خانه | جامعه | خيابان

فوتبال ایران در راه جام جهانی برزیل ۲۰۱۴

دوشنبه, 1391-07-24 10:06
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
در گفت‌وگو با احمد طوسی، استاد دانشگاه در کالیفرنیای شمالی، مربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه صنعت نفت آبادان
ایرج ادیب‌زاده

ایرج ادیب‌زاده- هیجان رقابت‌ها در راه جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ در برزیل، در پنج قاره جهان تا هفته دیگر باقی ا‌ست. در اروپا جدال روسیه و پرتغال در مسکو حساسیت‌ ویژه‌ای داشت که پیروزی روسیه به مربیگری کاپللو را به همراه داشت. هر دو تیم شش امتیازی‌اند.

 

در گروه «ب»، رویارویی ترکیه و رومانی در استانبول بسیار داغ بود. یعنی گروهی که تیم ملی هلند، فینالیست جام جهانی گذشته در آن قراردارد. هلند تیم دوک ‌نشین آندور را برد و حالا همراه رومانی در صدر گروه قرار دارند. رومانی و هلند 9 امتیازی‌اند و ترکیه از سه بازی سه امتیاز دارد.

 

در قاره آسیا بدون شک حساس‌ترین دیدار روز سه‌شنبه ۱۶ اکتبر در ورزشگاه آزادی بین ایران و کره جنوبی برپا می‌شود. کره‌‌ای‌ها که یک پا در جام جهانی برای هشتمین بار پی‌‌درپی دارند، با هفت امتیاز در بالای جدول این گروه قرار گرفته‌‌اند. ایران با یک پیروزی، یک مساوی و یک شکست از لبنان چهار امتیازی‌ است.

 

زمانه ورزش

با اجرای هومن امیری

کره‌ای‌ها تاکنون تیم ایران را در زمینش‌ شکست نداده‌اند. روحیه بازیکنان ملی‌پوش ایران هم پس از شکست تاریخی از لبنان البته بهتر شده است. آن‌ها در بیانیه‌ای خطاب به مردم ایران قول داده‌اند نمایش ضعیف‌ خود در برابر لبنان را جبران کنند. از مردم هم درخواست کرده‌اند که به آن‌ها پشت نکنند و سه‌‌شنبه به استادیوم آزادی بیایند.

 

احمد طوسی، استاد دانشگاه در کالیفرنیای شمالی، مربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه صنعت نفت آبادان، در گفت‌وگو با زمانه می‌گوید مشکل اساسی فوتبال ایران نتیجه‌‌ رقابت ایران و کره نیست و در جای دیگری ا‌ست.

 

احمد طوسی: تیم ایران نقطه‌ برخورد توانایی و ناتوانایی را نشان می‌دهد. همیشه بعد از یک باخت ناخوشایند باید یک بازی بهتر را ارائه داد. این بدون تردید در همه‌ میدان‌ها اتفاق می‌افتد. ما در میان مشکلات اقتصادی باید ببینیم فوتبال‌مان در چه حالی است. حتی اگر ما به جام جهانی هم برویم، حتی اگر این بازی را هم ببریم و انتخاب شویم، برای قرار گرفتن در مسیر رشد، باید به دنبال واقعیت فوتبال کشورمان بدویم. شما نگاه کنید به فوتبال ما که به لطف حضور سرداران پاسدار، تا چه حد نزول داشته است؛ نزولی که ما در حال حاضر به سطحی رسیده‌ایم که حتی به لبنان نیز می‌بازیم. حالا امروز اگر کره را هم ببریم، هیچ فرقی نمی‌کند. می‌شود همه این‌ها را اتفاقی قلمداد کرد.

 

احمد طوسی: تیم ایران نقطه‌ برخورد توانایی و ناتوانایی را نشان می‌دهد. همیشه بعد از یک باخت ناخوشایند باید یک بازی بهتر را ارائه داد. این بدون تردید در همه‌ میدان‌ها اتفاق می‌افتد. ما در میان مشکلات اقتصادی باید ببینیم فوتبال‌مان در چه حالی است. حتی اگر ما به جام جهانی هم برویم، حتی اگر این بازی را هم ببریم و انتخاب شویم، برای قرار گرفتن در مسیر رشد، باید به دنبال واقعیت فوتبال کشورمان بدویم. شما نگاه کنید به فوتبال ما که به لطف حضور سرداران پاسدار، تا چه حد نزول داشته است؛ نزولی که ما در حال حاضر به سطحی رسیده‌ایم که حتی به لبنان نیز می‌بازیم. حالا امروز اگر کره را هم ببریم، هیچ فرقی نمی‌کند. می‌شود همه این‌ها را اتفاقی قلمداد کرد.

هر وقت که تیم ملی بازی می‌کند، این در واقع یک جنگ است و کسی دوست ندارد در جنگ بازنده شود، ولی واقعیت کجاست؟ حالا ما باید به دنبال واقعیت بدویم. این واقعیت چطور می‌تواند برای ما راهگشا باشد؟ واقعیت این است که حالا همه‌ فوتبال ما شده آقای سردار هدایتی [1] که در ملوان، در لرستان، در آذربایجان به خرید باشگاه مشغول است. او به‌زودی استقلال و پرسپولیس را هم می‌خرد و شاید بتواند کل فوتبال را هم بخرد. حالا ما باید ببینیم چه واقعیتی در فوتبال ما وجود دارد؟ آیا این یک واقعیت علمی ا‌ست، آماری ا‌ست یا یک حقیقت فلسفی ا‌ست؟ یافتن واقعیت و حقیقت یعنی قرار گرفتن در یک روند پژوهش و تجسس. این باید ما را به فکر وادارد. واقعاً مهم نیست که ما به جام جهانی برویم یا نه. ما باید ببینیم چه کسی فوتبال‌ ما را کنترل می‌کند.

 

در همه جای دنیا پژوهش یک کار علمی‌ است. ورزشکار ما یا مربی ما به‌عنوان یک انسان متعارف یا به‌عنوان یک انسان حقیقت‌پژوه دنبال چه چیزهایی ا‌ست؟ نگاه کنید الان به فوتبال ما و اینکه به چه وضعی افتاده‌ایم که رقم‌های فوتبال میلیاردی ا‌ست. سرداران به جنگ نرفته همه‌ جای فوتبال را کنترل کرده‌اند. شما در این فوتبال چند اسم تازه را، چند امید و چند بازیکن جدید را (نه این‌هایی که از خارج می‌آیند) به من بگویید. این باید ما را به فکر وادارد، وگرنه رفتن یا نرفتن به جام جهانی، بردن یا نبردن از کره، واقعاً چیزی را آشکار نمی‌کند، به‌جز این که سنگ بزرگ دیگری روی سنگ نادانی و جهل ما در ورزش امروز ما می‌گذارد.

 

شما نقطه ضعف کنونی فوتبال ایران را در کجا می‌دانید؟ در مربی‌ خارجی، بازیکنان یا تدارک این تیم؟

 

در خاطرم هست بعد از اینکه تیم ایران انتخاب شد و به جام جهانی رفت، در روزهایی که آقای برانکو – مربی اهل کرواسی - ‌بود و همه برای او هلهله می‌کردند، من گفتم که آقای برانکو فوتبال ایران را کشت. او رقابت را از بین برد. او همه باشگاه‌ها را داغان کرد. او سال‌ها با آقایان کعبی، میرزاپور و دایی کار کرد و رقابت را از بین برد. ما امروز در به‌ در دنبال بازیکنی برای نوک حمله تیم ملی می‌گردیم. رقم دستمزد‌ها نجومی‌ است، ولی کسی گلزن نیست.

