خانه | گوی‌سياست

تعارض حمله نظامی اسرائیل با نظم جهانی

چهارشنبه, 1391-01-16 13:21
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
علی افشاری

 ماه‌ها است حمله نظامی احتمالی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران در صدر اخبار دنیا قرار دارد. پس از بازگشت نتانیاهو از واشنگتن و مسجل شدن عدم تمایل آمریکا به استفاده از گزینه نظامی در کوتاه‌مدت ، گمانه‌زنی در مورد حمله یک‌جانبه اسرائیل بالا گرفت.

 

اما برخلاف حضور پررنگ این مسئله در مباحث رسانه‌ای این احتمال هنوز تبدیل به واقعیت نشده است و موانع زیادی برای توسل اسرائیل به گزینه نظامی به تنهایی وجود دارد.

 

مقامات اسرائیلی ترجیح می‌دهند این اقدام را در چهارچوب همکاری مشترک با اروپا و آمریکا انجام دهند. همچنین اسرائیل به لحاظ فنی و تجهیزاتی و همچنین دسترسی جغرافیایی محدودیت‌های عمده‌ای برای انجام عملیات نظامی در خاک ایران دارد.
 
برخی از شواهد و به‌ویژه مطلب روزنامه هارتص به نقل از یک مقام امنیتی اسرائیل نشان می‌دهد که تلاش برای حمله نظامی یک‌جانبه اسرائیل به مراکز اتمی ایران تا سال 2013 به تعویق افتاده است.
 
 در ادامه صرف‌نظر از اینکه تهاجم نظامی اسرائیل جدی است یا اینکه بخشی از کارزار روانی و سیاسی برای تشدید فشار جامعه جهانی به منظور کندسازی برنامه هسته‌ای ایران است ، کوشش می‌شود مغایرت این حمله نظامی احتمالی با قوانین ومعاهدات بین‌المللی تشریح شود.
 
به‌عبارت‌دیگر به عنوان یک امکان بالقوه و بدون توجه به میزان امکان‌پذیری جنگ ایران و اسرائیل این ادعا بسط داده می‌شود که مطابق نظم بین‌المللی و ساختار حقوقی دنیا چنین کاری فاقد وجاهت بوده و دهن‌کجی به جامعه جهانی است.
 
دولت اسرائیل یکی از بیشترین رکورد‌های بی‌اعتنایی و نقض مصوبات سازمان ملل و نرم‌های بین‌المللی را دارد. تصمیم‌گیران این دولت هیچ‌گاه قوانین بین‌المللی را به عنوان یک معیار دارای ارزش ذاتی، رعایت نکرده‌اند
 
 البته لازم به ذکر است دولت اسرائیل یکی از بیشترین رکورد‌های بی‌اعتنایی و نقض مصوبات سازمان ملل و نرم‌های بین‌المللی را دارد. تصمیم‌گیران این دولت هیچ‌گاه قوانین بین‌المللی را به عنوان یک معیار دارای ارزش ذاتی، رعایت نکرده‌اند.
 
بلکه هر جا منافع شان اقتضا کرده، به‌راحتی از موازین حقوقی جهانی سرپیچی کرده‌اند. البته جمهوری اسلامی نیز سابقه خوبی در این زمینه ندارد ولی تخلفاتش تاکنون در حد حکومت اسرائیل نبوده است.
 
طبق ساختار بین‌المللی موجود حمله نظامی می‌تواند در قالب یکی از سه حالت " دفاع پیش‌گیرانه " ، " مجوز تلویحی شورای امنیت سازمان ملل" و " مداخله بشردوستانه بر اساس اصل محافظت" صورت بگیرد.
معیار حاکم بر سه حالت به خطر افتادن صلح و امنیت است.
 
درخصوص منازعه ایران و اسرائیل بر سر برنامه هسته‌ای ، شورای امنیت سازمان ملل تاکنون چنینی مجوزی ر اصادر نکرده است. شرایط ایران نیز به‌گونه‌ای نیست که دخالت بشردوستانه را ضروری کند.
 
همچنین جایگاهی که دولت اسرائیل دارد و محل نزاع آن که دغدغه دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی است ، هر گونه نسبتی بین حمله احتمالی این دولت و مداخله بشردوستانه را به‌کل منتفی می‌کند. همچنین مداخله بشردوستانه نیازمند رعایت ضوابط قانونی خاص خود و تصویب در سازمان ملل بر اساس پیش‌نیاز‌های لازم برای " اصل محافظت " است.
 
بنابراین تنها حربه اسرائیل توسل به دفاع پیش‌گیرانه برای دفع خطر احتمالی از ناحیه جمهوری اسلامی مجهز به سلاح اتمی است. اما این امر نیز بر مبنای قوانین بین‌المللی مطرود است .
 
هر گونه حمله نظامی یک‌جانبه از سوی اسرائیل اقدامی خودسرانه است و در تعارض آشکار و صریح با موازین بین‌المللی قرار دارد.
 
تنها حربه اسرائیل توسل به دفاع پیش‌گیرانه برای دفع خطر احتمالی از ناحیه جمهوری اسلامی مجهز به سلاح اتمی است. اما هر گونه حمله نظامی یک‌جانبه از سوی اسرائیل اقدامی خودسرانه است و در تعارض آشکار و صریح با موازین بین‌المللی قرار دارد
 
 
طبق فصل هفت منشور ملل متحد و مواد ۴۰ تا ۴۲ هر گاه عضوی از سازمان ملل متحد از ناحیه عضوی دیگر احساس خطر بکند و امنیت خود را در معرض نابودی ببیند باید به سازمان ملل شکایت کند. پرونده هسته‌ای ایران سال‌ها است که در شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد.
 
تاکنون چهار قطعنامه تحریم در این خصوص صادر شده است. اما برخلاف شدت یافتن تدریجی و فزاینده بحران هسته‌ای ایران شرایط به‌گونه‌ای نشده است که سازمان ملل به سمت اقدام نظامی برود.
 
طبق منشور ملل متحد هیچ کشوری حق ندارد یکجانبه و به صورت خو دسر به کشور دیگر حمله نظامی بکند.
 
مصونیت از توسل به زور و قوه قهریه امتیازی است که مشمول همه ملل متحد و از جمله کشور ایران می‌شود. استفاده از تهاجم نظامی حالت‌های استثنایی دارد که حتما باید موافقت شورای امنیت سازمان ملل کسب شود. در حال حاضر تمام مراکز هسته‌ای شناخته شده ایران از جمله نطنز ، اصفهان، بوشهر و فردو تحت نظارت و کنترل کامل آژانس بین‌المللی اتمی قرار دارد.
 
در تمام این مراکز دوربین‌های آژانس اتمی نصب شده است. آژانس با ایران مشکل دارد ولی هنوز قطع امید نکرده و ارتباط و مذاکره با ایران در جریان است.
 
همچنین قدرت‌های بزرگ جهان نیز راهبرد دومسیره فشار و گفت‌وگو را در برابر جمهوری اسلامی برگزیده‌اند و احساس خطر فوری از آن نمی‌کنند. همچنین برآورد اکثر سازمان‌های اطلاعاتی دنیا و به‌ویژه غرب این است که هنوز مدرک قطعی برای تصمیم‌گیری جمهوری اسلامی در مورد تولید سلاح هسته‌ای وجود ندارد.
 
 همه آنها متفق‌القول هستند که حتی در صورت تصمیم‌گیری فاصله ایران با تولید بمب اتم چند سال فاصله دارد. تحقیقات و ارزیابی‌های داخلی و خارجی بیشتر این فرضیه را تقویت می‌کند که دست‌اندرکاران پروژه هسته‌ای ایران به دنبال دستیابی به قابلیت فنی تولید سلاح اتمی برای تثبیت بقای حکومت و اقتدار منطقه‌ای آن هستند.
 
یعنی هنوز اطمینانی وجود ندارد که این خواست، تبدیل به اجرا شده باشد. امکان وجود مراکز مخفی نیز در حد یک ادعا بوده وتوسل به آن نیازمند مدارک مستند است .
 
 حال وقتی اصل تولید بمب اتمی زیر سئوال است جایی برای حمله پیش‌گیرانه وجود ندارد. تاکنون جمهوری اسلامی اقدامی دال بر وجود اراده جدی برای انجام عملیات نظامی در خاک اسرائیل انجام نداده است.
 
امکان وجود مراکز مخفی تولید سلاح اتمی در حد یک ادعا بوده وتوسل به آن نیازمند مدارک مستند است. وقتی اصل تولید بمب اتمی زیر سئوال است جایی برای حمله پیش‌گیرانه وجود ندارد
 
اگر چه با دامن زدن به گفتمان "نابودی اسرائیل" و کمک مالی ، تسلیحاتی و سیاسی به گروه‌ها و سازمان‌های جهادی که موجودیت اسرائیل را به‌ رسمیت نمی‌شناسند ، رابطه خصومت‌آمیزی را پایه گذاشته است و به‌حق این نگرانی را برای اسرائیل ایجاد کرده که از ماجراجویی‌های هسته‌ای و خارجی جمهوری اسلامی نگران باشد.
 
اما این خصومت به درجه‌ای نرسیده است که قابل مهار نباشد و نیاز به حمله نظامی را گریزناپذیر سازد . حتی دستیابی جمهوری اسلامی به بمب اتمی نیز لزوما به معنای استفاده از آن بر علیه اسرائیل و مردم آن نیست.
 
دراین‌صورت با توجه به اینکه اسرائیل بدون کسب مجوز از آژانس اتمی و به‌صورت مخفیانه کلاهک‌های هسته‌ای ساخته است ، آنگاه کشور‌های عربی که در گذشته مورد حمله اسرائیل قرار گرفته‌اند نیز این حق را خواهند داشت که به خاک اسرائیل حمله پیش‌گیرانه انجام دهند و این اقدام را در قالب دفاع از خود توجیه کنند.
 
نقطه کلیدی در ساختار حقوقی دنیا توجه به قوانین از منظر ساختار شکلی آنها است. و گرنه اگر قرار باشد فرم قوانین تحت‌الشعاع تفسیر از روح قوانین قرار بگیرد و در مقام اجرا نیز معیار‌های دوگانه مورد توجه قرار بگیرد ، آنگاه قوانین متزلزل شده و بر خلاف فلسفه وجودی سازمان ملل ، بی‌ثباتی در دنیا افزایش می‌یابد.
 
در خصوص ساختار حقوقی بین‌الملل نگاه پوزیتویستی و رعایت قوانین به صورت یک‌سری احکام از منظر عینی و آبجکتیو کارآمدی و ثمردهی بیشتر دارد.
 
علی افشاری: نجات جان شهروندان اسرائیلی از خطری احتمالی زمانی به شکل موثر تحقق می‌یابد که به قوانین بین‌المللی بها داده شود نه اینکه به بهانه پیش‌گیری از امری خطری که موجودیت آن قطعی نیست ، مجوز جنگ صادر کرد
 
اگر مشارکت اسرائیل در خراب‌کاری در برنامه هسته‌ای ایران ، ترور فعالان وپژوهشگران فیزیک هسته‌ای و ایجاد انفجار صحت داشته باشد که قرینه‌های قابل اعتنایی در تایید این ادعا وجو دارد ، آنگاه این اعمال نیز با قوانین بین‌المللی در تضاد هستند و حرکتی خصمانه را بازتاب می‌دهند.
 
طبیعی است حرکت خصمانه و رویکرد تهاجمی دولت اسرائیل با واکنش‌های تلافی‌جویانه از سوی حکومت ایران همراه شود و این امر به نوبه خود مشوق حکومت برای هدایت برنامه هسته‌ای به مسیر نظامی خواهد شد.
 

بنابراین حمله نظامی یک‌جانبه اسرائیل در تعارض با قوانین بین‌المللی قرار دارد و توسل آن بر وخامت کارنامه منفی این دولت در خصوص بی‌توجهی به موازین حقوقی نظام بین‌المللی می‌افزاید.

 

همچنین به منزله تقابل مستقیم با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد بود. نجات جان شهروندان اسرائیلی از خطری احتمالی زمانی به شکل موثر تحقق می‌یابد که به قوانین بین‌المللی بها داده شود نه اینکه به بهانه پیش‌گیری از امری خطری که موجودیت آن قطعی نیست ، مجوز جنگ صادر کرد.

 

آن هم جنگی که می‌تواند منجر به تشعشعات ویرانگر اتمی شده و زندگی شهروندان زیادی را برای چندین نسل به خطر بیاندازد . 

Share this
Share/Save/Bookmark

بررسی مطابقت قانونی حمله نظامی اسرائیل با یران وتباین ان با قوانین بین المللی در واقع چالشی است که نمیتوان انرا قبول کردو یا بکلی مردود دانست
نویسنده محترم به قطعنامه های بسیاری اشاره کرده اند که دولت اسرائیل بی اعتنا از ان گذشته است و حال انکه چهار قطعنامه شورای امنیت علیه ایران نیز بدو ن پاسخ مانده است
فرق است بین قطعنامه علیه ایران که با عنایت به حفظ ارامش جهانی علیه ایران صادر شده است و قطعنامه ها ئی که در مورد اسرائیل برای باز پس دادن حقوق سایر کشورها و ملتهاست
درحقوق بین الملل عمومی همچنان که در حقوق داخلی ملتها مرسوم است ارجاع بسابقه میتواند یکی از ادله و شواهد و امارات باشد واسرائیل میتواند در این مورد به سابقه حمله انگیس و امریکا به عراق استناد کند که نه تنها مجوز قانونی نداشت بلکه پیشنهاد دهنده بدلیل مخالفت سه کشور از پنج کشور اصلی شورای امنیت قطعنامه را مسترد داشت و بعد راسا حمله کرد و شروع برای زنی برای صدور قطعنامه پس از حمله نمود
اسرائیل در ایران منافع فرامرزی دارد زیرا هم اکنون 25000 یهودی در ایران زندگی میکنند که دولت اسرائیل مدعی حفظ حقوق انها در داخل مرزهای ایران است چنانکه همین حقوق را نسبت به یهودیان امریکائی و یا فرانسوی و انگلیسی دارا میباشد و در همین راستا تعیین کننده خطوط سیاستگزاری این کشور هاست که البته در دوران حکومت احزاب و کارگزاران معقول ملایم و در زمانی مثل امروز خشن وبدون منطق است
شاید عنوان شود که وارد شدن باین موضوع با موازین عقلی و عرف بین المللی مطابقت ندارد ومحال است کشوری بتواند دیگران را بر طبق ارا و اندیشه های خود اداره کند ولی واقعیت جهانی امروز بیان گر واقعیت فوق است
با اینکه نویسنده محترم عنوان کرده اند که قصد ورود به توانائی های حمله نظامی را ندارند و صرفا انرا با اندازه حقوقی سنجیده اند ولی تذکری لازم است که چرائی عنوان حمله بیشتر شکافته شود
میدانیم دو سرباز اسرائیل در درگیریهای لبنان و یک سرجوخه بدست حماس در غزه اسیر شدند
اسرائیل به لبنان حمله کرد وحاصلی بدست نیامد و سرانجام تسلیم حزب اله شد ود ر اذائ ازادی تعداد زیادی زندانی لبنانی و فلسطینی جسد دو سرباز اسرائیلی را باز گرفت برای ازادی سر جوخه اسرائیلی حمله نظامی به غزه را اغاز کرد و حتی از بمبهای فسفری استفاده کرد که کاربرد ان در قطعنامه های بین المللی ممنوع است ولی سر جوخه همچنا ن در اسارت باقی ماند سپس به دیپلماسی روی اورد و بکرات روسای کشورهای المان و فرانسه و امریکا و انگلیس خواستار ازادی این سرجوخه شدند و نتیجه ای نداشت و نهایتا اعلام شد که1100 فلسطینی با این سرجوخه معاوضه شدند
یعنی حمله نظامی نتیجه نداشت و فشار به برادر ان بزرگتر هم گوش شنوائی پیدا نکرد وقهرمانان ناگزیر شدند شرائطی را بپذیرند که از عنوان ان پرهیز داشتند
دولت ائتلافی اسرائیل از مجموعه نا همگون تند رو هائی تشکیل شده است که برای ادامه حکومت مجبور به ایجاد تنش در خارج از مرزهاست( احیای سر زمین مو عود ) واین درست شییه برنامه حکومت ایران است که تنش خارجی را برای ادامه حکومت لازم میداند
در رپرتاژِی که هم اکنون در سایت بی بی سی قابل رویت است معاون نخست وزیر اسرائیل در مقابل این سوال که ایا در قتل دانشمندان هسته ای ایران اسرائیل فعال است نه تنها انکار نیمکند بلکه انرا بمثابه دفاع تلقی مینماید و رئیس سابق موساد میگوید این یک دفاع خارج از سرزمین است
خواهیم دید که اگر مذاکرات هسته ای ایران با غرب به سر انجامی بینجامد تنها اسرائیل است که نتیجه انرا قبول نخواهد کرد

جامعه جهانی؟ این اصطلاح یکی از اون مغلطه های خیلی خنده دار هست که آمریکاییها درست کردن و خیلی ها هم دانسته یا نادانسته در دامش می افتند. لطفا این جامعه جهانی رو تعریف کنید؟ تا جایی که ما میدونیم اکثر کشورها یعنی چین، هند، روسیه ، پاکستان ، اندونزی، کشورهای آفریقا یی ، آمریکای لاتین و ... در مجموع با برنامه هسته ای ایران مشکلی ندارند و حتی موافق هیج تحریمی هم نیستند تنها چند کشور غربی و آمریکا که کمتر از 20% جمعیت جهان رو تشکیل میدن با ایران مشکل دارن. حالا شما فرض کرده اید که 20% جامعه جهانی است پس اون 80% چی میشه؟

شاه، بمب اتمی‌ میخواست، پاکستان در مقابل هند، از طریق چینی‌ ها به بمب اتمی دست پیدا کرد، هند برای مقابله با پاکستان با کمک انگلیسی‌‌ها ، بمب اتمی‌ در خزینه دارد، اسرائیل بعنوان آخرین راه حل سیاسی- نظامی برای امنیت خود، با همکاری دوست و برادر خود آمریکا، بمب اتمی‌ دارد و می‌‌تواند استفاده کند. جمهوری اسلامی باید بسیار ابله باشد که برای اقتدار خود، سعی‌ در تهیه آن نداشته باشد، مسئله اصلی‌ اینست که ج.ا. بجز کمک مستقیم کره شمالی و خرید دانش اتمی از روسیه،چین و پاکستان، یاور و رفیقی در عرصه جهانی‌ ندارد و بقای خود را از منافع ایران ارجح‌تر میداند و ثروت و منابع ملی‌ را خرج، ماجراجوی‌ها و هتاکی‌های سیاسی خود کرده است. آنهایی که طناب دار به منتقد داخلی‌ پیشکش کردند با دشمن خارجی‌ و با آن بمب کذائی چه خوهند کرد؟ مخالفین راستین ج.ا. میتوانند از اختلاف غرب با ج.ا. به بهترین شکل ممکن استفاده کرده و شر این رژیم را از سر مردم ایران کم کنند، اتحاد، همکاری و همیاری مخالفین ج.ا. حول محور سرنگونی ج.ا. و استقرار آزادی، استقلال و تمامیت ارضی ایران، گامی‌ بزرگ در راستای رهایی ایران از جهل و جعل تاریخی که در آن به دام افتاده است، میباشد.

اسراییل برای ازادی سر جوخه اسرائیلی حمله نظامی به غزه را اغاز کرد...?
به این میگن دروغ شاخدار اسلامی برای پنهان کردن تجاوزات موشکی اعراب فلسطینی به رهبری حماس و حکومت تجاوزگر ایران در جنگ و جهاد با اسراییل که طبق دین اسلام جزو وظایف مسلمانان حساب میشود. حمله اسراییل به غزه برای پایان دادن به راکت اندازی غیر قانونی حماس به مدت ده ماه به شهر های اسراییل بود که بالاخره دولت چپگرای اسراییل که دفاع از اعراب فلسطینی را مهمتر از مردم خودش است با فشار راستگراها مجبور شد با حمله به غزه دست تجاوز ارتش اسلام را قطع کند که کرد. عجیب است که هیچکس در دنیا این جنگ طلبی اعراب را عملی غیر قانونی ندانست. واگر ایران هم از جنگ تجاوزکارانه ای که طبق دستورات اسلام ٣٣ سال است که بر علیه اسراییل بر پا کرده و بااستفاده از مزدوران جنگ طلب لبنانی و فلسطینی و غیره و از طریق بمبهای انتحاری و حملات جنگی از لبنان و غزه و عملیات تروریستی دیگر بسیاری از مردم اسراییل را کشته و زخمی کرده و یاحالا به عنوان آخرین امید (بعد از شکست تمامی این جنایتها برای در هم شکستن ملت صبور اسراییل ) به استفاده از بمب اتم فکر میکند دست برندارد حمله به ایران هم برای قطع این تجاوزات نه تنها قانونی بلکه یک اقدام انسانی بزرگ است. چه اقدامی انسانی تر از دفاع کردن از ملت خود در برابر فاشیستهای مسلمانی که تا وقتی اسراییل وجود نداشت به دلیل اینکه پیرو دینی شیطانی هستند که بنیان گزارش عربی نژاد پرست و ضد یهود بوده (که البته ضد همه انسانهایی بوده که حاضر نشدند تسلیم لشگر او شوند) در همه کشورهای اسلامی دست به جهودکشی میزدند و حالاکه اسراییل کشوری مستقل است قصد نابودی آن را از طریق جنگ و نیرنگ و بمب اتم دارند؟

....میدونیم اکثر کشورها یعنی چین، هند، روسیه ، پاکستان ، اندونزی، کشورهای آفریقا یی ، آمریکای لاتین و ... در مجموع با برنامه هسته ای ایران مشکلی ندارند....؟
این کشورها حق دارندکه مشکلی با بمب اتم ایران ندارند چون زمانی که محمد قرآن را مینوشته هنوز دین کمونیسم وجود نداشته که اسلام چیزی در مورد کشتار کمونیستها بگوید و لزوم محو کشور آنها از نقشه زمین ویا لزوم اشغال کشورشان به دست مسلمانان را یادآوری کند! مگر آدم خنگ باشد که بعد از ٣٣ سال نفهمدکه مشکل ایران و اسراییل نفوذ دوباره فاشیسم اسلامی در دنیاست و آن هم با دلارهای نفتی بادآورده عربستان و ایران و....اگر یک آم الکلی پول زیادی به دستش برسد با آن فقط برای مشروبخوری و عربده کشی بیشتراستفاده میکند. مسلمان فاشیست هم برای صدور و توسعه فاشیسم از ثروت بادآورده استفاده میکند.

اون 80 درصد هم منتظر تصمیمات اصلی و نهایی اون 20 درصد شما زیاد خودش رو ناراحت نکن

با سلام. اجماع جهانی و تصویب اعضای سازمان ملل وشورای امنیت واحترام به افکار عمومی و....ازان فرمایشات بدیع ومضحک است که مادراین نیم قرن عمرمان برای حمله به یک کشور ندیده ایم!!. یا اگر بوده صرفا برای توجیه لشکرکشیها وانهدام ویا غارت ویاتجزیه کشورمورد نظر بوده. جنگهای اعراب واسرائیل وجنگ هندوپاکستان ونبردهای یوگسلاوی سابق و حمله عراق به ایران وکویت وجنگهای خلیج فارس و......در چارچوب کدام قوانین سازمان ملل یامعاهدات بین المللی قرار میگیرد.اخصوصا که کشوری را در افکارعمومی جهان محور شرارت معرفی کرده ودر تمام نشستهای رسمی رای یه محکومیت اومیدهند ودر انزوای کامل است وهرروز تحریمهای کوبنده ای را به اوتحمیل میکنند . این ناوهای هواپیمابر ورزمناوها وزیردریائیهای اتمی که در خلیج فارس پرسه میزنند برای پیک نیک یا گذران اوقات فراغت! نیامده اند! سالیانه میلیاردها دلاربرای انها هزینه دارد. حال فرض کنید که حماقت کرده وحمله ای را شروع کنند! در 48 ساعت اول تمام زیر ساختهای کشور را نابود میکنند مثلا نیروگاها وشبکه برقرسانی وپالایشگاهای گاز ونفت منهدم میشود. سیستمهای مواصلاتی وارتباطی از بین میرود! وایران هم صدها موشک بطرف اهداف ازپیش تعیین شده پرتاب میکندکه شاید چندتائی به هدف بخورد! جوانان غیور ارتش بیست ملیونی کلاشینکف بدست وتکبیر گویان وبقصد شهادت خودرا به سواحل خلیج فارس میرسانند ولی دریغ از دیدن یک سرباز دشمن تا عملیات استشهادی بکنند! چون انها درون برجهای فولادی خود نشسته اند وفقط روی دکمه هاکلیک میکنند !. حال جنابعالی به اتفاق خانواده که احتمالا در اپارتمانی در طبقه دهم سکونت کرده اید نه برق دارید ونه اب وگاز!! احتیاج به یک افتابه اب پیدا میکنید که یا طهارت کنید یا وضو بگیرید! لطفا بفرمائید این افتابه اب را ازکجا تهیه میکنید؟!!. نانوائیها هم که کار نمیکنندوموادغذائی هم که در دوروز اول فاسد شده اند!.

باسلام مجدد. بقیه از قبل . شور بختانه سران قوم هم چنان برسر قدرت باهم گلاویز شده اند که بقول معروف( سگ صاحب خود را نمی شناسد!). این همه عالم ودانشمندو فاضل داریم که برتمام علوم دنیوی واخروی صاحب نظرند! ودر راس انها رهبر فرزانه ای که هدفی بغیر از حفظ نظام واسلام ندارندو رئیس جمهوری که ادعای مدیریت جهانی دارند! ومجلسی که تمام وقت در خدمت خلق الله هستند ! وهفتاد پنج ملیون نفوس ایران هم که شبانه روز شاکرند که خداوند توفیق زندگی در مملکت امام زمانی به انها عطا فرموده ! در این مجموعه چند نفرپیدا نمیشود تا بهرطریق ممکن اتفاق نظر کنند تا جلوی این جنگ خانمانسوز را بگیرند؟!.

کسانی‌ که از جنایات رژیم صهیونیستی دفاع میکنند یا از سربازان گمنام وزارت اطلاعات ایران هستند یا از ماموران سرویس اطلاعاتی‌ صهیونیستی( موساد)، چون بقأ این دو گروه اطلاعاتی‌، از جنایت است.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما