خانه | گوی‌سياست

نماز عید فطر ممنوع

چهارشنبه, 1390-06-09 16:20
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
محسن کاکارش

بر اساس اصل ۱۲ قانون اساسی ایران، اهل سنت در انجام مراسم مذهبی خود و تعلیم و تربیت دینی آزادند، اما حکومت جمهوری اسلامی به اقلیت سنی اجازه برپایی مراسم نمازهای جمعه و عید را نمی دهد.

عید فطر امسال نیز درحالی پشت سرگذاشته شد که اهل سنت با محدودیت‌های زیاد در برپایی مراسم عید فطر در شهرهای مختلف از جمله تهران روبهخ‌رو بودند. اوایل هفته جاری، هیئت امنای اهل سنت در تهران با دریافت ابلاغیه‌ای مطلع شدند که نمی‌توانند نماز عید فطر را برگزار کنند. به دنبال آن نه تنها در تهران بلکه در شهر تایباد واقع در استان خراسان نیز از برگزاری این نماز جلوگیری به عمل آمد.

پیش از این رویداد‌ها شماری از نمایندگان اهل سنت در مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران خواستار همکاری و مساعدت در پیوند با برگزاری نماز عید فطر شده بودند.

حسن امینی، حاکم شرع مردمی استان کردستان به زمانه می‌گوید: «قضیه صرفاً مذهبی است و نباید حکومت دخالت کند. چون در اصل ۱۲ قانونی اساسی ایران گفته شده در مناطقی که اهل سنت اکثریت هستند در مراسم‌شان آزاد هستند.» منظور آقای امینی از اکثریت، برخی شهرهای کردستان است که بیشتر آنان اهل سنت هستند که امسال نیز در برگزاری این آیین مذهبی با محدودیت‌هایی روبه‌رو بودند.

 

نامه به احمدی‌نژاد

 

به گزارش سنی‌آنلاین به دنبال ابلاغ ممنوعیت برگزاری نماز عید فطر اهل سنت تهران، مجمع نمایندگان اهل سنت در مجلس شورای اسلامی، طی نامه‌ای از محمود احمدی‌نژاد خواستند تا مسئله را پی‌گیری و دستور همکاری لازم را به مسئولان ذی‌ربط در استان تهران صادر کند.

حاکم شرع مردمی استان کردستان درباره این نامه می‌گوید: «در تهران اهل سنت مسجد ندارد. برخی از پیروان اهل سنت خانه‌هایی را اجاره کردند و نماز جماعت را در محدوده کمی برگزار می‌کردند. در ماه رمضان، تراوح و شب‌های احیا در آنجا برگزار می‌شد، ولی سال گذشته قسمتی از خانه‌ها را منع کردند. تعدادی از آنان مربوط بود به سیستان و بلوچستان و قسمتی از آن به کرد‌ها و حرکت دعوت و اصلاح. یکی از این خانه‌ها در خیابان صادقیه بود و اجازه ندادند هیئت امنای آن نماز عید فطر را برگزار کنند. هیئت امنا به نمایندگان اهل سنت نامه نوشته بودند و آنان هم با توجه به درخواست هیئت امنای نمازخانه صادقیه، نامه‌ای به رئیس‌جمهور آقای احمدی‌نژاد نوشته بودند.»

رونوشت این نامه که به دبیر مجمع تقریب مذاهب و مشاور رئیس‌ جمهور در امور اهل سنت نیز فرستاده شده بود، به امضای برخی از نمایندگان استان‌های کردستان، ترکمن‌صحرا و سیستان و بلوچستان ازجمله اقبال محمدی، جلال محمودزاده، محمدعلی پرتوی، عبدالجبار کرمی، پیمان فروزش و حمیدرضا پشنگ رسیده است.

 

حکومت دخالت نکند

هم‌زمان مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان از آیت‌الله خامنه‌ای خواست از اجرای نماز عید فطر جلوگیری نشود.

مولانا عبدالحمید گفت: «جا دارد که بنده از مقام معظم رهبری درخواست کنم و این خواسته همه جامعه اهل سنت ایران است که اجازه ندهند افرادی تحت هر عنوانی برادران اهل سنت را از اقامه نماز عید سعید فطر و اقامه نمازها در مناسبت‌های دیگر در شهرهای بزرگ که اهل سنت در اقلیت هستند، ممانعت و جلوگیری نمایند.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «قانون اساسی به پیروان همه مذاهب اجازه داده است که آزادانه مراسم‌های دینی خود را مطابق با رسم و دیدگاه خود برگزار کنند. ممانعت از آن، خلاف قانون و خلاف عرف است و مایه دل‌شکستگی و نا‌امیدی است.»

حسن امینی، حاکم شرع مردمی استان کردستان نیز می‌گوید: «قضیه صرفا مذهبی است و نباید حکومت دخالت کند. چون در اصل ۱۲ قانونی اساسی ایران گفته شده که در مناطقی که اهل سنت اکثریت هستند در مراسم‌شان آزاد هستند. وقتی آزاد هستیم نباید کسی سوال کند. این‌ها موارد مذهبی صرف هستند. مانند برگزاری نماز جمعه، کی امام جماعت باشد و چه روزی اول رمضان و عید باشد، هیچ ربطی به سیاست ندارد.»

در اصل دوازدهم قانون اساسی ایران آمده است: «پیروان مذاهب حنفی، شافعی، مالکی و حنبلی دارای احترام کامل می‌باشند و پیروان این مذاهب در انجام مراسم مذهبی طبق فقه خودشان آزادند.»

 

افزایش محدودیت‌ها

 

حاکم شرع مردمی استان کردستان در پیوند با برگزاری نماز عید فطر در مناطق مختلف کردستان می‌گوید: «با توجه به اینکه گفته شده بود برگزاری نماز عید فطر با روز رسمی هماهنگ شود، برخی از روحانیون مناطق کردستان، این نماز را برگزار نکردند ولی در بیشتر مناطق توجهی به این مسئله نکردند و نماز اجرا شد.»


از سوی دیگر به گزارش تارنمای سنی‌نیوز، نماز عید فطر اهل سنت در شهر تایباد واقع در استان خراسان رضوی با فشار نیروهای اطلاعاتی و امنیتی تعطیل و دلیل این امر تامین امنیت شهروندان اعلام شد. این تارنمای مربوط به اهل سنت همچنین نوشته است، در روزهای اخیر اداره اطلاعات با احضار تعداد زیادی از جوانان و تعهد گرفتن از آن‌ها خواسته که در نماز عید شرکت نکنند. با فراخوانی علمای این شهر آن‌ها را تهدید کردند که در نماز عید شرکت نکنند و آن‌ها را مجبور به امضای تعهد کردند.

 

این در حالی است که به تازگی مولانا فاضلی، امام جمعه اهل سنت تایباد بعد از چندین‌ماه بازداشت آزاد شده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، مولانا فاضلی از بهمن‌ماه سال گذشته بازداشت شده بود. پیش از آزادی این شخصیت مذهبی مردم شهر تایباد گفته بودند در صورتی که مولانا فاضلی آزاد نشود دست به تظاهرات خواهند زد.

 

فعالان مذهبی اهل سنت بر این باورند که فشار‌ها از سوی حاکمیت در حال افزایش است. حسن امینی به برخی از محدودیت‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «سال گذشته در عظیم‌آباد زابل مدرسه بزرگ علوم دینی اهل سنت را بی‌انصافانه تخریب کردند و بهانه قانونی برای آن گذاشته بودند. کسی که آن مدرسه را دایر کرده بود فوت کرده و پسرش که آنجا بود را تحریک کرده بودند که بگوید اجازه نمی‌دهیم کسی در این مدرسه باشد. پس از آن مورد تخریب نداشته‌ایم اما محدودیت‌ها همیشه بوده است.»

آقای امینی ادامه می‌دهد: «از برگزاری آزاد مراسم فارغ‌التحصیل‌های اهل سنت جلوگیری می‌شود. سال‌های قبل این مراسم دو روز بود، ولی امسال به یک روز تبدیل شده است و گفتند نباید غیر از سخنرانان زاهدان و سیستان و بلوچستان از مناطق دیگر کسی حضور داشته باشد. سه سال پیش برای یک سخنرانی رفتم که پس از آن بازداشت شدم. سال گذشته اجازه ندادند به آن مراسم بروم.»

 

حاکم شرع مردمی کردستان در پاسخ به این‌که پس از تعیین حجت‌الاسلام سیدمحمد حسینی شاهرودی به عنوان نماینده ولی فقیه، چه اقدامی برای بهبود وضعیت در امور مربوط به اهل سنت در استان کردستان صورت گرفته است، می‌گوید: «تاکنون هیچ اقدامی نشده است. فقط به ظاهر سکوت کرده و هیچ تغییری صورت نگرفته است.»

این فعال مذهبی کردستان می‌افزاید در تمام مناطق اهل سنت نماینده رهبری و دولت در امور مربوط به سنی‌ها، اهل تشیع هستند. اهل تسنن بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند که در ۱۴ استان زندگی می‌کنند. شمار آن‌ها در تهران حدود یک میلیون نفر برآورد شده است.

Share this
Share/Save/Bookmark

جمهوری اسلامی مانند همیشه در این مورد نیز از استاندارهای دوگانه استفاده می کند نماز عید فطر مسلمانان دیگر کشورها را با آب و تاب تمجید می کند و در داخل مانع برگزاری نماز مسلمانان داحلی می شود این فقط مربوط به نمازگزاران اهل سنت نمی شود ما قضیه ی ابراهیم یزدی را که قرار است برای آن محاکمه شود هنوز از یاد نبرده ایم آزار ادیان و مذاهب غیر حکومتی یک امر عادی ست و این هم به قانون مرتبط نیست . جمهوری اسلامی از مردم ایران با هر عقیده ای و با هر ملیتی می ترسد همه ی مردم ایران موضوعی امنیتی و سوژه ای امنیتی برای جمهوری اسلامی هستند آنها بخوبی می دانند که در بین مردم هیچ جایگاهی ندارند و از ترس به سرنیزه پناه آورده اند . جمهوری اسلامی برای مردم در هر زمینه ای جذابیتش را از دست داده است کمتر از ده درصد مردم تلویزیون ایران را نگاه می کنند و بیشتر این تماشاگران هم به تماشای مسابقات ورزشی می نشینند . سپاه و بسیج و ارتش هم در جذب نیرو دچار بحران شده اند . حتی امسال به دلیل عدم استقبال مردم از عید فطر محل نماز از مطلای بزرگ به دانشگاه کوچک منتقل می شود تا این عدم استقبال به چشم نیاید . در زمینه ی اقتصادی که جز ویرانه ای باقی نمانده است و از نظر سیاسی هم دروغ و دروغ است که در بوق و کرنا نواخته می شود چه چیزی از جمهوری اسلامی می تواند باقی بماند جز استبداد و دیکتاتوری و سرکوب ؟

مذهب رسمی در ایران مذهب شیعه اثنی عشری است. حتی در قانون اساسی مشروطه هم همین است.

چرا این رو هم گردن فارس ها نمی اندازید؟

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما