سونامی مرگ در جمهوری اسلامی ایران
محمد مصطفایی ـ افشای اعدام حداقل ۳۷۰۰ نفر در سال ۱۳۸۹ به جرم قاچاق مواد مخدر و بیاطلاعی از وضعیت ۲۳۱ هزار و ۲۱۷ نفر بازداشت شدگان مواد مخدر.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران تاکنون آماری از اعدامهایی که سالانه به انجام میرساند را اعلام ننموده است. علت عمده عدم ارائه آمار توسط مراجع قضایی و تاکید این مراجع به عدم انعکاس آماری از اعدام در ایران تنها به علت فشارهای است که توسط نهادهای بین المللی درخصوص مجازات اعدام، به کشور ایران وارد میگردد.
عدم ارائه آمار دقیق از اعدامها باعث میگردد که دستگاه قضایی در استانهای مختلف ایران به صورت کاملا پنهان و فلهای و سازمان یافته، مرتکبین جرایمی که مجازات آنها اعدام است را به پای چوبه دار بده و اعدام نماید.
در روز گذشته یکی از افسران عالی رتبه ستاد مبارزه با مواد مخدر در تماس تلفنی که با من داشت، اعلام نمود که تعداد حداقل سه هزار و چهارصد نفر در سال ۱۳۸۹ به اعدام محکوم شده و حکم بسیاری از آنها اجرا شده است. این افسر عالی رتبه که خواست نامش فاش نشود گفت: «نسبت به جان انسانهایی که عمدتا بیگناه اعدام میگردند مسئولم و به دلیلشناختی که از شما داشتهام تصمیم گرفتم این موضوع مهم را با شما مطرح کنم. و امیدوارم پیگیری کنید تا جلوی اعدامهای گسترده در ایران گرفته شود.»
گفتههای این افسر با وجدان، من را بر آن داشت تا نسبت به صحت و سقم این موضوع تحقیق بیشتری نمایم. با تنی چند از کسانی که در ستاد مبارزه با مواد مخدر مشغول به کار بودند صحبت کردم. آنها نیز به گونهای ضمنی اعدامهای فلهای در شهرهای مختلف ایران را تایید نمودند.
اما از همه مهمتر و موثقتر اظهارات رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی بود که صحت اظهارات افسران ستاد مبارزه با مواد مخدر را به گونهای تایید میکرد. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی انجام ۱۱۷۸ عملیات پلیسی در طول سال گذشته را که منجر به انهدام ۱۹۰۱ باند قاچاق مواد مخدر شد را تایید نمود.
بنابراین اگر حداقل تعداد یک باند قاچاقچی مود مخدر را دو نفر فرض نماییم که بیشتر است تعداد آنها ۳۸۰۲ نفر خواهد رسید بنابراین در سال ۱۳۸۹ حدقل ۳۸۰۲ نفر در معرض اعدام قرار داشتهاند که بسیاری از آنها اعدام شدهاند.
در سال ۸۹ تعداد ۸۹ نفر در راستای دستگیری افراد در رابطه با مواد مخدر کشته شدهاند.
آمارها نشان میدهد که دستگاه قضایی در خصوص بازداشت شدگان مواد مخدر شفاف عمل نمیکند در حالی که هفتاد درصد پروندههای کیفری مطرح در دادگستری مربوط به مواد مخدر است اما اخبار این قشر گسترده در جایی منعکس نمیگردد.
سردار حسین آبادی از دستگیری ۲۳۱ هزار و ۲۱۷ نفر توزیع کننده و قاچاقچی در سال ۸۹ خبر داده است. این در حالی است تاکنون وضعیت این تعداد از افراد نامشخص مانده است. در سال گذشته تعداد حداقل ۲۳۱ هزار نفر بازداشت شدهاند که نتیجه تحقیقات و احکام آنها مشخص نیست. مضاف به اینکه رسیدگی به جرایم مواد مخدر یک مرحلهای بوده و متهمی که بازداشت و محاکمه میگردد بعد از صدور حکم حق تجدیدنظر خواهی نداشته و حکم صادره علیه وی قطعی است.
فاجعه بارر اینکه در سال گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصوبهای قاچاق مواد روان گردان و مواد مخدر صنعتی را در حکم هروئین اعلام نمود که اگر فردی سی گرم مواد مخدر از نوع روان گردان از جمله شیشه حمل کند نیز به اعدام محکوم خواهد شد. این مصوبه باعث میگردد تا بر آمار اعدامها افزوده گردد.
بیشترین اعدامها در استان کرمان، هرمزگان و سیستان بلوپستان صورت میگیرد. در دادگاه انقلاب قاضی مقیسه و در دادگاه کرج قاضی حسینی بیشترین احکام اعدام در استان تهران را صادر نمودهاند و بیشترین مواد مخدر از افغانستان و پاکستان به ایران قاچاق میگردد.
آماری که از نظر گرامیتان رسید صرفا در خصوص قاچاق مواد مخدر بوده است و جرایم دیگری که مجازات اعدام برای انها مقرر شده است را در بر نمیگیرد.
بدیهی است دستگاه قضایی میبایست به صورت شفاف و روشن آخرین وضعیت ۲۳۱ هزار و ۲۱۷ نفری که در خصوص جرم قاچاق مواد مخدر بازداشت شدهاند را روشن نماید و پاسخگو باشد.
ارسال کردن دیدگاه جدید