مذاکره باهنر با امضاکنندگان طرح سوال از احمدینژاد
محمدرضا باهنر، نايب رئيس مجلس با امضاکنندگان طرح سوال از محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران وارد مذاکره شده است.
به گزارش تارنمای خانه ملت، اميدوار رضايی، عضو هيأت رئيسه مجلس گفته: «هنوز سئوال از رئيسجمهور رسماً تحويل هيأت رئيسه داده نشده و نامه سئوال از رئيس جمهور به محمدرضا باهنر، معاون نظارت مجلس، ارائه شده است.»
با اين حال پيشتر اعلام شده بود طرح سئوال از احمدینژاد ، پنجم تير ۱۳۹۰ با ۱۰۰ امضا به هيأت رئيسه مجلس تحويل داده شده است.
به گفته وی نامه سئوال از احمدینژاد «هنوز به حدی نرسيده که در دستور مجلس قرار بگيرد، ولی نمايندگان سئوالکننده سر حرف خودشان هستند.»
در چند هفته گذشته خبرهای ضد و نقيضی درباره سرانجام اين طرح منتشر شده است.
امیدوار رضایی: هنوز سئوال از رئيسجمهور رسماً تحويل هيأت رئيسه داده نشده و نامه سئوال از رئيس جمهور به محمدرضا باهنر، معاون نظارت مجلس، ارائه شده است
رضايی گفته: «اينکه برخی میگويند سئوال از رئيسجمهور منتفی شده و يا در دستور کار مجلس قرار میگيرد، هر دو خبر درستی نيستند؛ اين موضوع در حال عبور از مسير قانونی است، ولی هنوز وضعيتش مشخص نيست.»
وی افزوده سئوال از رئيسجمهور بايد مراحل «فنی و حقوقی» خود را طی کند. رضايی در توضيح اين بخش از سخنانش گفته اين مراحل از سوی معاون نظارت مجلس و نمايندگان سئوالکننده در حال بررسی و پيگيری است.
علی مطهری از طراحان اصلی سوال از احمدینژاد در واکنش به نمايندگانی که معتقدند «شرايط کشور برای سوال از رئيسجمهور مساعد نيست» چند روز پیش به خبرآنلاين گفت: «من از اين آقايان تقاضا میکنم شرايط مساعد را تعريف کنند. مثلاً بگويند زمانی برای سوال از رئيسجمهور مناسب است که آمريکا و اسرائيل نابود شده باشند و رسانههای خارجی تعطيل شده باشند.»
به گفته وی عامل «اصلی» مخالفت برخی نمايندگان با سوال از رئيسجمهور، «تعصبات گروهی و منافع سياسی است والا هر آدم عاقلی میفهمد که اين کار به صلاح کشور است.»
محمدرضا خباز يکی ديگر از نمايندگان مجلس نيز گفته تعداد کمی از نمايندگان امضای خود را از طرح سوال از احمدینژاد پس گرفتهاند.
وی افزوده: «اين تعداد آنقدر کم بودهاند که هنوز هم تعداد امضاها بالای ۷۵ امضاست بنابراين با پس گرفتن اين تعداد از امضاها قرار نيست اين طرح منتفی شود.»
محمدحسين فرهنگی، عضو هيأت رئيسه مجلس ايران دوشنبه ۲۰ تير به خبرگزاری فارس گفته بود ۱۲ نماينده امضای خود را از طرح سوال از محمود احمدینژاد پس گرفتهاند.
بنا بر قانون اساسی ايران برای سوال از رئيسجمهور بايد يک چهارم نمايندگان، طرح سوال را امضا کنند. در حال حاضر که مجلس ايران ۲۹۰ نماينده دارد، اين طرح برای عملی شدن بايد دستکم امضای ۷۳ نماينده را داشته باشد.
نمايندگانی که طرح سوال از احمدینژاد را امضا کردهاند، سوالات خود را در ۱۰ محور خطاب به وی مطرح کردهاند:
* اجرا نشدن قانون تسهيلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها
* معرفی «غيرمعمول» وزير ورزش و جوانان به مجلس
* ابهام درباره آمار اشتغال
* چگونگی هزينهشدن بودجه فرهنگی
* اجرای قانون هدفمندکردن يارانهها با شيب تند
* مقاومت ۱۱ روزه احمدینژاد در برابر حکم «حکومتی» آيتالله خامنهای درباره ابقای حيدر * مصلحی، وزير اطلاعات
* عزل «تحقيرآميز» منوچهر متکی، وزير امور خارجه
* سخنان احمدینژاد درباره «در رأس امور نبودن مجلس»
* همکاری نکردن دولت برای اجرای قانون عفاف و حجاب
* ترويج نظريه «مکتب ايرانی» توسط اطرافيان رئيسجمهور و دورینکردن وی از «جريان انحرافی»
طرح سئوال از رئيسجمهور تاکنون در جمهوری اسلامی ايران عملی نشده و اين برای نخستين بار است که چنين طرحی در مجلس به جريان افتاده است.
مجلسي که نتواند از ريس دولتشان حتي سوال کند منحل کنند بهتر است !
ارسال کردن دیدگاه جدید