مذاکرات هستهای ايران و گروه ۱+۵ بدون توافق به پايان رسيد
مذاکرات شش قدرت جهانی و جمهوری اسلامی ايران درباره برنامه هستهای اين کشور بدون دستيابی به پيشروی محسوس در آلماتی قزاقستان پايان يافت اما دو طرف برای دور جديد مذاکرات در ماههای مارس و آوريل توافق کردند.
به گزارش منابع خبری، امروز چهارشنبه نهم اسفندماه گزارش داد، جمهوری اسلامی ايران در بيانيه خود بهمناسبت پايان اين مذاکرات دو روزه را "گام مثبت" ارزيابی نموده و اظهار اميدواری کرده است که اين گفتوگوها با "رويکردی سازنده و برداشته شدن گامهای متقابل تکميل شود."
ايران در بيانيه خود افزوده است شش ماه پيش در مسکو "طرح جامعی" را برای گفتوگوها ارائه کرده که پنج محور داشته است و روز گذشته نيز گروه ۱+۵ (آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا، فرانسه و آلمان) پيشنهاداتی ارائه نمود که به گفته جمهوری اسلامی " ناظر به برخی محورهای طرح پيشنهادی" ايران بوده است.
جزئيات اين طرحها و پيشنهادات در بيانيه جمهوری اسلامی ذکر نشده است اما گفته شده که "پاسخ مطرح شده نسبت به آنچه در قبل مطرح میشد واقع بينانهتر بود و سعی شده بود که در برخی موارد به ديدگاههای ايران نزديک شود.
رويترز امروز بهنقل از يکی از مسئولان هيئت نمايندگی آمريکا نوشته است هيچگونه از تحريمها عليه ايران کنار گذاشته نخواهند شد
ايران اين موضوع را مثبت ارزيابی کرده است.
در اين بيانيه آمده است که قرار است در تاريخ ۲۸ اسفند (۱۸ مارس) جلسه کارشناسی در شهر استانبول و در تاريخ ۱۶ و ۱۷ فروردين ۱۳۹۲ (پنجم و ششم آوريل) مذاکره با گروه ۱+۵ در شهر آلماتی برگزار شود.
مذاکرات دو روز اخير پس از هشت ماه وقفه صورت گرفت.
پيشتر منابع ديپلماتيک گفته بودند اگر ايران غنیسازی ۲۰ درصدی اورانيورم را متوقف کند، غرب حاضر است در اين دور مذاکرات پيشنهاد لغو تحريم طلا و فلزات گرانبها را به ايران بدهند. اين پيشنهاد با استقبال ايران مواجه نشد.
همچنين آمريکا اعلام کرد در صورتی که ايران برای متوقف کردن برنامه هستهایاش گامهايی بردارد، غرب نيز تحريمها عليه ايران را کاهش میدهد.
روز گذشته نيز خبرگزاری فرانسه به نقل از يکی از منابع ديپلماتيک نزديک به گروه ۱+۵ نوشت اين گروه در مذاکرات آلماتی پيشنهاد میدهد که در صورت توقف غنیسازی ٢٠ درصدی اورانيوم و تعطيل شدن تأسيسات غنیسازی فردو، برخی تحريمهای اعمالشده عليه ايران لغو خواهد شد.
اين در حالی است که رويترز امروز بهنقل از يکی از مسئولان هيئت نمايندگی آمريکا نوشته است هيچگونه از تحريمها عليه ايران کنار گذاشته نخواهند شد.
سعيد جليلی: توليد سوخت ۲۰ درصد برای تامين نيازهای جمهوری اسلامی ايران حق مسلم ماست که طبق ان.پی.تی اين حق به ما داده شده است که اين کار را انجام دهيم
در همين حال سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و مسئول هيئت مذاکرهکننده ايران امروز در نشست رسانهای خود درباره مذاکرات دو روز اخير گفت: "توليد سوخت ۲۰ درصد برای تامين نيازهای جمهوری اسلامی ايران حق مسلم ماست که طبق ان.پی.تی اين حق به ما داده شده است که اين کار را انجام دهيم."
وی در مورد امکان اينکه ايران سايت فردو را تعطيل کند، گفت: "سايت فردو يک سايت قانونی و کاملا شناختهشده برای آژانس است و زير نظر آژانس کار میکند. آژانس فعاليتهای آن را بررسی میکند و کاملا طبق ضوابط آژانس فعاليتهايش را انجام میدهد و بسته شدن آن هيچ توجيهی ندارد."
جليلی افزود درخواست تعطيلی سايت فردو از سوی گروه ۱+۵ نيز مطرح نشده است.
وجود سايت فردو که در نزديکی قم و در اعماق کوهها قرار دارد و ايران در اين سايت غنیسازی ۲۰ درصدی اورانيوم را انجام میدهد؛ در سال ۲۰۰۹ فاش شد.
آژانس بينالمللی انرژی اتمی تاکنون چندين بار خواهان توقف غنیسازی در سايت فردو شده اما ايران میگويد نيروگاه فردو را تعطيل نخواهد کرد.
غنیسازی اورانيوم توسط ايران اصلیترين موضوع مورد اختلاف جمهوری اسلامی و کشورهای غربی است.
کشورهای غربی و اسرائيل، ايران را متهم میکنند که تحت پوشش برنامه هستهای خود که آن را صلحآميز مینامد در راه دستيابی به سلاح هستهای تلاش میکند، اما ايران اين اتهام را رد میکند.
ديلی تلگراف امروز فوريه 27 خبر وعکس ماهواريی منتشرکرد که مرکز بشدت محافظت شده توليد آب سنگين اراک بکار افتاده و بخار آب از طريق تصوير ديده ميشود.
آب سنگين برای اجرايی شدن يک راکتور اتمی ميتواند پلوتينيوم توليد کند که برای ساخت بمب اتم استفاده ميشود!
بازديد اين مرکز از آگوست 2011 برای بازرسان سازمان انرژی اتمی ممنوع شده !.
مشکل غرب اين است که اينها و طالبان را نشناخته و ميخواهد امتياز بدهد شايد اينها از بمب و دشمنی کوتاه بيايند....
استغفراله! پس عکس دونفره ها چی شد ؟
های فايو سفير حکومت و ريس سبزهای آلمان پس چی ؟
اسد را برسر جنايات گذاشتن چی شد؟
اينها که خود را به کوچه علی چپ زده اند و مشغول توليد پلوتينيوم شده اند؟ !!
ارسال کردن دیدگاه جدید