آلودگی هوا، پارازیت و باروری
نعیمه دوستدار- ایرانیان اکنون برای بقای نسل با چالشهای تازهای روبهرو هستند؛ از یک طرف شرایط اقتصادی و اجتماعی تصمیم را برای بچهدار شدن سخت کرده است و از طرف دیگر به دلیل شرایط محیطی، با نوعی ناباروری تحمیلی مواجه شدهاند.
بحران آلودگی هوا هرچند سلامت مردم را به شکل عام تهدید میکند، اما اثر خاص آن بر میزان باروری و سقط جنین هم در پژوهشهای جدید مورد تاکید قرار گرفته است. متخصصان معتقدند که آلودگی هوا و گرد و غبار، باعث ناباروری زنان و عقیمی مردان میشود.
به جز آلودگی هوای شهرهای بزرگ، پدیده گرد و غبار (ریزگردها) که در سالهای اخیر هوای استانهای مختلف را در ایران آلوده کرده نیز باعث اثرات شدید بر باروری زنان و افزایش عقیمی مردان شده است و پژوهشها نشان میدهند که ذرات گرد و خاک معلق در هوا، کارکرد دستگاه تناسلی و تولید مثل در زنان و مردان را مختل میکند. همچنین میزان سقط جنین و مردهزایی در هوای آلوده چندین برابر میشود.
هوایی که جنین را میکشد
خبری که باز با بالارفتن آلودگی هوا درهفتههای اخیر منتشر شد، نگرانکننده است. یک استاد دانشگاه در آخرین پژوهشهای خود به تاثیر مخرب آلودگی هوا بر جنینها پرداخته و اعلام کرده است که آمارها از افزایش ۳۰ درصدی سقط جنین و اختلالات ژنتیکی بر اثر آلودگی هوا حکایت دارند.
به طور معمول، از هر هزار تولد، دو نوزاد در ایران مبتلا به اختلالات کروموزومی هستند که با افزایش آلودگی هوا این میزان به ۲۴درصد میرسد؛ به این معنی که آمار تولد نوزادان با نقص ژنتیکی با پدر و مادر کاملاً سالم بیشتر شده و منشا همه اینها آلودگی هواست.
دکتر سعید دستگیری، در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفته است: «بررسیها نشان میدهد که میزان آلودگی هوای تهران از نظر فلزات سنگین، همچون میزان بمبارانهاست و غلظت فلزات سنگین در هوای پایتخت با میزان فلزات سنگین آزاد شده در هوا پس از بمباران برابری میکند.»
متخصصان باروری، فاکتورهای مختلفی را در بروز اختلالات کروموزومی و بیماریها و معلولیتهای مادرزادی دخیل میدانند که عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، پارازیتها، امواج و اشعهها در این گروه قرار میگیرند.
دکتر دستگیری تاکید کرده است: «آمارها نشانگر این مسئله هستند که مواجه با آلایندههایی موجود در هوا همچون سرب و آرسنیک و دیگر فلزات سنگین و نیز در معرض اشعه و پارازیت قرار گرفتن تا ۳۰ برابر خطر تولد نوزاد معلول و عقب مانده ذهنی را افزایش میدهد.»
به طور معمول، از هر هزار تولد، دو نوزاد در ایران مبتلا به اختلالات کروموزومی هستند که با افزایش آلودگی هوا این میزان به ۲۴درصد میرسد؛ به این معنی که آمار تولد نوزادان با نقص ژنتیکی با پدر و مادر کاملاً سالم بیشتر شده و منشا همه اینها آلودگی هواست.
دکتر جواد زرگوشی، فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار در ایران نیز این موضوع را در گفتو گویی با ایسنا تایید کرده و گفته است: «پژوهشهای اخیر که نتایج آنها در چندین مقاله در ژورنالهای معتبر طب زناشویی و باروری منتشر شده، نشان میدهند که آلودگی هوا با مختل شدن سلامت جنین، تولد نوزادان کم وزن، عدم رشد مناسب جنین و نارس بودن نوزادان همراه است و تمامی این عوارض در هوای پاک بسیار کمتر رخ میدهند.»
موسس پایگاه پژوهشهای تندرستی خانواده و طب زناشویی محمد زکریای رازی، همچنین تاکید کرده که تعداد اسپرم مردانی که در نواحی با هوای آلوده کار و زندگی میکنند به مراتب کمتر از مردانی است که از هوای پاک برخوردارند.
دکتر صارمی، فوق تخصص زنان، زایمان و نازایی نیز گفته براساس یافتههای پژوهشهای انجام شده در داخل و خارج کشور، آلودگیهای محیطی به ویژه آلودگی هوا در سالهای اخیر سبب کاهش تعداد اسپرم در مردان میشود که یکی از دلایل افزایش ناباروری از سوی مردان شناخته شده است.
در تحقیقی که دکتر دستگیری، محقق اپیدمولوژی انجام داده، آمارهایی به دست آمده است که نشان میدهد در ایران، یک مورد از هر سه مورد اختلالات ژنتیکی مادرزادی، ناشی از آلودگی هوا و پارازیتهای موجود است و همچنین این آلودگیهای محیطی تا ۳۰ درصد خطر سقط جنین را در کشور افزایش داده است.
سه ماه پیش از بارداری، سه ماه اول و سه ماه دوم آن زمانهای طلایی و مهمی هستند که بیشترین مراقبتها باید در آن دوران انجام شود، اما آیا ممکن است که زنان و مردان از آلودگی هوا و پارازیتها فرار کنند؟
پارازیت انداختن روی باروری
با اینکه وزارت بهداشت ایران در مورد تاثیر پارازیتها بر سلامت انسان تاکنون گزارشی منتشر نکرده است، اما متخصصان همچنان در مورد آثار این امواج روی سلامت مردم هشدار میدهند. به عقیده آنها این امواج بر سلامت انسان و سلولهای بدن تاثیر منفی میگذارند و بیماریهای مختلف با منشا ناشناخته ایجاد میکنند.
میزان سقط غیرعمدی جنین در فروردین تا مرداد سال ۸۹ در این مرکز درمانی ۳۸ مورد گزارش شده که در مدت مشابه سال ۹۰، این آمار به ۶۷ مورد و در سال ۹۱ به ۱۱۴ مورد افزایش یافته است. به گفته رئیس مرکز صارم، آمار بارداریهای خارج از رحم در این مدت نیز از ۹ مورد در سال ۸۹ به ۱۳ مورد در سال ۹۰ و ۱۶ مورد به سال ۹۱ رسیده که آمارها بیانگر سیر صعودی این عارضه است.
اگر روزگاری زنان نگران بودند که استفاده زیاد از تلفن همراه میتواند اثر نامطلوبی بر جنینشان بگذارد و با کم کردن میزان استفاده از تلفن همراه اثر میدان مغناطیسی ایجاد شده را کم میکردند، حالا برای فرار از امواج پارازیتهای ماهوارهای کار زیادی از دستشان بر نمیآید. این در حالی است که امروز، پارازیتهای ماهوارهای از دلایل مهم سقط جنین هستند.
تحقیقاتی که در موسسات تحقیقات باروری در ایران انجام شده است، اثر نگرانکننده عوامل محیطی را ثابت میکند. به عنوان نمونه، دکتر ابوطالب صارمی، رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم گفته است: «به نظر میرسد با توجه به افزایش پارازیتها و امواج الکترومغناطیسی در محیط اطراف، شاهد افزایش آمار سقط جنین بودهایم.»
میزان سقط غیرعمدی جنین در فروردین تا مرداد سال ۸۹ در این مرکز درمانی ۳۸ مورد گزارش شده که در مدت مشابه سال ۹۰، این آمار به ۶۷ مورد و در سال ۹۱ به ۱۱۴ مورد افزایش یافته است. به گفته رئیس مرکز صارم، آمار بارداریهای خارج از رحم در این مدت نیز از ۹ مورد در سال ۸۹ به ۱۳ مورد در سال ۹۰ و ۱۶ مورد به سال ۹۱ رسیده که آمارها بیانگر سیر صعودی این عارضه است.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم، استرس، آلودگی هوا و تغذیه نامناسب را از عوامل اصلی بارداری خارج از رحم در جوامع شهری میداند و معتقد است: «به نظر میرسد آنچه سبب افزایش ناگهانی بارداریهای خارج از رحم طی مدت مورد پژوهش شده، تاثیر امواج پارازیت است.»
تشعشعات در اطراف محیط زندگی چه در قالب آلودگیهای صوتی یا پارازیتها، میتوانند روی سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک بدن و به ویژه روی لولههای رحمی تاثیر منفی بگذارند و سبب حرکتهای نامنظم دودی لولهها برای انتقال جنین به داخل رحم شوند. رشد جنین در داخل لولههای رحمی – به جای رحم- سبب حاملگی خارج رحمی میشود که در صورت تاخیر در مراجعه یا تشخیص دیر هنگام، خطر مرگ سریع را برای مادر ایجاد میکند.
افزایش آمار ناباروری در کشور به ویژه در میان مردان، از پیامدهای دیگر امواج الکترومغناطیسی است. این امواج سلولهای جنسی مردان را تحت تاثیر قرار میدهد و نقص سلولهای جنسی و ناباروری را در مردان به دنبال دارد. همچنین این امواج بر کیفیت تخمک و اسپرم نیز آثار منفی میگذارد.
انکار مسئولان
با وجود انتشار اخباری از این دست، موضعگیریهای رسمی از طرف مقامات وزارت بهداشت ایران تاکنون همواره با ابراز تردید همراه بوده است و در آغاز انتشار اخباری از این دست، حتی مورد انکار قرار گرفته است.
در زمینه آلودگی هوا نیز، مسئولان ایرانی، جز تعطیل کردن ادارهها و مدارس و اعلام آمارهای متناقض از میزان مرگ و میر، اقدام موثر دیگری انجام نمیدهند و در نتیجه، سلامت ایرانیان به شکل عمومی و به شکل خاص در زمینه باروری، به خطر افتاده است.
چندی پیش هم عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران گفت که پارازیتهای ماهوارهای هیچگونه اثر مخربی بر سلامت مردم ندارد و مسائلی که در زمینه بروز سقط جنین، ناباروری و ... در مورد این امواج مطرح میشود، نادرست و غیرکارشناسانه است.
اواخر آبان گذشته، کمیسیون بهداشت مجلس ایران با حضور مسئولانی از وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و مخابرات جلسهای تشکیل داد. در این جلسه که دستورش بررسی مضر بودن پارازیتهای ارسالی به ماهوارهها بر سلامت مردم بود، مسئولان تاکید کردند که ارسال پارازیتها هیچ مشکلی برای سلامتی مردم ایجاد نمیکند. یکی از نمایندگان مجلس ایران، محمدحسین قربانی، در گفتوگو با مهر درباره ارسال پارازیتهای ماهوارهای و مخرب بودن این امواج گفته بود: «این پارازیتها قطعاً مانند امواج رادیویی است که توسط گیرندههای تلویزیونی میتواند تصویر و صدا را ارسال کند و به طور قطع، پیام مخربی در حوزه سلامت ندارند.»
در زمینه آلودگی هوا نیز، مسئولان ایرانی، جز تعطیل کردن ادارهها و مدارس و اعلام آمارهای متناقض از میزان مرگ و میر، اقدام موثر دیگری انجام نمیدهند و در نتیجه، سلامت ایرانیان به شکل عمومی و به شکل خاص در زمینه باروری، به خطر افتاده است.
من و فرزندم قرباني آلودگي هواي تهران و پارازيت هاي ماهواره اي هستيم
روز تولد نوزادم كه بايد براي ما روز جشن مي بود تبديل شد به بدترين كابوس زندگيمان
پدرومادر و هفت پشت و جد و آباد سالم فرزند اول سالم اما نوزاد جديد داراي آمفالوسل و شكاف كام
نوزاد دوروزه جراحي شد و كماكان پس از نه ماه هنوز در نوبت جراحي ديگري براي شكاف كام است
روزهاي پراسترس من و همسرم هرگز از يادمان نخواهد رفت و لعن و نفرين ما همواره پشت سر مسببين اين اتفاق خواهد بود مطمئنا
متن بسیار آگاهی دهنده و جالبی بود.
نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی با هشدار نسبت به خشک شدن کامل دریاچه ارومیه در «آینده نزدیک» از تخلیه ۵۰ روستای اطراف این دریاچه خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نادر قاضیپور روز شنبه، ۲۳ دیماه، گفت: «بر اساس بررسیهای انجام شده، هم اکنون حدود ۵۰ روستا پیرامون دریاچه ارومیه خالی از سکنه شدهاند.»
وی با اشاره به کاهش «چشمگیر» سطح آب دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد که این دریاچه «در آینده نزدیک به طول کامل خشک میشود».
ارسال کردن دیدگاه جدید