گشايش کنسولگری آمريکا در هرات
کنسولگری آمريکا در شهر هرات افغانستان، بهطور رسمی با حضور شماری از مقامات بلندپايه دو کشور راهاندازی شد.
ويليام جی برنز، معاون وزارت امور خارجه آمريکا در مراسم گشايش اين کنسولگری گفت که راهاندازی اين نمايندگی سياسی، نشان دهنده تعهد بلندمدت ايالات متحده در روابط با افغانستان و پيوند ماندگار دوستی ميان دو ملت است.
وی از هرات که با ايران هممرز است بهعنوان "ولايتی تاريخی با فرهنگی غنی و سرشار ازعوامل بالقوه اقتصادی و مکان بسيار مهم برای حضور ديپلماتيک آمريکا" ياد کرد و تأکيد نمود که آمريکا روابط خود را در زمينههای مختلف با افغانستان توسعه خواهد داد.
در اين مراسم رايان کراکر، سفير آمريکا در افغانستان و والیهای ولايتهای هرات، فراه و معاون ولايت بادغيس و شماری از نمايندگان ديگر ادارات دولتی و نمايندگان جامعه مدنی حضور داشتند.
ويليام جی برنز، معاون وزارت امور خارجه آمريکا: هرات مکان بسيار مهم برای حضور ديپلماتيک آمريکاست
داود شاه صبا، والی هرات نقش آمريکا را در افغانستان مهم و حياتی خواند و از راهاندازی اين نمايندگی سياسی بهعنوان نشانهای از توسعه روابط ميان دو کشور ياد نمود.
به گفته والی هرات، گشايش کنسولگری آمريکا درهرات آغاز يکی از فصلهای جديد در زمينه توسعه حيات سياسی، اقتصادی و اجتماعی در حوزه غرب افغانستان است.
افغانستان و آمريکا حدود دو سال پيش در زمينه ايجاد کنسولگریهای آمريکا در شهرهای مزار شريف و هرات به توافق رسيده بودند.
دو کشور ماه گذشته توافقنامه همکاریهای بلندمدت استراتژيک را امضا کردند که بر اساس آن روابط دو جانبه در زمينههای مختلف توسعه خواهد يافت.
حفظ و تقويت ارزشهای دموکراتيک، امنيت درازمدت، تقويت نهادها و حکومتداری در افغانستان، توسعه اقتصای و اجتماعی اين کشور، تقويت امنيت و همکاریهای منطقهای از محورهای اصلی اين توافقنامه است که تا سال ۱۴۰۳ خورشيدی (۲۰۲۴ ميلادی) اعتبار دارد.
روابط سياسی آمريکا با افغانستان در سال ۱۳۱۴ خورشيدی آغاز شد اما سفارت اين کشور در سال ۱۳۶۷ و در زمان حکومت تحت حمايت اتحاد جماهير شوروی پيشين تعطيل گرديد و در دوره حکومت مجاهدين تا سقوط رژيم طالبان فعاليت نداشت.
پس از روی کارآمدن حکومت موقت تحت رهبری حامد کرزی در اواخر سال ۱۳۸۰، سفارت آمريکا دوباره در کابل آغاز به فعاليت کرد.
ارسال کردن دیدگاه جدید