خانه | خبر | اخبارایران

«اعزام گزارشگر حقوق بشر به ايران خارج از قاعده طبيعی است»

سه شنبه, 1390-04-07 15:56
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت اعزام گزارشگر حقوق بشر به ايران غيرقابل قبول است.

به گزارش خبرگزاری‌های ايران، رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در نشست خبری امروز خود، در رابطه با تعيين گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران اظهار نظر کرد.

مهمان‌پرست گفت: «درباره اين موضوع دو نکته وجود دارد که نبايد با هم اشتباه گرفته شود؛ يکی گزارشگرهای موضوعی هستند که با همکاری و مشارکت خود کشورها به جوامع مختلف سفر می‌کنند.»

وی افزود: «کشور ما نيز تاکنون از شش گزارشگر موضوعی دعوت کرده است که پس از سفر به ايران گزارش‌هايی تهيه کرده‌اند.»

مهمان‌پرست در باره نکته بعدی گفت: «نکته‌ای که به‌تازگی از طرف شورای حقوق بشر اعلام شده است تعيين گزارشگر ويژه برای بررسی همه مسائل حقوق بشری کشورمان است که اين اقدامی گزينشی با اهداف سياسی و تحت فشارهای کشورهای غربی است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفت: «اين موضوع خارج از قاعده‌ای است که بايد برای همه کشورها به‌شکل طبيعی انجام شود بنابراين تعيين چنين افرادی از نظر ما قابل قبول نخواهد بود.»

مهمان‌پرست: ما اين را اقدامی سياسی برای اعمال فشار برخی از کشورها می‌دانيم و فکر نمی‌کنيم حرکت درستی باشد

مهمان‌پرست افزود: «ما اين را اقدامی سياسی برای اعمال فشار برخی از کشورها می‌دانيم و فکر نمی‌کنيم حرکت درستی باشد.»

رامين مهمان‌پرست در حالی تعيين گزارشگر ويژه حقوق بشر به ايران را «خارج از قاعده» اعلام می‌کند که ۲۲ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل که اکثريت آنان را تشکيل می‌دهد به اين اقدام رأی مثبت داده‌اند.

اين نخستين بار نيست که يک مقام جمهوری اسلامی ايران در برابر موضوع اعزام گزارشگر حقوق بشر چنين موضعی می‌گيرد.

پيش از اين در روز يکم تيرماه جاری علی‌اکبر صالحی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی نيز گفت ايران پيش از تصويب قطع‌نامه شورای حقوق بشر سازمان ملل از اين شورا خواسته بود تا گزارشگر موضوعی بفرستد.

وی افزود: «وقتی ما خودمان ابتدا به ساکن از شورای حقوق بشر درخواست کرده بوديم که گزارشگر موضوعی بفرستند ديگر چه ضرورتی داشت که آن‌ها بيايند و قطعنامه صادر کنند و گزارشگر ويژه بفرستند.

در چارچوب شورای حقوق بشر سازمان ملل «گزارشگر ويژه» با «گزارشگر موضوعی» تفاوت دارد.

 

«گزارشگران موضوعی» کارشناسانی هستند که تنها در يک زمينه کاری مشخص، نظير آزادی بيان، شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه، رواداری مذهبی و ... فعاليت می‌کنند و در نهايت هم گزارش‌های دوره‌ای خود را در اختيار شورا و نيز مجمع عمومی سازمان ملل قرار می‌دهند.

 

«گزارشگران ويژه» اما روی يک کشور خاص متمرکز می‌شوند و وضعيت حقوق بشر را تنها در همان کشور مشخص مورد بررسی قرار می‌دهند.

 

«گزارشگران ويژه» برای کشورهايی انتخاب می‌شوند که وضعيت حقوق بشر در آن‌جا «نگران‌کننده و بغرنج» است و نياز به ناظری مستمر دارد و همچنين مقامات آن کشور همکاری خاصی با نهادها و مراجع نظارتی بين‌المللی ندارند.

 

جمهوری اسلامی از سال ۲۰۰۵ به نمايندگان سازمان ملل اجازه سفر به ايران و تهيه گزارش از وضعيت حقوق بشر در اين کشور را نداده است.

اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو در روز چهارم فروردين ۱۳۹۰، به تعيين گزارشگر ويژه برای بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران رأی مثبت دادند.

 

در روز ۲۷ خردادماه، احمد شهيد، وزير امور خارجه سابق مالديو، به‌عنوان گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ايران انتخاب گرديد.

 

این برای نخستین بار در ١٠ سال گذشته است که شورای حقوق بشر سازمان ملل برای ایران گزارشگر ویژه حقوق بشر تعیین می‌کند.

 

از زمان اعلام نام گزارشگر ويژه سازمان ملل، مقامات حکومتی ايران بارها عليه اعزام وی به ايران سخن گفته‌اند.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

آنرا که حساب پاک است از ....
اگر شما مشکلی ندارید شکنجه نمی کنید تجاوز نمی کنید زیر شکنجه نمی کشید دادگاههای گروهی و اعدامهای گروهی نمی کنید چرا نگران هستید ؟ شما دادگاهی را برای رهبران جنبش سبز در سال 88 برگزار کردید و همه را تواب نشان دادید که این دادگاههای گروهی تنها در دوران نازیزم برگزار می شده است . شما قبرهای گروهی در بسیاری نقاط ایران برپا کردید و شبانه آنها را دوباره خاکبرداری کزده اید در حالی که در رادیو تلویزیون بارها آن محلها را بعنوان لعنت آباد ذکر کرده بودید . شما همین امروز از قول رهبری به مجلس مطالبی را گفته اید که نشان میدهد حتی آزادی بیان برای نمایندگان مجلسی که منتخبین شورای نگهبان هستند هم رعایت نمی شود چه رسد به مخالفین . در کدام کشور دیده اید که برای نوشتن یک کتاب 300 مورد خود سانسوری و سانسور اعمال شود در کدام کشور دیده اید که فیلمنامه نویس باید بعضی از اسامی را استفاده نکند ؟ در کدام کشور دیده اید که گزارشگر ویژه حق ورود به آن کشور را ندارد . دم خروس یا قسم حضرت عباس ؟

مهمان پرست عاقبتش بخیر خواهد شد. چرا که ویزای کانادایش آماده است. و البته به قدر نیاز هفتاد پشتش از پول من و تو و ما را به آن دیار فرستاده است.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما