خانه | خبر | اخبارافغانستان

برگزاری نخستین جشن مهرگان در افغانستان

دوشنبه, 1390-08-02 18:23
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

برای نخستين بار جشن باستانی مهرگان به‌شکل رسمی در شهر باستانی هرات، هم‌مرز با ايران برگزار گرديد.

اين جشن روز يکشنبه دوم آبان‌ماه با شرکت شماری از مقامات ارشد وزارت کشاورزی افغانستان، مسئولان ولايت هرات و ده‌ها تن از کشاورزان برپا شد و قرار است به مدت سه روز ادامه يابد.

نمايشگاه بزرگ محصولات کشاورزی، دام‌داری و صنايع دستی هرات، اجرای موسيقی و نمايش‌های سنتی از جمله برنامه‌های اين جشن اعلام شده است.

عبدالغنی غوريانی، معاون وزارت کشاورزی افغانستان طی سخنانی در مراسم گشايش اين جشن گفت که جشن مهرگان همانند ديگر ميله(جشن)های گل سرخ، گل ارغوان، گل نارنج که در مناطق مختلف افغانستان برگزار می‌شود با طبيعت گره خورده است و از ديرباز مردم اين کشور آن را گرامی می‌دارند.

مهرماه که در تقويم کنونی افغانستان به‌نام ميزان شناخته می‌شود در جامعه کشاورزی نيمه گرميسر اين کشور موسم برداشت محصولات و انباشتن فراورده‌های کشاورزی و اندوختن نيازمندی‌های موسم سرما است

وی گفت: "نياکان ما شيفته طبيعت و سرسبزی بودند و از همين رو آغاز طبيعت را در نوروز جشن می‌گرفتند و به بهانه خزان و جمع‌آوری محصولات جشن مهرگان را برگزار می‌کردند."

داود شاه صبا، والی هرات نيز گفت اين جشن که ريشه چندين هزار ساله دارد به مناسبت شکرگزاری از نعمت‌های خداوند برگزار شده است.

وی گفت جشن مهرگان در گذشته‌های دور تا دوره زمام‌داری تيموريان (قرن هشتم و نهم هجری) در هرات برگزار می‌گرديد.

داود شاه صبا، هرات را مهد مدنيت و فرهنگ خواند و گفت که اين ولايت از ديرباز به دليل خاک حاصل‌خيز، هوای خوب و آب فراوان همواره اقتصادی شکوفا داشته است و از همين رو مردم اين ديار از نعمت‌های خداوند شکرگزاری می‌کرده‌اند.

مهرماه که در تقويم کنونی افغانستان به‌نام ميزان شناخته می‌شود در جامعه کشاورزی نيمه گرميسر اين کشور موسم برداشت محصولات و انباشتن فراورده‌های کشاورزی و اندوختن نيازمندی‌های موسم سرما است.

اما برگزاری جشن باستانی مهرگان که يک جشن تقريبأ فراموش شده است و پيشينه آن به دوره هخامنشيان بازمی‌گردد، رويدادی تازه در افغانستان شمرده می‌شود.

يافته‌های تاريخی نشان می‌دهد که اين جشن در گذشته‌های دور به‌شکل معمول در ۱۶ مهرماه آغاز و به مدت شش روز با شکوه و عظمت خاصی ادامه می‌يافت.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

سپاس و آفرین. تهران ـ بابک

بسیار خوب است. ولی نگاهمان نباید محدود به این 400 ـ 300 سال و دوره تشکیل کشوری بنام افغانستان باشد. تاریخ این سرزمین ( افغانستان امروزی، ایران امروزی، تاجیکستان امروزی، ترکمنستان امروزی، اران درشمال ارس که بنادرستی آذربایجان خوانده شد و میشود، عراق امروزی و ... ) کهن تر ازآن است که محدود به تاریخ کشوری بنام افغانستان شود. به امید روزی که ما مردم کشورهای یادشده تاریخ خود را بدرستی بشناسیم و بار دیگر بهم بپیوندیم، یا دست کم مانند اروپا اتحادیه ای پدید آوریم. تهران ـ بابک

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما