پاسخ دادن به دیدگاه
زنان عربستان برای نخستين بار وارد شورای مشورتی میشوند
زنان عربستان برای نخستين بار میتوانند وارد شورای مشورتی جديد يا مجلس شورای اين کشور شوند.
خبرگزاری فرانسه امروز جمعه ۲۲ دیماه گزارش داد زنان بر اساس دو فرمان سلطتنی وارد شورای مشورتی جديد عربستان میشوند.
اعضای شورای مشورتی عربستان انتصابی هستند و با دستور پادشاه این کشور تعیین میشوند.
فرمان نخست بندی از آييننامه شورای مشورتی را تعديل کرده و ۲۰ درصد کرسیهای اين شورا را به زنان اختصاص داده است.
دومين فرمان ۱۵۰ عضو اين شورا را که زنان نيز در آن حضور چشمگير دارند برای دور جديد طرحريزی کرده است.
اين دو فرمان توسط خبرگزاری رسمی عربستان منتشر شده و در آن آمده است ملک عبدالله، پادشاه این کشور، این تصمیم را پس از مشورت با روحانیان گرفته است.
اين تصميمات شرکت زنان در شورای مشورتی را با در نظر گرفتن ورود مستقل آنان به اين شورا، جدا از مردان، نثبيت میکند.
پادشاه عربستان سوم مهرماه ۱۳۹۰ (۲۵ سپتامبر ۲۰۱۱) از اعطای حق رأی، انتخاب شدن در انتخابات شوراهای شهر و حق ورود به مجلس شورا برای زنان این کشور خبر داد.
تحولات دو سال اخير در کشورهای عربی شمال آفریقا و منطقه خاورمیانه که منجر به سرنگونی چند حکومت دیکتاتوری شد؛ میتواند يکی از عوامل مهم در اصلاحات کنونی در عربستان باشد
پادشاه عربستان در آن تاريخ گفت: "از دوره آینده، زنان حق خواهند داشت خود را در انتخابات شوراهای شهر نامزد کنند و همچنین در چارچوب قوانین اسلام حق رأی دادن دارند."
وی افزود: "ما همچنین تصمیم گرفتهایم زنان از دوره آینده در مجلس شورا بهعنوان عضو شرکت کنند."
زنان عربستان يکی از محرومترين زنان در ميان کشورهای جهان هستند.
با اينکه اشتغال زنان در عربستان ممنوع نیست، اما شرایط و محدودیتهای بسیاری وجود دارد و زنان میبایست، پیش از شروع به کار، از وزارت شئون اسلامی اجازه بگیرند.
در عربستان سعودی از قديم همواره دختران از آموزش در مدارس محروم بودند و تنها پسران میتوانستند در مدارس درس بخوانند. با تشکیل دولت جدید عربستان و تأسیس وزارت آموزش، دختران نیز اجازه یافتند به مدرسه بروند.
در اين کشور همه مدارس، دانشگاهها، مراکز علمی و کتابخانهها تفکيک جنسيتی شدهاند و دختران از پسران جدا هستند.
از زمان تأسيس کشور عربستان تاکنون رانندگی برای زنان ممنوع بوده است و زنان بدون اجازه پدر يا همسر خود حق سفر به خارج از کشور را ندارند.
در سال ۲۰۱۱ زنان عربستان کارزاری در اعتراض به ممنوعیت رانندگی به راه انداختند و منال شریف نخستین زنی بود که در برابر ديدگان همه رانندگی کرد و پخش فیلم آن در اینترنت بازتاب گستردهای داشت. وی به دليل انتشار اين ويدئو به مدت دو هفته زندانی شد.
در المپيک لندن که تابستان گذشته برگزار شد نيز زنان ورزشکار اين کشور برای نخستين بار اجازه شرکت با حفظ لباس اسلامی را يافتند.
تحولات دو سال اخير در کشورهای عربی شمال آفریقا و منطقه خاورمیانه که منجر به سرنگونی چند حکومت دیکتاتوری شد؛ میتواند يکی از عوامل مهم در اصلاحات کنونی در عربستان باشد.