از هجده سال حبس برای فعالان زن تا حذف تدریجی زنان از بازار کار
چهارشنبه, 1389-10-22 03:07
نسخه قابل چاپ
دیدهبان زنان: ۲۱ آذر- ۲۱ دی
مریم حسینخواه
مریم حسینخواه- در یک ماه گذشته در حالی که اخبار اجرای طرح دور کاری برای زنان شاغل و هشدار نسبت به ازدواج دختربچه ها در صدر اخبار این حوزه قرار داشت، مقامات قضایی اقدام به صدور ۱۸ سال حکم حبس برای فعالان زن کردند و زنان زندانی سیاسی در زندان اوین همچنین در بند متادون قرنطینه هستند و با فشارهایی همچون عدم دسترسی به امکانات پزشکی و قطع ملاقات با خانواده مواجهاند.
۱۸ سال حکم حبس برای فعالان زن
در یک ماه گذشته نسرین ستوده به ۱۱ سال حبس، شیوا نظر آهاری به چهار سال حبس و فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی هرکدام به یک سال حبس محکوم شدهاند.
به نوشته کمیته گزارشگران حقوق بشر دادگاه انقلاب نسرین ستوده، حقوقدان و وکیل دادگستری، را به اتهام تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و عدم رعایت حجاب اسلامی در فیلم سخنرانی به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم کرده است.
شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر نیز در دادگاه تجدید نظر به تحمل چهار سال حبس تعزیری، تبعید به زندان شهر کرج و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی، دو فعال کمپین یک میلیون امضا در قم نیز که در دادگاه تجدید نظر قم به شش ماه حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی محکوم شده بودند از سوی دایره اجرای احکام احضار شدهاند.
حکم یک سال حبس تعزیزی برای درسا سبحانی فعال کمپین یک میلیون امضا و جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی از دیگر احکام صادر شده علیه فعالان زنان در یک ماه گذشته است.
به گزارش تغییر برای برابری، وی به «عضویت در فرقه بهاییت، عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر، شرکت در جلسات مجموعه فعالان، امضای کمپین یک میلیون امضا و ارایه موضوع کذب از طریق ایمیل» متهم شده است.
مینا فرخ رضایی، از شهروندان بازداشت شده در اعتراضات سال گذشته نیز برای گذراندن حکم ۱۰۵ روز حبس تعزیری به زندان احضار شد. وی سال گذشته به مدت ۱۲ روز بازداشت بود.
در کنار این احکام حبس، خبرگزاری هرانا نیز از صدور حکم اعدام برای زهرا بهرامی شهروند ایرانی- هلندی و یکی از دستگیرشدگان اعتراضات ۶ دی ماه سال ۸۸ به اعدام خبر داده است. دادگاه اعلام کرده این حکم به دلیل «حمل و نگهداری مواد مخدر» است و وی دو ماه دیگر به اتهام محاربه محاکمه خواهد شد.
از سوی دیگر سارا صباغیان و مریم کیانارثی دو وکیل مدافع حقوق زندانیان سیاسی در ۲۳ آذر ماه از زندان آزاد شدند و فاطمه عرب سرخی، فعال سیاسی که ۲۸ آذر ماه بازداشت شده بود، پنجم دی ماه با قرار وثیقه آزاد شد. زینب بحرینی، مسئول شاخه جوانان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در استان فارس نیز
از دیگر فعالانی است که ۲۳ آذر ماه پی از یک ماه حبس آزاد شد.
همزمان با این اخبار «کانون حمایت ازخانوادههای جانباختگان وبازداشتیها» نیز از احضار مادر اشکان سهرابی یکی از جان باختگان اعتراضات سال گذشته به دادستانی انقلاب خبر داده است. پیش از این نیز چندین بار خانوادههای زندانیان سیاسی و کشته شدگان اخیر بازداشت و احضار شدهاند.
هشدار نسبت به ازدواج دختربچهها
در یک ماه گذشته مقامات مسئول در مناطق مختلف ایران از پایین آمدن سن ازدواج دختران خبر دادهاند.
حسن موسوی، بخشدار خسروشهر، از شهرستانهای استان آذرباییجان شرقی میگوید که سن ازدواج دختران در برخی مناطق و روستاهای این منطقه به ۸ سال و سن ازدواج پسران به ۱۳ سال کاهش یافته است. به گزارش شهرزاد نیوز، وی نسبت به گسترش این پدیده هشدار داد و خواستار غیرقانونی کردن آن و مجازات خاطیان شد.
شبکه خبری آتی نیوز نیز از ثبت ۴۵۸ ازدواج زیر ۱۴سال و ۵ مورد ازدواج زیر ۱۰ سال در سال جاری در استان هرمزگان خبر داده و اعلام کرده که این ازدواجهای زیر ۱۰ سال در شهرهای بندرعباس، میناب، قشم و جاسک ثبت شدهاند.
از سوی دیگر حسین عشقی، معاون اداره آموزش و پرورش رشتخوار، استان خراسان درگفتوگو با خبرگزاری ایسنا، ازدواج زودهنگام دختران روستایی این شهرستان را باعث ترک تحصیل آنها دانست و گفت: «در برخی از مدارس این شهرستان دیده شده که حتی دختران در پایه سوم و پنجم ابتدایی به ازدواج تن دادهاند.»
در ماههای گذشته برخی مقامات رسمی ایران از جمله وزیر آموزش و پرورش خواستار تسهیل ازدواج دختران دبیرستانی شدهاند.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ در ایران حدود ۸۹۰ هزار نفر کودک زیر ۱۸ سال در ایران ثبت شده است. ۷۸ هزار نفر از کودکان ازدواج کرده سنی بین ۱۰ تا ۱۴ سال داشتهاند و ۶۹ درصد آنها دختر بودهاند.
زنان، در اولویت اجرای طرح دورکاری
اجرای طرح «دور کاری» زنان از دیگر مباحث طرح شده در هفتههای اخیر بوده است.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از موافقت محمود احمدینژاد؛ رئیس دولت دهم با در اولویت قرار گرفتن زنان در طرح دورکاری خبر کارداد و گفت: «با اجرای طرح دورکاری تمامی مشکلات مربوط به اشتغال و ساعت کاری زنان حل شده و طرح کاهش ساعت کاری آنها منتفی میشود.»
به گزارش خبرگزاری مهر وی این طرح را باعث توازن بین «زن، امنیت خانواده و اشتغال زنان» عنوان کرده است.
لاله افتخاری، مخبر فراکسیون زنان مجلس معتقد است: «دورکاری مزایای بیشتری را برای زنان کارمند خواهد داشت، افزود: با اجرای این طرح، زنان کارمند کمتر مجبور میشوند فرزندان خود را تنها گذاشته یا به مهد کودک بفرستند همچنین نگرانیهای آنها از تنها بودن فرزندانشان در منزل کاهش مییابد.»
این در حالی است که فعالان حقوق زنان و کارشناسان اقتصادی نگران آن هستند که در پی اجرای این طرح زنان بیشتر از گذشته از بازار کار حذف شوند.
پیش از این نیز دولت درصدد بود که به بهانه ایفای وظایف مادری، ساعات کاری زنان شاغل را کاهش دهد.
تفکیک جنسیتی در دانشگاه و بیمارستان
در پی تاکید رهبر جمهوری اسلامی ایران بر اسلامی کردن دانشگاهها، سایت رهانا از تفکیک جنسیتی ۴۹ واحد درسی در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داده است.
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در سه ترم تحصیلی گذشته بیش از ۱۵ دانشجوی دختر دانشگاه فردوسی مشهد نیز به خاطر عدم رعایت حجاب با صدور حکم انضباطی مواجه شدهاند.
تفکیک جنسیتی اختصاص به دانشگاهها ندارد و عملیات اجرایی احداث اولین بیمارستان ویژه زنان نیز هفته گذشته در شیراز آغاز شده است.پ
به نوشته ایسنا، تمام کارمندان این بیمارستان در بخشهای مختلف اعم از پزشک، پرستار، کادر کمکی، منشیها زن خواهند بود.
جای تأسف و اندوه بسیار است که میهن و هم میهنان ما دچار چنین وضعی هستند. ولی مسائل ایران محدود به اینها نیست؛ حاکمان بی هیچ پرده پوشی و آشکارا با هرچه نام نشانی ازایران وایرانی دارد در ستیزند؛ ستیز بابرنامه و با هزینه خود ایرانیان. از نویسندگان و دست اندرکاران رسانه ها خواهشمندیم به این آوردگاه هم نگاه بکنند و برای دفاع از زبان و فرهنگ ایرانی ( زبانهای گوناگون دراین گلستان ) و گسترش آن دراین روزگار بکوشند. تاریخ را بخوانند و دریابند که ایرانی که بود، چه برسرش آمد و که شد، و اینک که باید باشد و به کدام سو برود. «هشت ده» داشتیم که رفته رفته «هژده» شد؛ « هجده » یعنی چه؟! تهران ـ دوستدار : بابک
ارسال کردن دیدگاه جدید