برگزاری نشست "دوستان سوريه" در پاريس
نشست "دوستان سوريه" با هدف يافتن راهحلهايی برای پايان دادن به خشونتها در سوريه با حضور نمايندگان بيش از يکصد کشور در پاريس در حال برگزاری است.
اين نشست که از صبح امروز، شش ژوئيه (۱۶ تير) آغاز شده در ادامه جلساتی است که ماههای گذشته در تونس و ترکيه برگزار شد و در جريان هر دو آنها نمايندگان خواستار اقداماتی سختگيرانهتر در رابطه با حکومت بشار اسد شدند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است، آمريکا در نشست امروز درخواست تحريمهای سازمان ملل متحد عليه بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه و اطرافيان او را مطرح میکند.
علیرغم آنکه برآورد میشود بيش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن در قيام ۱۶ ماهه عليه حکومت بشار اسد کشته شدهاند، روسيه و چين که متحدان کليدی سوريه محسوب میشوند و در شورای امنيت سازمان ملل متحد نيز حق وتو دارند، در اين نشست شرکت نکردهاند.
با اين حال آمريکا و فرانسه که هر دو نيز از اعضای شورای امنيت سازمان ملل متحد هستند در نشست پاريس از تصويب تحريمهای جديد و سفت و سخت سازمان ملل عليه بشار اسد و حلقه نزديکانش حمايت میکنند.
فرانسوا اولاند: بشار اسد بايد برود. اين به سود سوريه، همسايههای آن و هر کسی است که خواهان صلح در منطقه است
يکی از مقامات رسمی آمريکا که در سفر هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه اين کشور به پاريس او را همراهی میکند، گفت: "اکنون زمان آن رسيده است شورای امنيت قطعنامهای صادر کند که فشار را بر اسد افزايش میدهد و نتايجی درست دارد، مانند تحريمهای اقتصادی."
او افزود: "ما معتقديم و فکر میکنيم بيشتر کشورهايی هم که نمايندگانشان در اين نشست شرکت کردهاند، اعتقاد دارند که بايد مطابق فصل هفت [منشور سازمان ملل متحد] تحريمهای اقتصادی در رابطه با حکومت اسد به اجرا گذاشته شود."
فصل هفت منشور سازمان ملل متحد به منظور برقراری صلح اجازه اقدامات مختلفی را عليه کشور نقضکننده صلح میدهد که اين اقدامات از تحريم اقتصادی گرفته تا حمله نظامی را شامل میشوند، اما استفاده از اين اقدامات در برابر سوريه به يک مسئله مناقشهبرانگيز در شورای امنيت سازمان ملل متحد تبديل شده است، چرا که چين و روسيه مخالف آنها هستند.
رئيس جمهوری فرانسه: اسد بايد برود
نشست "دوستان سوريه" امروز (جمعه) با سخنان فرانسوا اولاند، رئيس جمهوری فرانسه گشايش يافت.
رويترز گزارش داده است، اولاند در سخنرانی خود خواهان تحريمهای سخت عليه حکومت بشار اسد و حمايت بيشتر از شورشيانی شد که در پی سرنگونی اسد از قدرت هستند.
اولاند در جمع وزرای امور خارجه و ديپلماتهای ارشد کشورها در نشست "دوستان سوريه" اظهار داشت: "بشار اسد بايد برود. اين به سود سوريه، همسايههای آن و هر کسی است که خواهان صلح در منطقه است."
او همچنين گفت از شرکتکنندگان در اين نشست میخواهد نسبت به کمکهای بشردوستانه در کشور سوريه اقداماتی را انجام دهند.
بزودی رژیم سوریه هم سقوط خواهد کرد و گردانندگان همین کنفرانسهای دوستان سوریه ، سوریه را برای خود لقمه لقمه خواهند کرد و مردم بیچاره سوریه تبعات این برنامه و سهل انگاریهای تاریخی خود را خواهند دید . و بدنبال آن این آخرین خاکریز سست حکومت برادر نا اهلش ولی فقیه حاکم بر ایران هم فرو خواهد ریخت . در خبرها بود که حکومت سوریه با پیشنهاد همین گروه برای تشکیل دولت انتقالی در سوریه هم موافقت کرده است . یعنی خود حکومت سوریه هم حاضر شده است که برود . ولی بنظر میرسد که حتی تسلیم شدن هم برای اسد دیر شده است ! آنان میخواهند به روش خود او را بر کنار کنند تا آینده سوریه را هم همانطور که خود می خواهند رقم بزنند ! سوریه بزودی خواهد فهمید که که نه این کنفراسیون دوستان سوریه هستند و نه تحریم کنندگان این کنفرانس یعنی چین و روسیه ! آنان که روند تاریخ ، لااقل از زمان سقوط شوروی ، را مشاهده کرده اند باید بدانند که حکومت فعلی روسیه چگونه شکل گرفته و آیا قادر به ایستادگی در برابر غرب است یا نه ؟! هم آنان باید بدانند که حکومت چین هم از آنجا که افکار عمومی توده های مردم چین را همراه ندارد بسیار شکننده است و بخاطر هیچکس قادر به ایستادگی در برابر غرب نیست . و چنین نیز نخواهد کرد .
ارسال کردن دیدگاه جدید