 

مهم نیست این مربی امروزی تیم ملی ایران، کی روش چه سابقه‌ای دارد و از کجا می‌آید؟ او خیلی خوشبخت بوده که در دامان باشگاه هایی مثل منچستر یونایتد رشد پیدا کرده است، اما برای فوتبال امروز ما حکم مسکن را دارد. این‌ها مثل آسپرین‌ هستند که شما به بیمار می‌دهید. آن درد را علاج نمی‌کند. این‌ها یک مسکن‌ هستند. فوتبال ما هنوز روی نام‌هایی چون نکونام و کریمی می‌چرخد. با تمام احترامی که برای آن‌ها قائلم. شما دو چهره‌ تازه رادر این فوتبال به من نشان دهید. این آقای مربی ما، با میلیون‌ها دلار پولی که از ایران می‌گیرد و می‌برد، چند چهره‌ جدید را به ما نشان داده است؟

 

مهم نیست. مهم نیست که ما به جام جهانی برویم یا نرویم. درد فوتبال ما عمیق‌تر از این‌هاست. بردن یا نبردن از تیم کره چه چیزی را حل می‌کند؟ من دارم به شما می‌گویم خیلی ساده که آقای هدایتی دارد فدراسیون فوتبال را می‌خرد. او شش تیم در رده‌ اول و لیگ برتر دارد. ما دنبال چه می‌گردیم؟ یک برُد اتفاقی هم بیافتد، چه چیز آن ما را خوشحال می‌کند؟ ما بایستی به دنبال واقعیت بگردیم، عمق‌ شکافی کنیم. نتیجه‌ آماری و ارقامی نشان می‌دهد که کره نتایج بهتری را دارد، کار بهتری را دارد، برتری بهتری دارد، ولی علاقه و احساس ما به‌ عنوان یک ایرانی حرف دیگری می‌زند. من آرزو می‌‌کنم شاهد موفقیت بچه‌های هموطنم باشم.

 

پانوشت:

[1]حسین هدایتی عضو پیشین سپاه پاسداران مدتی ا‌ست در دنیای فوتبال ایران پیدا شده. با داشتن تیمی به نام استیل آذین، تیم محبوب و ریشه‌دار شمال ایران «ملوان» را هم خریداری کرد و هفته پیش باشگاه بدون صاحب « گهر دورود» در لیگ برتر را نیز به نام برادرش خرید. این در حالی‌ است که براساس مقررات فوتبال دو یا سه باشگاه که صاحب مشترک دارند، نمی‌توانند در لیگ بازی کنند، اما در فوتبال امروز ایران ظاهراً این مقررات نادیده گرفته شده است. در همین حال سایت‌های وابسته به دستگاه‌های امنیتی حسین هدایتی را بزرگ‌ترین بدهکار سیستم بانک‌های ایران معرفی کردند و بامداد چهارشنبه خبرگزاری فارس نوشت حسین هدایتی مالک باشگاه‌های فوتبال استیل آذین، ملوان و گهر با حکم قضایی به دلیل بدهی‌های سنگین بانکی توسط پلیس بازداشت شده است. در همین حال وکیل وی گفته است وی به زندان نرفته، بلکه به دلیل عمل جراحی در بیمارستان است.

Share this
Share/Save/Bookmark

آفای احمد طوسی مربی شناخته شده جهانی و از معدود مربیان تحصیل کرده ایرانی هست که با کوله باری از تجربیات هیچوقت دچار موج سواری توخالی و احساساتی نشده است و همیشه با شجاعتی مثال زدنی برخورد ریشه ای با مسایل کرده است. جالب است که این مصاحبه قبل از مسابقه با کره انجام شده ولی پیشبینی ایشان به طور دقیقی درست بود و ایران توانست به طور اتفاقی گلی زیبا بزند ولی مسایل دیر پای فوتبال ما همچنان با دلایلی که ایشان ذکر کردهاندشوربختانه پابر جا خواهد ماند. با احترام رضا کرمانشاهی

از این پیش بینی که توسط استاد طوسی انجام گرفته و به واقعیت تبدیل گردید دچار حیرت نشدم. ایشان با توجه به عمق درکشان از فوتبال مملکت همواره بر نکاتی اشاره دارند که گاهی حتی از مخیله سرداران و سپاهیان جنگ نرفته ما هم خطور نمیکند. ایکاش مملکتمان توان برخورداری از سرمایه های هین ملت را می داشت..... ر میرزاده از کالیفرنیا

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما