پاسخ دادن به دیدگاه
چرا دیوارهای پمپی فرو میریزد؟
فروریختن چند ساختمان تاریخی در شهر باستانی پمپی در ایتالیا، فرصت مناسبی برای جناح رقیب دولت فراهم کرده تا به سیاستهای فرهنگی سیلویو برلوسکونی بتازند و از کاهش بودجههای حفاظتی و بیتوجهی به آثار تاریخی به عنوان یکی از عوامل اصلی این رویدادها نام ببرند، اما مسئولان میراث فرهنگی ایتالیا باران و برخی مرمتهای نادرست در گذشته را مسئول این تخریبها میدانند. کاهش بودجههای فرهنگی در یونان و اسپانیا نیز مشکلاتی را برای آثار تاریخی پدید آورده است.
در ماه گذشته دیوار ساختمانهایی در شهر باستانی پمپی در ایتالیا چندبار فرو ریختند.
برخی منتقدان، این ویرانیها را نتیجهی سیاستهای جدید دولت ایتالیا مبنی بر کاستن از بودجههای فرهنگی و هنری در این کشور میدانند و معتقدند در پیش گرفتن این سیاستها که در کشورهای دیگر اروپایی نیز آغاز شده میتواند چنین تبعاتی داشته باشد. در برابر، دولت ایتالیا تاکید کرده است این اتفاقها حوادثی بوده که ریشه در برخی اشتباهات مرمتی در گذشته داشته است و ربطی به سیاستگذاریهای جدید ندارد. شهر باستانی پمپی در جنوب ایتالیا و در نزدیکی شهر ناپل، یکی از مهمترین محوطههای باستانی به جای مانده از دوران رم باستان است که سالانه بیش از دو و نیم میلیون نفر گردشگر از آن بازدید میکنند.
شهرت پمپی بیشتر به خاطر مدفون شدن آن در زیر خاکستر آتشفشان کوه وزوو در سال ٧٩ میلادی به همراه شهر مجاورش، هرکولانیوم است. بخشهایی از پمپی پس از ١٥٠٠سال فراموشی در اواخر سدهی شانزدهم میلادی به طور اتفاقی کشف شد، اما کاوشهای باستانشناسی در سدهی هجدهم میلادی در پمپی آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد. در پی بیش از ٢٥٠ سال فعالیت باستانشناسی در پمپی، هر بخش از این شهر بزرگ باستانی به شیوهی متفاوتی کاوش و حفاظت شده است.
در ابتدای ماه نوامبر سال جاری میلادی و در پی یک بارش طولانی، خانهی گلادیاتورها فرو ریخت و ویران شد.این خانه که در کنار یکی از خیابانهای اصلی شهر باستانی پمپی قرار داشت و روزانه هزاران بازدیدکننده از کنار آن میگذشتند، روزگاری محل نگهداری سلاحها و جمع شدن گلادیاتورها پیش از آغاز نبرد در آمفیتئاتر شهر بوده است. دیوارهای ساختمان یادشده دارای نقاشیهایی با موضوعات جنگ و نبرد بود.خانه پیش از فروریختن نیز به روی بازدیدکنندگان بسته بود وگردشگران فقط از بیرون دیوارها میتوانستند آن را مشاهده کنند.
بیانیهی رسمی وزارت میراث فرهنگی، باران سنگین روز قبل از واقعه و مرمتهای نادرست سالهای پیشین را دلیل این اتفاق ذکر کرد، اما نوک حملهی جناح رقیب دولت متوجه سیاستهای سیلویو برلوسکونی شد و دولت او را به بیتوجهی به آثار تاریخی در ایتالیا متهم کردند و دلیل اصلی را کم کردن بودجههای حفاظتی و همچنین منصوب کردن افراد کم صلاحیت دانستند.
دو سال پیش دولت ایتالیا وضعیت حفاظتی در پمپی را بحرانی اعلام کرده بود، اما این اعلام وضعیت اضطراری تنها یک سال دوام آورد. درست چند هفته بعد از این اتفاق جنجالی، یک بارندگی سنگین دیگر، بخشی از دیوارهای خانهای به نام «خانهی معلم اخلاق» را فرو ریخت. خانهی معلم اخلاق در فاصلهی کمی از خانهی گلادیاتورها قرار داشت.
آنان به عنوان مثال به هزینه کردن چند میلیون یورو برای ایجاد جلوههای تصویری و کامپیوتری پرخرج و نصب تصاویر بازسازی شده پمپی باستان اشاره میکنند و معتقدند این هزینهها در اصل باید صرف برنامههای حفاظتی شود.