انصاف زيادی از جانب همه دارد.»
وی ابراز اميدورای کرده که آزادی زندانيان سياسی ادامه داشته باشد و آزادشدن اين تعداد، پايان ماجرا نباشد.
همچينن عماد افروغ، نماينده پيشين مجلس ايران در گفتوگو با روزنامه اعتماد، آزادی زنداينان سياسی را باعث «تحکيم پايههای مقبوليت و مشروعيت نظام جمهوری اسلامی و ارتقای اعتماد عمومی» دانسته است.
وی افزوده: «آزادی اين تعداد از زندانيان میتواند مقدمه اتفاقات مبارک ديگری از جمله عفو بقيه زندانيانی باشد که به دلايل سياسی و امنيتی در زندان هستند.»
در حال حاضر صدها تن از مخالفان دولت که اغلب آنها در دو سال گذشته بازداشت شدهاند، در شهر مختلف ايران زندانی هستند. به گزارش کلمه فقط ۲۰۰ زندانی در بند ۳۵۰ زندان اوين تهران نگهداری میشوند که ۱۲۰ نفر از آنها در پی ناآرامیهای پس از انتخابات بازداشت شدهاند.
طی دو سالی که از انتخابات میگذرد، بارها چهرههای اصلاحطلب و مراجع تقليد از حکومت ايران خواستهاند تا زندانيان سياسی را آزاد کند و به «فضای امنيتی» پايان دهد.
محمد خاتمی، رئيسجمهور پيشين ايران يکی از چهرههايی است که چندين بار خواهان آزادی زندانيان سياسی شده است.
خاتمی چندی پيش در ديدار با پدر و مادر زهرا رهنورد، همسر ميرحسين موسوی گفت آزادی زندانيان سياسی و رهبران مخالفان میتواند «گام مهمی در جهت تغيير فضای ناگوار کنونی به نفع نظام و مردم» بهوجود آورد.
به گفته وی آزادی زندانيان باعث «تلطيف فضا و اميد و رضايت مردم» خواهد شد.
امیدواریم این هم یک صحنه سازی دیگر برای گرم کردن تنور انتخابات و به میدان اوردن مخالفان در روز انتخابات نباشد. اینطور که پیداست این ازادسازی زندانیان سیاسی فقط با یک هدف انهم داغ کردن نتور انتخابات صورت میگیرد. بنده فکرمیکنم هرکس از مخالفان به هرشکلی به انتخابات دروغین ج.ا. کمک کند به خود و به همه ایرانیان خیانت کرده است.
واقعا که روزگار غریبی است مردم برای حقوق مدنی از دست رفته خود اعتراض می کنند و هرکه جانش را از دست نداد به زندان انداخته شد و تحت شکنجه قرار گرفت. و بعد مسئولان ادعا می کنند که در ایران اصلا زندانی سیاسی وجود ندارد. بعد از چندی رژیم اعلام می کند که تعدادی زندانی سیاسی آزاد می شوند و اپوزیسیون هم تشکر می کند که رژیم لطف و بزرگواری کرده و این زندانیان سیاسی را آزادی خواهد کرد. بنده نمی توانم رفتار این رژیم و آقایان اپوزسیون اصلاح طلب را حل و بحث کنم یکی به من حالی کند این ضد و نقیض ها چه سیاستی است که رژیم جمهوری اسلامی و یاران اصلاح طلب آنها دارند. دو نفر از چهار کاندیدا های ریاست جمهوری در محبس و ایزولاسیون کامل حکومت هستند و آقایان می خواهند دلجویی کنند و انصاف داشته باشند. خیرررررر این رژیم را به هفت دریا هم نتوانید خواهید شست. حتی اگر امروز همه زندانیان سیاسی را آزاد کند زخمی که بر دل مردم نشانده با هیچ مرهمی جز محاکمه همه سران این رژیم التیام نمی پذیرد.
ارسال کردن دیدگاه جدید