آمريکا و اروپا خواهان کنارهگيری بشار اسد شدند
باراک اوباما و اتحاديه اروپا در بيانيههای جداگانهای خواهان کنارهگيری بشار اسد شدند. اروپا و آمريکا از تحريمهای تازه عليه سوريه خبر دادند.
به گزارش منابع خبری، باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا امروز پنجشنبه ۲۷ مرداد در بيانيهای اعلام کرد که بشار اسد «به سود مردم سوريه» بايد از قدرت کنارهگيری کند.
اوباما همچنين خبر داد که دارايیهای حکومت سوريه در ايالات متحده مسدود خواهد شد.
دولت آمريکا تاکنون خشونتهای رهبری سوريه عليه شهروندان اين کشور را محکوم کرده و اعلام کرده بود که بشار اسد «مشروعيت» خود را بهعنوان رهبر کشور از دست داده است.
رئيس جمهور آمريکا در بيانيه خود آورده است: «آينده سوريه بهوسيله مردم اين کشور تعيين میشود اما در حال حاضر، بشار اسد در برابر اراده مردم قرار گرفته است. برای نجات مردم سوريه، زمان کنارهگيری بشار اسد از قدرت فرا رسيده است.»
اوباما تأکيد کرد «گفتوگو و اصلاحات» که بشار اسد مدعی آن است در برابر «بازداشتها، شکنجهها و کشتار مردم سوريه» پوچ از آب درآمده است
اوباما تأکيد کرد «گفتوگو و اصلاحات» که بشار اسد مدعی آن است در برابر «بازداشتها، شکنجهها و کشتار مردم سوريه» پوچ از آب درآمده است.
رئيس جمهور آمريکا با بيان اينکه چون بشار اسد راه گذار به دمکراسی را در پيش نگرفت «زمان آن فرارسيده که از سر راه مردم سوريه کنار برود.»
باراک اوباما افزوده است که دولت بشار اسد از سوی کشورهای جهان محکوم شده و تنها اميد باقیمانده آن جمهوری اسلامی ايران است.
از سوی ديگر اتحاديه اروپا نيز خواهان کنارهگيری بشار اسد از قدرت سياسی شد.
کاترين اشتون، رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا در بيانيهای گفت: «وعدههای اصلاحات رئيس جمهور (سوريه) تمامی اعتبار خود را از دست دادهاند، چرا که اصلاحات با سرکوبهای مداوم پيش برده نمیشود.»
اشتون افزود: «اتحاديه اروپا بر اين باور است که اسد در ميان مردم سوريه اعتبار خود را از دست داده است و بايد کنار بکشد.»
وی اعلام کرد اروپا «گامهای ديگری» در راه تحريم حکومت بشار اسد برخواهد داشت. تحريمهای تازه تنها به ممنوعيت سفر مقامات سوريهای مربوط نمیشود بلکه اين تحريمها «گسترش بيشتری» خواهند يافت.
کاترين اشتون: «وعدههای اصلاحات رئيس جمهور (سوريه) تمامی اعتبار خود را از دست دادهاند، چرا که اصلاحات با سرکوبهای مداوم پيش برده نمیشود»
اشتون همچنين گفت اروپا به مردم سوريه کمک خواهد کرد تا به «آرزوهای مشروع» خود دست يابد.
در اين بيانيه همچنين آمده است مقابله خشونتبار نظامی عليه مخالفان در چندين شهر سوريه «غيرقابل قبول و غيرقابل تحمل است.»
کاترين اشتون تأکيد کرد رهبری سوريه به انتقادات اتحاديه اروپا و جامعه جهانی توجهی نمیکند و همين موضوع «نشان میدهد که حکومت آمادگی تغيير را ندارد.»
همچنين اردن، کشور همسايه سوريه نيز نسبت به سرکوبهای خشونتآميز در اين کشور واکنش نشان داد.
ناصر جوده، وزير امور خارجه اردن گفت اين کشور نسبت به کشتار شهروندان سوريهای «متأثر و به شدت نگران» است.
وی حکومت سوريه را فراخواند تا به سرکوب خشن جنبش اعتراضی پايان دهد و راه گفتوگو را برگزيند.
اين سخنان در حالی بيان میشوند که بشار اسد، رهبر سوريه روز گذشته در تماسی تلفنی با بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل اعلام کرد عمليات ارتش عليه مخالفان پايان يافته است.
اما بنا به گزارشهای مخالفان حکومت در طول شب گذشته سرکوب مردم معترض همچنان ادامه داشت و در طول روز گذشته ۲۴ نفر توسط نيروهای حکومتی کشته شدهاند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز اعلام کرد که روز دوشنبه آينده نشست فوقالعادهای در مورد افزايش خشونتها در سوريه برگزار خواهد کرد.
ناوی پيلای، کميسر علی حقوق بشر سازمان ملل نيز امروز شورای حقوق بشر را فراخواند تا وضعيت حکومت سوريه را به دادگاه جنايی بينالمللی گزارش کند.
به گفته فعالان حقوق بشر از پنج ماه گذشته که جنبش اعتراضی در سوريه آغاز شده است بيش از ۱۸۰۰ نفر کشته شدهاند.
ارسال کردن دیدگاه جدید