نام خانه سینما به "خانه سینمای جمهوری اسلامی" تغییر میکند
به گفته جواد شمقدری، معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پسوند "جمهوری اسلامی" به نام خانه سینما افزوده میشود تا گروهی که از آنها بهعنوان "اپوزیسیون برانداز خارجنشین" یاد کرد از نام خانه سینما در راستای "اهداف خلاف منافع ملی ایران" سوءاستفاده نکنند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) امروز یکشنبه ۱۳ اسفندماه به نقل از جواد شمقدری، معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران نوشت، "در اساسنامه تدوینشده از سوی هیئت هفتنفره رئیسجمهور، پیشنهادی مطرح است که نام این تشکل «خانه سینمای جمهوری اسلامی ایران» باشد."
وی افزود: "در حال حاضر اساسنامه «جامعه صنفی سینمایی» در مسیر ثبت و تصویب قرار دارد که در آن اساسنامه نامی از "خانه سینما" نیامده است."
شمقدری، دلیل استفاده از نام "جمهوری اسلامی" را "سوءاستفاده بعضی مجامع بینالمللی و تشکیلات وابسته به برخی از افراد دانست و آنها را "اپوزیسیون برانداز خارجنشین" عنوان کرد.
ضیاء هاشمی، رئیس جامعه صنفی تهیهكنندگان سینمای ایران: در خانه سینما باید صنوف قانونی حضور داشته باشند و در بین تهیهكنندگان سینما ما تنها صنف قانونی هستیم كه ثبت شدهایم و میتوانیم فعالیت كنیم و تهیهكنندگان سینما را نمایندگی میكنیم
به گفته این مقام مسئول در سازمان سینمایی، "مجامع و تشکیلات یاد شده از نام خانه سینما در راستای اهداف خلاف منافع ملی کشورمان سوءاستفاده میکنند."
رئیس سازمان سینمایی از مصاحبه و اظهارنظر برخی اعضای هیئت هفت نفره، انتقاد کرد و این اقدام را باعث بروز برخی حاشیهها دانست.
وی تأکید کرد: "پیشنهاد میکنیم دیگر کسی در کم و کیف موضوع صحبتی نکند که در این صورت قطعاً کار به نتیجه مطلوب نخواهد رسید."
اين هيئت هفتنفره از سوی دولت و مسئولان خانه سينما تعيين شده تا اساسنامه جديد خانه سينما را تدوين کنند.
درهمین حال، محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران که در روزهای پایانی شهریورماه رأی نهایی هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی و هنری درباره تعطیلی همیشگی خانه سینما را تأیید کرده بود امروز در سخنانی پیرامون راهاندازی خانه سینما تا عید نوروز گفت: "قبلاً هم اشاره کردم. اگر ما قبلاً ایراد و اشکالی داشتیم، بر این بود که کار صنفی یا هر فعالیت فرهنگی هنری باید در چارچوب قانون باشد."
وی با اعلام اینکه "ایراداتی در اساسنامه این خانه و... وجود داشت که به تصمیمی منجر شد"، افزود: "در نهایت بنا شد اساسنامه جدیدی نوشته شود که مورد تائید مرجع قانونی قرار بگیرد. عدهای از سینماگران این را نوشتهاند و ما هم منتظر نتیجه نهایی هستیم."
با این وجود، فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره خانه سینما دوم اسفندماه در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران(ایلنا) از اصلاح اساسنامه خانه سینما خبر داده و پیشبینی کرده بود فعالیت این نهاد صنفی تا پایان اسفندماه جاری دوباره آغاز شود.
به گفته توحیدی، اساسنامه خانه سینما از سوی هیئت هفت نفره امضا و به دفتر محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران فرستاده شده و قرار است دفتر رئیسجمهور بهعنوان مرجع رسيدگی، این تغییرات را تصویب کند.
خانه سینما درحالی قرار است بازگشایی شود که هنوز وضعیت دو صنف شورای عالی سینما و مجمع صنفی تهیهكنندگان سینمای ایران برای فعالیت در خانه سینما مشخص نشده است.
ضیاء هاشمی، رئیس جامعه صنفی تهیهكنندگان سینمای ایران درباره این موضوع گفته است: "در خانه سینما باید صنوف قانونی حضور داشته باشند و در بین تهیهكنندگان سینما ما تنها صنف قانونی هستیم كه ثبت شدهایم و میتوانیم فعالیت كنیم و تهیهكنندگان سینما را نمایندگی میكنیم."
همچنین علیرضا رئیسیان، كارگردان سینمای ایران و رئیس اسبق كانون كارگردانان سینمای ایران نیز گفته است: "وقتی جلساتی برگزار میشود كه گروهی به نمایندگی از یك جمع در آن حضور پیدا میكنند باید بحثهای اقناعی صورت بگیرد و دو طرف همدیگر را قانع كنند نه اینکه فقط رای گیری انجام شود."
خانه سینما در ایران نهادی صنفی با بیش از پنج هزار عضو است که با بالا گرفتن اختلافهای مسئولان آن با وزارت ارشاد، در دیماه سال ۱۳۹۰ تعطیل شد.
بسیاری از ناظران تعطیلی خانه سینما را اقدامی سیاسی میدانند. در طول این یک سال بارها سینماگران ایران نسبت به انحلال خانه سینما اعتراض کردهاند.
پس این خانه هم از این به بعد همچون خانه خدا مسجد جای تشرشر است. برای دیدن بروی پیامبر اعظم که چسبیده است بریش ایشان آیه های قرآن.
ارسال کردن دیدگاه جدید